soare și zăpadă

8

Atîta soare și atîta zăpadă. Și cerul era albastru, brăzdat de parapante. Și de cîte un avion care urca de după un vîrf de munte, ca un spermatozoid ceresc. Și pe terasă la cabană lume multă, cu pielea înroșită de soare.

Și eu vîj. Tare. Mai tare.

Și am dat cu capul tare de gheață, pe zidul mic. Zdrang. Mi-am mulțumit mie cu lacrimi în ochi că purtam cască. Praf îmi făceam sfecla dacă nu. Am simțit gîndurile cum se amestecă în cap, precum zarurile. Sinapsele s-au rupt brusc de la jumătate, ca niște vreascuri. Am stat puțin așa, întinsă, le-am lăsat să se așeze, să se îmbrățișeze la loc. Apoi m-am ridicat și am alunecat iar.

Jos m-am întîlnit cu bărbatul care acum 10 ani mă aștepta în curbă la Sulinar să-mi sărute gura înghețată.

Am alunecat cu soarele în față, cu soarele în spate, cu soarele sus.

Am alunecat și am zîmbit.

8
Lasă un mesaj

avatar
6 Discuții
2 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
ILUZIA
Utilizator

esti asa…..o simfonie de culoare si viata iar mie mi se pare nedrept ca nu am o prietena ca tine.

diana
Utilizator
diana

Bravo pentru casca.Ma gandesc cum e cu cliseul „traieste ca si cand ar fi ultima ta zi”…cum naiba sa faci asa ceva, ar fi risul curcilor,toate am fi curve si am iubi lumea neconditionat…bullshit.Da’ nici opusul nu-I in regula,sa te gandesti doar cand scapi de intamplare ca parca n-ai spus o vorba cuiva. Ce trebuie sa facem , cum sa fim? E carte pt. asta? probably not. Scuze pt diareea verbal ma gandeam ca daca iti suna telefonu’ cand plecai si uitai casca. Daca si cu parca.

Mate
Utilizator
Mate

Am nimerit, in sfarsit, cadoul de Vday pt. sotia mea … cele 2 carti ale tale. Era mai bine daca una macar era cu autograful tau. As vrea totusi un tricou cu „O sa ma stii de undeva”. Sunt convins ca pot imprima la un magazin specializat acest mesaj… dar vreau unul original cu autograf! (nici ca sunt pretentios, nu?) Se poate? PS Sotia mea este o mare admiratoare a ta, te urmareste si citeste csm tot ce pubilci in spaiul virtual… Cu drag, Matei!

Mira
Utilizator
Mira

cu cata frmusete mi-ai inceput ziua, multumesc Petronela 🙂

O admiratoare
Utilizator
O admiratoare

si eu iti foarte multumesc ca purtai casca 😛