soare și zăpadă

8

Atîta soare și atîta zăpadă. Și cerul era albastru, brăzdat de parapante. Și de cîte un avion care urca de după un vîrf de munte, ca un spermatozoid ceresc. Și pe terasă la cabană lume multă, cu pielea înroșită de soare.

Și eu vîj. Tare. Mai tare.

Și am dat cu capul tare de gheață, pe zidul mic. Zdrang. Mi-am mulțumit mie cu lacrimi în ochi că purtam cască. Praf îmi făceam sfecla dacă nu. Am simțit gîndurile cum se amestecă în cap, precum zarurile. Sinapsele s-au rupt brusc de la jumătate, ca niște vreascuri. Am stat puțin așa, întinsă, le-am lăsat să se așeze, să se îmbrățișeze la loc. Apoi m-am ridicat și am alunecat iar.

Jos m-am întîlnit cu bărbatul care acum 10 ani mă aștepta în curbă la Sulinar să-mi sărute gura înghețată.

Am alunecat cu soarele în față, cu soarele în spate, cu soarele sus.

Am alunecat și am zîmbit.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ILUZIA
31 ianuarie 2014 09:49

esti asa…..o simfonie de culoare si viata iar mie mi se pare nedrept ca nu am o prietena ca tine.

diana
diana
15 februarie 2015 17:19

Bravo pentru casca.Ma gandesc cum e cu cliseul „traieste ca si cand ar fi ultima ta zi”…cum naiba sa faci asa ceva, ar fi risul curcilor,toate am fi curve si am iubi lumea neconditionat…bullshit.Da’ nici opusul nu-I in regula,sa te gandesti doar cand scapi de intamplare ca parca n-ai spus o vorba cuiva. Ce trebuie sa facem , cum sa fim? E carte pt. asta? probably not. Scuze pt diareea verbal ma gandeam ca daca iti suna telefonu’ cand plecai si uitai casca. Daca si cu parca.

Mate
Mate
15 februarie 2015 17:28

Am nimerit, in sfarsit, cadoul de Vday pt. sotia mea … cele 2 carti ale tale. Era mai bine daca una macar era cu autograful tau. As vrea totusi un tricou cu „O sa ma stii de undeva”. Sunt convins ca pot imprima la un magazin specializat acest mesaj… dar vreau unul original cu autograf! (nici ca sunt pretentios, nu?) Se poate? PS Sotia mea este o mare admiratoare a ta, te urmareste si citeste csm tot ce pubilci in spaiul virtual… Cu drag, Matei!

Mira
Mira
15 februarie 2015 17:38

cu cata frmusete mi-ai inceput ziua, multumesc Petronela 🙂

O admiratoare
O admiratoare
8 martie 2018 15:53

si eu iti foarte multumesc ca purtai casca 😛