vînzol

2

gaudeamus: amețeli & căldură & vînzol. un bucurești amețitor, prea cald, prea vînzolit.

mă plimb pe străzi, cineva vrea să-și cumpere țigări, intru într-un nonstop, îmi iau pastă de dinți. niciodată nu am pastă de dinți. tîrgurile de carte mă sperie. mulțimile mă sperie. numele meu pe coperțile cărților mă sperie. căldura în spații închise mă sperie. era prea cald și în tren.

hotel unique de pe strada căderea bastiliei: un turist urcă scările fluierînd, dimineața devreme. cafeaua are gust de durere și dor. gust metalic.

ziua 4.

gaudeamus din nou: oameni tremurînd, oameni la coadă, oameni strîngîndu-mă în brațe.  mi-ai schimbat viața, îmi șoptește o fată frumoasă. încep să tremur și eu. scriu pe prima pagină: nimic mai adevărat decît această carte. după o oră jumătate obosesc & amețesc. iar. dau să fug. și fug.

teatrul de artă de pe strada sfîntul ștefan: curtea e plină de lume, cerul deasupra. aplauzele mă sperie. e noapte afară deja. mă dor buricele degetelor cu care tastez.

stradă. cafenea. tiramisu deconstructed. hotel. zi – noapte – zi.

brașov și de la capăt.

ziua 5.

(după brașov ce mai e? cafeaua de dimineață, firește.)

 

foto: Moisin

Articolul anteriorEfectul pervers
Articolul următorefectul la Brașov
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

2
Lasă un mesaj

avatar
1 Discuții
1 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
Crina
Utilizator
Crina

Felicitari, atat pt lansare cat si pt faptul ca te tii dreapta si rezisti, in ciuda evenimentelor neplacute dar, mai ales, in fata acestor evenimente pline de emotie. E normal sa ametesti…asa se intampla cand esti fericita, de-adevaratelea 😉