să fii femeie

13

Cînd eram mică aș fi vrut să fiu băiat. Ah, ziceam, e nedrept, nedrept. Bărbații sunt deștepți, scriu cărți, inventează lucruri, conduc lumea, cercetează, vreau să fiu băiat, mama, de ce nu m-ai făcut băiat. O să mă duc la mănăstire, ziceam, o să mă închid într-o bibliotecă cu șoarecii, o să mă flagelez ca Eliade, voi citi cîțiva ani și atît și într-o zi voi fi deșteaptă ca un bărbat. Mă dezic de genul meu. M-am tuns cheală și mi-am repudiat sînii și formele. Mi-am dorit să fiu urîtă, ca oamenii să poată trece peste înveliș. Apoi, într-o zi, am înțeles ce înseamnă să fii femeie.

Ia-o pe asta cu care o ardea za exhasbănd. Ne știm de la grădi, eu cu duamna. Lasă că e urâțică și ștearsă ca un cauciuc după o tură de drifting. Că și dacă era frumoasă nu o ajuta. Modelul de femeie care vorbește mult și prost și strident. Și își dă cu părerea despre tot. Și spune inepții. Și nu poți scăpa de ea. M-a sunat ăla și mi-a zis că vrea să plece în concediu în Anglia să o ardă family cu copilul meu și aia și copilul ei. Nu i-am zis ce cred despre asta. Nu i-am zis nimic, de fapt. I-as fi zis că poate mai bine. Că nu poți să o arzi family cu una din aia după ce ai fost însurat cu mine.

Ia-o pe nevasta lu X. Ia-o pe nevasta lu Y. Ia-o pe nevasta lui Z. Ia-o pe asta, sau pe aia. Femei nefericite care nu știu să renunțe. Care atîrnă, cu orice preț, numai să nu îl elibereze pe celălalt. Femei care nu știu să plece, atunci cînd viața le-a devenit un calvar și nu mai iubesc sau sunt iubite. Femei care amenință cu divorțul ani de-a rîndul. Care țipă să fie eliberate cât mai sunt tinere, să își poată reface viața dar care înnebunesc practic atunci cînd ei sunt de acord și încep demersurile. Care le umblă în telefon, îi bănuiesc că le înșală, fac circ și devin isterice, mimează boli și simulează crize, ca să le trezească sentimentul de vinovăție. Femei care îi manipulează folosindu-se josnic de copii, fără să le pese că le fac rău propriilor odrasle. Femei de meserie neveste, învățate să îi sugă de bani și să nu muncească, sau să muncească doar ca să aibă unde își etala hainele și frezele scumpe. Femei nesigure, care cred că metoda de a ține bărbatul lîngă tine e să strângi lesa și să apeși tocul pe coi. Femei care sunt praf in pat, care nu mai fac sex cu ei deloc, dar au pretenția să nu fie înșelate. Femei care, deși au cu ce, nu știu să se întrețină. Femei îmbătrânite prematur de acreală, ură, răutate și nefericire. Femei care nu știu să se uite în bărbații de lîngă ele. Nu știu să empatizeze, nu știu să le pese, nu știu cine sunt ăia cu care se culcă în fiecare seară și ce anume îi face fericiți. Pline de reproșuri și mii de plânsete, gata să le arunce pe umeri responsabilitatea nefericirii personale. Pentru că nu știu să fie fericite prin ele însele, nu atîrnînd la un bărbat. Femei care nu știu cine dracu sunt ăia cărora le toacă creierii zilnic, pentru că ei au învățat să se ascundă de ele, ca să aibă liniște puținele ore pe care le petrec acasă. Femei care cicălesc continuu, se lamentează, plîng și țipă isteric. Femei care depind. Femei frivole, cu gusturi frivole și vieți frivole. Femei care nu știu ce înseamnă să fii femeie.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
remainick
remainick
21 noiembrie 2013 12:04

Petra-girl, esti un adevarat barbat! Sau, cel putin, gandesti ca unul. Si chiar unul inteligent, care stie – ca pe vremuri, in curtea scolii – ca are nevoie de un camarad de razboi mai mult decat de o tiitoare.
Imi ingaduiesc sa iti cer si o retrospectiva a evolutiei barbatului. Ca sa avem tabloul complet!

VreauUltimulLoc
21 noiembrie 2013 17:31

Te mananca si pe tine-n cur.
Daca te stii cu ea si ati impartit aceeasi .ulitza iti dai seama ca te iubeste grav. Si cine se „iubeste” se si citeste, vorba lui… Scorate. Iar tu tocmai i-ai mai dat un motiv in plus prin adresarea asta directa. Sa vezi atunci circ ce-i face lu’ bietul om.
Si asta pentru ca nu-ti arde tie de metafore si echivoc literar.

Conteaza?
Conteaza?
9 martie 2014 00:01

bun

dr.oana olson
dr.oana olson
7 aprilie 2014 21:49

aici am vrut sa scriu de fapt…cum ca eu am fost isterica vreme de 18 ani…brrrrrr

Anca
Anca
24 aprilie 2014 10:51

Vaaai

Anca
Anca
24 aprilie 2014 10:52
Reply to  Anca

¿E vreouna dintre noi care nu se regaseste aici macar asa un picut?

ella
ella
22 octombrie 2014 15:12
Reply to  Anca

Nu. Nu ma regasesc. Chiar si cand m-a inselat fostul, tot nu m-am injosit. A durut de nu am mai putut, dar privind retrospectiv „cat de demna am fost” :D, cred ca a fost chestie de orgoliu. Apoi am dar „erase” experientei trecute si m-am „rescris” la 27 de ani la cap. Insa am ramas cu o constanta: sunt la fel de putin geloasa.

vlad
vlad
6 mai 2014 09:10

Din pacate e prea mult adevar in ce spui tu. Mult prea mult. Dar vorba aia ,,interesu poarta fesu,,.. femeile fac orice sa isi protejeze siguranta caci o femeie singura(la tinerete) are probleme mari cu echilibrul nervos.Barbatii duc mai usor singuratatea pina cind se bosorogesc si dau in mintea copiilor. Parerea mea.

ana
ana
2 octombrie 2014 17:03

http://totb.ro/pe-ce-loc-se-afla-romania/ Pun aici un link despre pozitia Romaniei la capitolul egalitate intre barbati si femei. Aparent nu are nici o legatura cu subiectul postului, dar cred ca de fapt explica foarte bine situatia femeii in societatea romaneasca si de ce ne gasim multe dintre noi in descrierile de mai sus. Este un cerc vicios din care noi inca nu am iesit, nu suntem atat de emancipate ca vecinele noastre din restul Europei. Mai exact e simplu: femeia a avut mereu un rol inferior in societatea noastra usor inapoiata – casnica, mama, amanta si prea putin femeia sigura pe ea, femeia… Citește mai mult

O admiratoare
O admiratoare
24 februarie 2018 14:41

„Mi-am dorit să fiu urîtă, ca oamenii să poată trece peste înveliş” – am trecut si eu prin faza asta. voiam sa fiu cat mai stearsa posibil, sa mai fiu privita si pe interior

O admiratoare
O admiratoare
24 februarie 2018 14:45

…dar, culmea, mai pe nimeni nu lasam sa ma vada, doar pe aia foarte speciali, da’ nici pe aia de tot. prea m-am obisnuit dupa ziduri.