ce citesc și dăruiesc de Crăciun

1

Încropesc pe fugă o  scurtă listă cu cărți de citit și dăruit de Crăciun. Parte din ele sînt și pe lista mea, parte sînt deja citite sau începute în ultima perioadă.

Femeia la 1000 de grade, Hallgrimur Helgason – încă nu am terminat-o, luată pe sus de tot felul de evenimente, însă e o carte superbă, foarte groasă, da, dar abia aștept să mă liniștesc și să pot citi pe îndelete, prima carte islandeză pe care o citesc și îmi place foarte foarte mult. O găsiți aici, cu reducere.

Oameni mari – cartea de debut a româncei Maria Orban, am auzit numai lucruri foarte frumoase despre ea, mi-am comandat-o zilele astea. Iată ce scrie prietena mea, Anca Zaharia, despre ea, că așa m-a convins să o iau: romanul sexualității confiscate de mame, al rememorării inversării polilor de afecțiune și manifestare a acesteia prin lipsa exemplului părinților; pe de altă parte, este o carte care ajunge, pe alocuri, în miezul discuției despre problematica femeilor care caută bărbați diferiți de tații lor și care sfârșesc prin a atrage tocmai același tipar. În plus, un roman al „nesiguranței agresive”, al conștientizării fragilității și-a fricii. De găsit aici.

Viața mincinoasă a adulților – Elena Ferrante, ultima carte apărută în traducere a autoarei italiene pe care o iubesc, abia aștept să o citesc. Iar dacă nu ați citit nimic de ea, musai să începeți cu Tetralogia napolitană (am scris despre ea aici). De găsit aici.

Bărbatul cu haină roșie – Julian Barnes, în traducerea lui Radu Paraschivescu, altă apariție recentă pe care o am cu must pe lista mea de lectură. O găsiți aici.

Recviem vesel pentru tata, Radu Paraschivescu – carte de asemenea începută în vacanță, așteaptă să fie terminată, personal iubesc stilul plin de umor, sclipitor și inteligent al lui Radu Paraschivescu.  O luați cu reducere de 20 la sută de aici.

Mai pun pe listă încă o dată O educație emoțională a lui Alain de Botton, o carte despre care am scris aici  și care cred că ar trebuit citită de toată lumea și dăruită tuturor. O găsiți aici, redusă.

M-am hotărît să devin prost, Martin Page– a fost de curînd reeditată, spre bucuria mea, o carte cu care nu ai cum da greș, nici ca lectură, nici dacă o dăruiești. Tot cu reducere, de aici.

 

Pentru alte recomandări și idei de lectură, căutați în zecile de recenzii scrise în secțiunea mea dedicată de pe blog, de aici.

Cît despre mine, chiar dacă nu scriu nimic, anul viitor vă pregătesc totuși o surpriză, una tare mișto.

Să avem sărbători tihnite, citite și sănătoase!

 

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorin
Dorin
11 decembrie 2020 21:17

Multumesc pentru recomandari! Chiar ma gandeam, ce cadou sa ofer celor dragi!
Cu stima,
Dorin Alexandru.