detalii intime

1

Cînd au apărut chiloții? Dar sutienele? Ce purtau femeile înainte de apariția pantalonașilor de dantelă? Vreme de secole, ce s-a aflat sub rochii, căci orice formă de îmbrăcăminte cu doi craci era interzisă? Nu purtau nimic pe dedesubt strămoașele noastre? De ce au apărut corsetele și corsetăria și de ce au dispărut? Au dispărut sau s-au camuflat în lenjeria modelatoare? Ce e în spatele unei alegeri a lenjeriei intime, în relația cu propriile corpuri? Dar și cum alegem și decidem ce ni se potrivește și ce e sănătos și benefic, comod pentru noi?

Eu una admit că nu mi-am pus unele dintre aceste întrebări, deși port în fiecare zi lenjerie intimă și e unul dintre articolele mele favorite de îmbrăcat. Am luat-o mereu for granted, cum spune englezul. Pînă am citit cartea Corei Harrington, Detalii intime, o carte care vorbește în amănunt despre istoria, utilitatea lenjeriei intime, dar vine și cu sfaturi practice și experiențe care te fac să vezi din altă perspectivă bikinii pe care ți-i pui dimineața pe tine.

Am fost tare bucuroasă cînd mi-au vorbit cei de la Libris despre cartea asta, fiindcă cred că e o carte nu doar extrem de frumoasă și plină de informații, ci și foarte utilă într-o societate în care un sfîrc care se întrevede dintr-un sutien fără întărituri e o problemă. Într-o societate care nu are educație sexuală și care asociază orice detaliu intim cu sexul și perversitatea. O carte care îți spune totul despre lenjeria intimă e o carte necesară. Eu o să o fac cadou de Crăciun prietenelor mele care iubesc la fel de mult ca mine lenjeria intimă. Fiindcă lenjeria intimă e un detaliu care îți poate schimba ziua. În bine sau în rău.

Cartea poate fi comandată de aici, există doar o serie limitată, și fiecare carte vine cu un cadou, o oglindă de poșetă foarte faină.

Pentru mine, cartea asta a însemnat și o descoperire de care aveam mare nevoie și de care vă spun și vouă, că poate sunteți în aceeași situație: brandul german de lenjerie Anita, care a cumpărat drepturile de publicare în România și care a colaborat cu editura Libris pentru a o scoate, de care eu una nu auzisem și care a fost o revelație pentru mine în materie de sutiene așa cum caut eu și găsesc foarte rar într-o piață suprasaturată de push-up-uri, bureți, sîrme și alte întărituri. Care mă enervează cumplit și mă fac să plec iritată și fără nimic în plasă din magazinele de lenjerie. Anul trecut, în Istanbul, am probat într-un magazin Victoria Secret, vreme de aproape două ore, toate modelele de sutiene pe care le aveau și nu am găsit nici măcar unul care să arate natural, să nu fie umflat, întărit, îngroșat. Pînă la urmă mi-am luat unul doar pentru că avea niște bretele foarte frumoase, iar eu am mereu un umăr gol, dar tot l-am purtat extrem de rar, fiindcă mă incomodează toată spuma aia poliuretanică. Cînd am dat de Anita, aveam tot felul de prejudecăți despre modele de sutiene care mă dezavantajează. Niciodată nu am purtat balconette, îmi păreau vulgare și mie îmi deformau sînii. Aici, toate mi se potriveau, toate se așezau, toate arătau fantastic pe mine, bașca majoritatea erau din cele subțiri, naturale, comode, din materiale foarte faine și de calitate. Dacă sunteți ca mine, merită încercate. (Se găsesc pe site-ul lor dar și în multe magazine, mie personal îmi place colecția Rosa Faia foarte mult, e foarte senzuală, dar și toate produsele lor de sport, multipremiate, bat la fund orice super brand în materie de tehnologie, mă simt excelent cînd fac sport cu bustierele lor. Ce mai au foarte fain și mi se pare important de spus despre ei este colecția de sutiene medicale post-masectomie, proteze mamare și toată gama de produse pentru femeile care au trecut prin cancerul de sîn și merită să se simtă frumoase și complete. Bașca mărimi plus size, astfel încît nicio femeie să nu se simtă discriminată, numai pentru asta merită să știe multă lume de ei.)

Am vorbit despre feminitate, lenjerie intimă, alegeri psihologice inconștiente și cîte și mai cîte, pornind de la această carte, ieri, în emisiunea clicktv, o puteți viziona online aici. 

 

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cornelia
Cornelia
19 decembrie 2019 10:19

Salut,
eu sunt curioasa si daca abordeaza pe acolo chestia cu culorile si semnificatia acestora…ca deh…o lenjerie rosie nu e totuna cu una alba, if you know what I mean 🙂