alive, la Tipografia

22

Aseară, alive s-a întors în Tipografie. Locul ăla mișto, din Brașov, nu tipografia care a scos-o. A fost prima oară cînd a scos nasul în lume. Și a fost tare fain.

Tipografia s-a umplut cu aproape o oră mai devreme. Ocazie cu care mi-am forțat mîna să scrie, săraca, și așa era obosită de la scris avize pentru poștă. Căci am aflat și eu că, dacă vrei să trimiți un colet cu ramburs, tre să scrii la avize și mandate cît de o proză scurtă. Cu mîna. Iar eu m-am cam dezobișnuit să scriu de mînă, drept care îmi obosește rapid și scoate litere aproape ilizibile.

Am primit un tort care arăta exact precum cartea, de la doi oameni minunați, soț și soție, amîndoi cititori, atît de frumos era că m-a durut inima să îl tai. Apoi m-am bucurat că am făcut-o, că era delicios și l-am împărțit cu cei care au rămas acolo, după ce evenimentul a luat sfîrșit.

Am avut, desigur, emoții. Am citit cîteva texte, cu tot cu soundtrackul aferent, ba chiar și textul ăsta, despre care îmi scriseseră niște doamne că ar vrea să-l audă citit, dacă am curaj. Ei, am avut și am citit despre caca, na!

A fost o seară foarte frumoasă. Discuția cu Caius Dobrescu, cu ale cărui poezii am crescut dar și cu fotbalistul care a venit la final, să nu deranjeze, să cumpere cărțile și să stea de vorbă cu mine, au fost două surprize extrem de plăcute. Ultimul mi-a spus ceva de un bun-simț și modestie rar întîlnite deși joacă în liga întîi, cînd am fost uimită și am exclamat că e fotbalist. Că nu e fotbalist, ci doar un modest jucător, Messi e fotbalist.

Au fost oamenii foarte dragi mie, fetele mele, iubitul meu, Viforel, fostul meu soț, prietena mea care face cele mai frumoase buchete și aranjamente din lume, Daniel, fotograful cel talentat, oameni pe care îi știu doar din virtual, oameni pe care i-am cunoscut doar acum. Fostul meu coleg de liceu, acum profesor la universitate, Cristian Pralea, care a vorbit despre cartea mea. Tuturor vreau să le mulțumesc din inimă, cu toată emoția și bucuria de care sunt eu în stare.

Mai multe fotografii de aseară sunt aici.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ziggy Zaga
Ziggy Zaga
6 noiembrie 2014 10:53

ups, the 40s are begining to show! Congrats 4 the book!

Alin
Alin
7 noiembrie 2014 09:39
Reply to  Ziggy Zaga

ai dreptate bai, Petra incepuse sa devina redundanta asa, si faina si desteapta, mai bine sa scrie doar carti faine hah? ce capra masii…

Laura Driha
6 noiembrie 2014 12:21

Esti o femeie frumoasa din multiple puncte de vedere si diversi ochi care te privesc iar daca te indrepti spre 40 si arati asa, in 12 ani imi doresc si eu „moaca” ta! 🙂 Felicitari pentru lansare si pentru multitudinea de oameni frumosi care vin la oficialele cartilor tale, micul tau oamenar sper sa nu devina niciodata neincapator! 🙂 Revazand Tipografia mi-am amintit ce fain e acolo si ca am cunoscut-o datorita tie si iti zic sincer ca mi-ar fi placut sa fiu acolo si de data asta! Ramane pe „la mal de mare” cat poti tu de „curand”! Te… Citește mai mult

Topper
Topper
6 noiembrie 2014 13:24

Felicitari! Nu e putin lucru sa scoti o carte… buna de citit… dar doua ,e si mai ceva. Te-ai intrebat vreodata de ce te citeste lumea?(blog, carte,etc…) Ar fi fain un raspuns daca se poate.

Daniel Ceapă
6 noiembrie 2014 15:50

Felicitari! O seara frumoasa, reusita, o carte pe masura! recunosc, am apucat sa citesc doar 31 de pagini, dar, ti am zis, m a prins, citeam in mers pe strada, ca un copil mic care a primit o jucarie noua. Mult succes in continuare, inconjurata de oameni frumosi! Cat despre varsta si afisarea ei, oh, ce n ar da multe sa arate ca tine, macar la 30 de ani. Dar asta e prea putin important, in fond, tu scrii carti frumoase, intr o maniera naturala si simpatica, nu pozezi intr o diva de playboy.

ami
ami
6 noiembrie 2014 22:54

Bai, din strainezia pot doar sa astept deocamdata sa ajung in tara sau sa mi se trimita un pachet, deci mai asteptam un pic cu cartile. Dar atmosfera pare sa fi fost geniala, super-friendly. Felicitari!

P.S. Iar daca domnul fost sot e cel de la masa fetelor, apai nu ma mir ca a dat-o pe spate pe diriginta bigudiului.

Sorinelu
10 noiembrie 2014 06:07
Reply to  Petronela

Pac, la Razboiu! Te-am prins, te atac, desi am zis ca te iert data asta, finca’ stiu la prima mina ca nu minti, o sa te inopinez iar, da’ te mai las putin. Oricum, poti sa zici si „nu”, ca doar asa mi s-o opri nesimtirea… 🙂

Valentin Maier
Valentin Maier
7 noiembrie 2014 09:03

Exista cartea si in varianta ebook? Pt cei de departe care simt aproape…

Raj
Raj
7 noiembrie 2014 20:08

Am vazut toate pozele, vam admirat si pe dv., si baru

Raj
Raj
7 noiembrie 2014 20:26

La anu otz face 40 de ani, dna Petronela. Tre sa va imbatati. O mastica ii cea mai nimerita…

Ileana D.
Ileana D.
28 noiembrie 2016 22:12

Bună seara! Cu ocazia celei de-a patra cărți eu am citit-o pe prima…. cu întârziere dar recuperez repede 🙂
I-am sorbit capitolele încet, de frică să nu se termine prea repede. Mulțumesc pentru un weekend minunat!

Sper că „Sfârșitul nopții” va fi disponibilă în variata eBook cât mai curând!

O admiratoare
O admiratoare
21 martie 2018 00:54

misto! ma bucur pentru tine. felicitari, printesa! 😀

Georgiana
Georgiana
16 decembrie 2018 18:07

Salut, tocmai am comandat „Alive”, insa citind printre randuri descrierea mi-am amintit ca am vazut mai demult un film cu aceeasi denumire si care seamana izbitor cu ceea ce povestesti tu in carte. Te-ai inspirat cumva din el? Filmul e asta: https://www.cinemagia.ro/filme/alive-supravietuitorii-11043/.

Geo
Geo
18 decembrie 2018 21:03

A naibii coincidență! Tot cu zăpada, tot „Alive ” se numește. Mda, oricum lumea nu se prinde și cumpără orice.