nimenii

7

În telefonul meu, la secțiunea care începe cu litera D, e mare aglomerație. Acolo se ajunge după mai multe etape, care includ printre altele, furia și o oprire mai scurtă sau mai lungă, după caz, la litera N. Aici ajung prima data cei care vor sfîrși pana la urmă la D și se vor chema, pentru tot restul vieții lor, nu Iulian, Mihai, Alina, sau mai știu eu cum, ci Dissapointment nr. 1,2,3… Asta după ce mai întîi s-au numit nimeni. Etapa nimeni e etapa cînd suferi cel mai tare, atît de tare încît simți nevoia să îl reduci pe celălalt la nimic. Apoi mai recurgi la formularea asta la gîndul că poate-poate te ajută să nu mai răspunzi la telefonul care sună isteric și care îți face rău de cîte ori preiei cîte un apel din 10. Așa că te uiți la ecran și îți spui: de ce și cui să răspunzi cînd te sună nimeni?! Numai că de obicei trucul nu ține prea multă vreme și pe măsură ce suferința se maturează, se așază și obida/înverșunarea/ura se transformă încet dar ireversibil în dezamăgire, „nimeni” se transformă pentru totdeauna în dissapointment nr. X. Niciodată cineva care a ajuns la categoria asta nu s-a mai întors la stadiul primar, de Ion sau Cristina, cum l-o fi chemat înainte. A rămas depersonalizat, un număr într-o înșiruire tristă de dezamăgiri definitive și dureroase. Oamenii de la care nu ai așteptări nu te pot dezamăgi. Secretara nu are cum sa îți lezeze vreo coarda internă, nici atunci cînd se rățoiește la tine că nu a înțeles ce i-ai transmis. În schimb cînd cineva drag, cum ți-e vreo rudă, prietena, sau cel de care te-ai îndrăgostit la un moment dat fac lucruri cărora nu le poți găsi explicație, cînd ceea ce ajunge la tine ține deja de patologie și se poate regăsi ușor în manualul de psihiatrie pentru anul 2, ei, cum gestionezi asta? Cum să te gîndești că de vină e orizontul tău de așteptare, că dacă nu l-ai fi croit așa de larg de la bun început poate că acum nu ai fi sîngerat toată pe interior? Cum să te pălmuiești și autoflagelezi gîndindu-te că iar ai fost naivă, iar ai avut încredere în oameni?
Iar șirul numelor de la secțiunea D. a tot crescut.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
CalinC
27 decembrie 2013 11:41

Ca-i la N, ca-i la D, fiecare are in telefon sectiunile astea. Si fiecare care le are, se gaseste la randul lui la altcineva in telefon la literele astea.
Poate doar parintele Schizofrenie, de la schitul Dealu’ Ascutit case shade intr-o pestera si manaca iarba si flori- atunci cand nu tine post, si se spala doar de craciun si pasti nu e afectat de asemenea probleme. Dar, cui i-ar placea sa fie in locu’ lui?

ILUZIA
27 decembrie 2013 12:54

daaa si eu am ceva asemanator doar ca las numele asa cum sunt si pun melodii sugestive la fiecare (de ex, am o amica care ma suna de 7-8 ori pe an cand se cearta la cutite cu sotul si eu trebuie sa ii fac terapie. in rest nu la multi ani, nu -tu ce mai faci? nimic. si cand aud melodia aferenta in creierul meu se si formuleaza scenariul direct. De ceva timp ii raspund instantaneu cu ” fata e ceva urgent ca tocmai m-am certat cu al meu si sunt intr-o stare de rahat, nu am chef de… Citește mai mult

ILUZIA
27 decembrie 2013 12:55

In cazul cand la tine era doar o metafora ai putea chiar sa incerci ; e eficient si funny!

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
23 ianuarie 2014 00:33

Ca si demonstratie, perfecta…practic e mai simplu sa adaugi numele lor la lista neagra a telefonului…iar atunci cand ei te suna, e doar treaba lor,tu nu mai auzi nimic(din ceea ce nu vrei)…

O admiratoare
O admiratoare
28 februarie 2018 21:22

mi-ai dat idei