oile mele

15

Mă întorc la oile mele, deși ecranele televizoarelor sunt încă galben-lămîi de la breichiniuzuri. Pe vremea mea, maică, breichiniuzu se făcea altfel.

Azi e o zi specială pentru mine. Astăzi, răposatul ar fi împlinit 39 de ani. Am scris anul trecut despre asta, aici. Fără intenție și fără legătură cu asta, tot astăzi se joacă, în premieră, spectacolul Împreună, după piesa mea, la Sfîntu Gheorghe. De azi dimineață am emoții mari, mari, mari. Năibuța știe cum o să mă simt diseară. O să vă povestesc mîine, cu probe de la fața locului. Nu, piesa nu are nicio legătură cu răposatul sau cu orice din viața mea, e ficțiune, o poveste cu patru personaje despre iubire de toate felurile și alienare.

Pînă atunci, vă mai fac două invitații. Prima se adresează bucureștenilor și celor care se vor întîmpla la tîrgul de carte Gaudeamus sîmbătă, 22 noiembrie, unde va avea loc lansarea volumului „alive”, la ora 14.00. Evenimentul pe facebook se află aici, dați click și join dacă aveți chef să fiți acolo alături de mine și invitații mei. Da, la tîrg nu e ca la librărie sau în cîrciumă, probabil că după sărbători mă voi învrednici să alcătuiesc un eveniment mai trainic pe rîu în jos, pe Dîmbovița adică, dar pînă una alta, asta avem, aici vă invit și vă aștept cu drag.

Pentru brașoveni, Tiuk!, k-așa avem kef, citim din carte iar. La cenaclul lui Mihail Vakulovski, dumincă, la Rockstadt, de la ora 17.00. Eveniementul pe facebook aici, de asemenea, click și join dak aveți și voi keful nostru. (ăsta e motto-ul Tiuk!, nu m-a apucat scrisul cu k din epoca messenger).

Mai am și alte anunțuri. Pe 27 noiembrie lansez oficial la Brașov, la Humanitas, alive, în companie aleasă, iar pe 12 decembrie, deși am zis că stau pe curu-mi pînă după sărbători, nu am putut să refuz invitația celor de la Humanitas Sibiu și mă duc acolo, unde îmi vor fi alături, printre alții, doi poeți pe care îi admir mult, Radu Vancu și Rita Chirian.
Știu, iar mă așteaptă alergătură multă, am obosit numai enumerînd. Țineți-ne pumnii diseară!

Și, că uitai să vă zic, încă mai am ceva cărți pentru cei care vor să le cumpere cu autograf de la mine, comenzile pe contact@petronelarotar.ro.

Articolul anteriortrezirea
Articolul următorWhat a night!
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaels
Mihaels
18 noiembrie 2014 10:43

Bafta maxima! Zi maxima!

Alexandra D
Alexandra D
18 noiembrie 2014 10:58

Succes!

Mihai
Mihai
18 noiembrie 2014 11:22

Dumnezeu, e cu tine!

Oana
Oana
18 noiembrie 2014 11:45

Felicitări! Pentru premiera, pt lansare (abia aștept sa te vad sâmbăta!) si pentru puterea de a merge inainte no matter what!
Si nu, nu cred ca te lăsa inima sa refuzi invitatia din partea Librariei Humanitas din Sibiu. In afara de faptul ca e o Librarie in adevăratul sens al cuvântului, sunt si niște oameni tare faini acolo. Sa fii fericita îți doresc!

paparuz
paparuz
18 noiembrie 2014 13:33

Petronela, tu nu porti ingeri pe umarul drept…chiar tu esti un inger pe umerii celor care vin impovarati la poarta inimii tale, sa te citeasca, sa te imbratiseze, sa te auda, sa te priveasca…desigur ca vei avea succes cu premiera de la Sf. Gheorghe si vei avea mereu prin ceea ce esti…
……………………………….
îmi lipseşti

ca o potecă
prin jungla sufletului
bezmeticesc orbeşte
olog
m-am rătăcit din nou
iubito
dar dacă îmi mai poţi auzi ruga
strigă-mă
poate îţi voi regăsi
răsăritul!

Florin
Florin
18 noiembrie 2014 14:48

Bafta, tinem pumnii! 🙂

Raj
Raj
20 noiembrie 2014 07:59

Dna Petronela, sarumana, picioarele (gurita, nu, desi jinduesc !) si, nu in ultimu rand acea dulce escrescenta de pe chipu dv., in spetza nasucu cel in vant ! Io 1, is sigur ca cantaretu Velea e 1 letopiset, inscrisurile si desenele de pe corpu lui, daca leas studia, miar ridica nivelu de cultura generala din capatana. Raman totusi la ideea cai 1 cocalar, ceea ce o enerveaza la culm pe fimea carel iubeste.

Raj
Raj
20 noiembrie 2014 08:01

Pe 12 dec. a.c. stati pe popoul cel lucrat…

Raj
Raj
20 noiembrie 2014 08:04

Io nui cunosc pe cei 2 poeti la care faceti referire. Sper sa scrie cu rima, caci versurile lu Nechita si ale Sorescului nau rima si ma debusoleaza complect la cap.

Raj
Raj
20 noiembrie 2014 08:07

Io nas merge neam la targu de carte Gaudeamus. Ma duc la targurile culinare si alcolice de unde cumpar pastrama de oae autentica, din oaea noastra mioritica, carnati vio 3 m.l., fara euri si tuica + vin de doaga autentica. Dupa viun litru de tuica inguirgitata, inteleg si versurile Nichitelui si ale Sorescului…

Raj
Raj
20 noiembrie 2014 08:09

Vaz cal alintati si pe dracu, lati denumit „” Naibuta”, ceia ce ma face sa crez ca ma veti alinta si pe mine simi veti spune dacu innainte ” Rajutet”…

Gabriela Damian
Gabriela Damian
3 decembrie 2014 18:41

Petronela, dupa ce am cautat vreo doua ceasuri pe blogul tau si printre toate mesajele tale , dau acum si de informatia despre comanda cartilor tale, cu autograf, ( ce bucuroasa as fi), sau nu.. sunt foarte bucuroasa si asa. Nu stiu ce-i cu mine de nu reusesc sa mi le comand, aici, in afara tarii. Herbenet are doar optiunea pt. Romania si m-am cam necajit..ca pana al anu´cand oi veni eu acasa la Brasov, e vreme multa. Spuneai tu mai sus ca ti-au mai ramas cateva, daca-i asa , le vreau si eu, te rog. Pe amandoua! Cum facem?

O admiratoare
O admiratoare
21 martie 2018 18:42

frumoase oi 🙂