Am ajuns devreme la teatru. Actorii încă repetau pe scenă, iar cînd Mirela Bucur, regizoarea, m-a dus să îi cunosc, unul dintre ei a zis supărat: lasă, Mirelo, că o să îți aduc și eu autorul înainte cu o oră de premieră! Mirela nu s-a temut. În genere pune autori morți, e mai greu să îi aducă cineva în sală înaintea premierei.
Oamenii au început să sosească. A venit și familia mea lărgită, cu tot cu Viforel și iubita lui. Ne-am și pozat să îl arăt lumii în premieră națională și mondială. M-am trezit luată pe sus de directorul teatrului și pusă să vorbesc acolo, în hol, înainte de intrarea în sală. Lumea, destul de scorțoasă, vînători de premiere, public avizat, greu de mulțumit. Am intrat în sală. Mă gîndisem că na, știam piesa, o să fiu atentă la reacția spectatorilor.


N-am fost în stare. Mai întîi m-am holbat să văd cum e punerea în scenă. Am așteptat fiecare moment, am încercat să anticipez jocul actorilor. După primul sfert uitasem de public, eram așa de prinsă de piesă de parcă nu aș fi scris-o eu. Aveam în față, dreapta, un domn înalt, distins, cu ochelari, îl luasem de reper și doar reacțiile lui le mai urmăream, periferic. Cînd m-am surprins rîzînd în hohote la propriile mele glume, mi s-a părut rușinător. Ce vacă ești, mi-am zis, te vede careva, ce naiba, abține-te, nu poți rîde la textele tale! Dar cumva, nu mai erau ale mele, erau ale lor. Scena din baie a fost rupătoare. Mă uitam la personajele mele, vii, pe scenă, cu viață proprie, independente și mă minunam. Băi, eu am scris chestia asta? Da, dar ce a făcut regizoarea din el este magie.
La final, cînd am fost chemată pe scenă, eram complet năucită. Publicul, deși apretat, avizat și pretențios, a fost viu, a avut reacții, a aplaudat îndelung. Nu am mai simțit niciodată ceva asemănător. Îmi venea să îi strîng în brațe pe actori, pe regizoare. Le-am tot spus mulțumesc, dar tot simt că nu e îndeajuns.
Am stat de vorbă cu spectatorii, după spectacol. Domnul distins, cu ochelari, a cumpărat o carte și m-a felicitat, părea realmente încîntat de premieră. I-am spus că mi-a fost reper. Cîteva doamne mi-au zis că a fost extrem de emoționantă piesa și că sunt mame, iar piesa mea le-a fost ca o lecție. O domnișoară mi-a zis că se identifică mult cu personajul feminin tînăr, cu Irina. Viforel, care este și el un cîrcotaș care nu laudă pe nimeni, mi-a zis că piesa a fost sfîșietoare, iar montajul foarte bun.
După premieră am ras două pahare de șampanie și unul de vin roșu, acasă. Înainte să adorm, iubitul meu mi-a zis, stînd într-o rînă, că e foarte mîndru de mine și că ce fac eu este un impuls pentru toată turma, pentru el însuși. Că nu îi e foarte clar cum reușesc, dar că sunt foarte tare.
M-am culcat amețită, nu de succes și de vin, ci de tot ce mi se întîmplă în perioada asta. M-am trezit cu dureri de cap și o tristețe pe care o identific ca pe o depresie post-partum. Prea multe nașteri deodată. Iar necazul cu copiii ăștia, și cei reali și cei literari, e că odată azvîrliți din tine în lume își fac de cap și nu mai țin cont de tine. Uneori te rănesc.
Gata cu tristețea, că am atîta treabă. Sîmbătă, pe 29 noiembrie, piesa se va juca la Brașov, în două spectacole, de la 17 și de la 19.00. Biletele se vor găsi, începînd de luni, 24 noiembrie, la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta. De asemenea, se pot face deja rezervări la telefon 0730.588.409
În plus, avem o surpriză și totodată o premieră. Pentru cei care au copii între 5 și 11 ani și nu au cu cine să îi lase, dar vor să meargă la teatru, asociația Happy Moms va susține un atelier de bune maniere, care va ține pe toată durata spectacolului, tot la Centrul Cultural Reduta, astfel ca cei mari să fie aproape de copiii lor. Așa că, în timp ce părinții se delectează la teatru, cei mici vor învăța prin joc cum să se comporte în diferite situații care impun bune maniere. Și of, ce nevoie avem toți de un curs din ăsta!
Am creat și eveniment pe facebook, click și join, unde vom posta noutățile, orele la care se pot lua biletele și alte locuri unde se vor pune în vînzare. Costul biletelor este 15 lei. Vă aștept la teatru!

Felicitari!
Felicitari!
Felictari si succes mai departe
Pana la urma premiera a fost la Sf Ghe, nu? Si abia urmeaza spectacolele la Brasov? Vazusem azi ceva pe FB, o postare cu o poza in care erai taguita la premiera (ceva de genul asta) si aparea Teatrul Sica Alexandrescu. M-a confuzat… 🙂
No asa, bravo! Si la Tg Mures vrem s-o vedem :). Oare ar fi posibil?
Felicitări!
Bravo,ma bucur mult pentru noua reusita si am tinut pumnii stransi sa iasa bine.Geniala faza cu spectacolele de la Brasov pentru parinti,iarasi o idee exceptionala.Fata draga ,de la zi la zi ma uimesti cu cate proiecte derulezi si toate facute profesionist si cu harul tau cunoscut.Te imbratisam virtual si sper sa ajungem la Gaudeamus.Am vorbit deja cu Diana sa bata repede in meciuri ca sa pot veni la lansarea mult asteptata.Poate ne ajuta Dumnezeu sa venim la gat si cu medalia de campioana nationala.
sI CE DACA AUTORU E MORT, DNA pETRONELA ? dACA VREI, POTI. Autoru poate fi dezhumat. Marcel, unu din groparii orasului nost, nar sta pe ganduri. Deunazi a dezgropato pe Zita, de meserie prostituata care a dat coltu in urma cu vio 8, 9 ani, ca so ingroape pe mumasa care a raposat recent, sa uitat tinta in gavanele Zitei si a intrebato: iti mai trebue pula fa ? Zita la umplut cu ani in urma de boli lumesti, la randu lui Marcel ia dat boala nevestisi iar ea la randu ei a mai umplut de boli pe unii de… Citește mai mult
Marcel, din cauza rutinei, nu se poarta frumos cu mortii. Mai acu vio luna cand a murit mos Samson, ia zis colegului lui gropar, dom Nelu, cand era sal scape pe Samson in groapa: Tine mai bine dom Nelu de franghie, ca-l scapi in pula mea ! Lu Nelu, Marcel ii zice dom Nelu, penca in urma cu 30 de ani sia luat dacie noua, iar mai decurand plasma si aifon…
Cand vine dela amanta, Marcel se stropeste cu tuica pe haine ca sa creaza nevastasa ca omu ei vine dela carciuma…
Felicitari!!! Cat mi-as dori sa pot vedea si eu piesa..Dar din pacate sunt prea departe!:(
foarte tare! felicitati!