tadadaaaam

39

Uneori mă întreb dacă mă mai țin băierile inimii pentru atîta bucurie și fericire. Vezi bine, nu m-am întrebat niciodată asta atunci cînd îmi era rău. Adică în restul vieții mele. Am tăcut, n-am crîcnit măcar, am dus. Iar acum toată năvala asta de bine mă sperie. Dacă mor de inimă bună? Că de rea, nu am dat colțul.

Ieri mi-a ieșit cea de-a doua carte de la tipar. Mi-o imaginez ca pe o pîine aburindă, căci încă nu am ținut-o în mîini. Mi-a zis editorul la mișto că el a pipăit-o și e frumi. Am rîs, ce era să fac? Auzi, frumi! Bucățică din mine.

Ce aroganță pe curul meu alergător. A doua carte! Aproape că spun asta firesc, fără nicio tresărire, ca și cum ar fi normal. Dar mai bine las panseurile astea pseudofilosofice și mă organizez oleacă.

Carevasăzică, alive (pentru cine a deschis mai tîrziu goagăl, așa se cheamă cartea), e disponibilă deja pe siteul editurii cu reducere de 10%. Ba editorul a făcut și pachet numai bun de făcut cadeau de Crăciun, de exemplu, cele două cărți împreună, 20% reducere. Pentru că în librării va ajunge în vreo două săptămîni, iar după ce va fi cumpărată, banii pe ea la editură în vreun an, voi face pe agentul de vînzări și eu însămi, pentru cei care vor cu autograf cartea, o pun la poștă cu ramburs. Comenzile cu adresă, număr și nume de volum, la adresa contact@petronelarotar.ro sau pe rotar.petronela@gmail.com.

(Fac o mică buclă. Cineva se plîngea pe pagina de FB a blogului că sunt mari prețurile la cărțile mele, că mai bine le fac ebook. Prima se găsește în format electronic pe elefant, iar cea de-a doua va fi disponibilă în același format în foarte scurt timp. Prețurile nu le fac eu, ci editura, care și încasează banii, nu mi-i bag eu în buzunar. Am explicat aici pe îndelete cum stă treaba cu drepturile de autor și cît anume cîștigăm noi, cît librăriile, etc. Dar tot stau și mă minunez cum oamenilor li se pare absolut ok să dea 15-16 lei pe un pachet de țigări pe care îl fumează într-o zi și despre care știu precis că îi duce la cancer, dar li se pare enorm să dea cîțiva lei în plus pe o carte care nu dispare, poate fi împrumutată, recitită și care îți face gimnastică la cap, nu cancer la plămîni. Despre cărți în general zic, nu de ale mele. Și aceiași oameni, dacă ar munci cîteva ore pe zi – așa cum face un autor care la final se alege cu mai nimic din munca lui- fără să fie plătiți, ar fi extrem de revoltați. M-am gîndit că între noi și programatori, de exemplu, nu e mare diferență. Tot în fața calculatorului, tot cu creierul, doar că noi nu scriem coduri, ci cuvinte. Produsul, la ei, este o aplicație, la noi, o carte. Ambele folositoare și dătătoare de satisfacții, în registre diferite. Ei cîștigă, dacă sunt buni, aproximativ 50.000 de euro pe an, noi – niște mărunțiș. Cumpărătorul nu are o problemă să dea zeci de euro pentru o aplicație, dar se coiește să dea 20 de lei pe o carte. Cam asta e lumea în care trăim. Închei această buclă.)

În complet altă ordine a ideilor, am stabilit deja pentru Brașov și București evenimentele din noiembrie. Miercuri, 5 noiembrie, de la 18.00, la Tipografia (crîșma aia mișto de pe Postăvarului colț cu Diaconu Coresi), citim din ea, din carte, nu din Tipografie, dăm autografe și bem un ceai sau ceva mai tare, împreună. O întîlnire complet nepretențioasă, lejeră, de suflet.

Sîmbătă, 22 noiembrie, la București, tîrgul Gaudeamus, la Romexpo, standul editurii Herg Benet, de la 14.00, facem lansare cu tam-tam. Și tot lansare cu tot tacîmul o să fie și la Brașov, joi, 27 noiembrie, la librăria Humanitas din Piața Sfatului.

Vorba lui Andrei Crăciun, să facem Orbitorul să plîngă în rafturi!

Și că tot mă organizez, relansez și invitația la teatru din timp, să vă faceți loc în carnețelul de bal, pe 29 noiembrie, la Reduta, vedem în premieră, împreună, „Împreună”.

V-am zis doar că am motive să fiu fericită de să-mi crăpe inima!

Articolul anteriorAlive
Articolul următordespre ero(r)i și morminte
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
28 octombrie 2014 10:42

Ma inclin!

Oana
Oana
28 octombrie 2014 10:43

Dacă suntem sănătosi, pe 22 Noiembrie ne vedem la București. Eu o sa am un bebe Vladimir in brate, gata gata sa te felicita pe limba lui! Abia aștept sa citesc si cea de a doua carte! Felicitări din inima!

Mirel
Mirel
28 octombrie 2014 11:04

Toate cele bune!!!!!!!!

nekta
28 octombrie 2014 11:10

Sunt așa bucuroasă de bucuria ta!! Singura supărare…că nu văd Clujul (încă!) în articol. Dar vine, nu-i așa? :*

Inge
Inge
28 octombrie 2014 11:10

e miercuri sau e 6 noiembrie ?

Inge
Inge
28 octombrie 2014 11:12

referitor la sentimentele tale stiu un felde proverb: daca ai parte de toata fericirea in tinerete nu-ti ramane nimic pentru batranete. Asa ca la tine acum incepe……… Ma bucur pentru tine, traieste-o din plin.

Ioana
Ioana
28 octombrie 2014 11:15

Felicitări! Cu tot sufletul. Sper că ne vom putea vedea și la Cluj. 🙂

Constantin Constantinescu
Constantin Constantinescu
28 octombrie 2014 11:38

De n-ai fi plâns in lacrima de-aseara
N-ai rade-acum in roua diminetii!

Sper sa nu gresesc! Radu Gyr

Felicitări! Dacă sunt in tara voi trece pe la stand, in București. Mult succes! Eu te citesc!

Andrada
Andrada
28 octombrie 2014 11:56

Da, da, vin la Gaudeamus. Pick me, pick me…

Andrada
Andrada
28 octombrie 2014 11:56

Și felicitări și te absolut ador.

Anda Popescu
Anda Popescu
28 octombrie 2014 12:08

Felicitari,suflet frumos! Savureaza-ti bucuria,negresit vor urma si altele! Acum ca ti-ai dat voie sa fi fericita iti doresc sa nu te mai opresti!Mult succes si ne vedem in Bucuresti! 🙂

Gabriela Damian
Gabriela Damian
28 octombrie 2014 17:57

..N-ai murit de la inima ra, Petronela! De la inima buna..pai vrea Mniezo sa-i dai drumu´ din toate baierile si bucura-te! Meriti! Meritam si noi sa ne dam drumu´ , ca te avem ! sa ne traiesti! 🙂

Mario
Mario
28 octombrie 2014 19:02

In primul rand felicitari pentru a doua „nastere” literara.
In al doilea rand, am vorbit deja cu sora mea sa mi le cumpere si apoi sa mi le trimita in Italia. Dar ma intreb … se poate sa le comand direct de la tine, sa imi pui un autograf frumos si sa mi le trimiti tu ? Cadou de Craciun in avans 😀 . Apoi iti trimit la schimb un panettone, cafea, tigani de import, Bmw & Mercedes-uri, etc. sau chiar …bani !

AlinaR.
AlinaR.
28 octombrie 2014 22:08
Reply to  Petronela

Na fix mi s-a dus cadoul de craciun.

AlinaR.
AlinaR.
28 octombrie 2014 22:23
Reply to  Petronela

Cartiile, erau cadourile mele ptr el Mario. Doar ce vorbisem cu tine ptr carti. 🙂

Mario
Mario
28 octombrie 2014 22:50
Reply to  Petronela

<- omul invizibil . Eu nu sunt aici, nu am vazut si nu stiu nimic de nici o carte (carti) … 😀

Raj
Raj
28 octombrie 2014 20:04

Cand auz de carti, de lectura, imi vine sa scotz pistolu….

Raj
Raj
28 octombrie 2014 20:06

Vam mai zis ca am asezat blibioteca strategic , sa se vaza dan drum. Imi mai trebuea 1 metru liniar de carti, dar mam descurcat, am procurat carti din mucava dela Gica electricianu care lucra la teatru nost…

curly
curly
28 octombrie 2014 22:39

si cum ar veni, miercuri 5 Noiembrie, dai de baut? sau imi dau de baut?

Topper
Topper
29 octombrie 2014 09:53

Te salut Petronela, Nou pe aci sunt ,bineinteles cu link de la o nevasta proaspat maritata, care rade rosie in obraji si e incantata de expunerile tale pe cat de bine scrise pe atat de reale in viata de zi cu zi. Interesante scrierile tale intr-o societate in care libera exprimarea este inca un tabu si nu e frumos sa spui unele lucruri in anume feluri… mai rusinoase. Cred ca ai mult public, cel putin in tara si e bine ca cel putin nevestele daca nu si barbateii sa vada ca nu perfectiunea standardizata se cauta ci naturaletea omului. Revenind… Citește mai mult

Dana
Dana
30 octombrie 2014 19:46

bun, eu as vrea si volumul asta cu semnatura ta, dar nu stiu cum ti-e mai usor in perioada asta. daca nu poti face fata solicitarilor, sau programului, il comand de la editura.

O admiratoare
O admiratoare
20 martie 2018 18:44

ma bucur pentru tine, mult! felicitari! :*