summer nights

7

Serile astea mă prind pe terasă, cuibărită în șezlong. Răcoarea asta caldă și cumplit de calmă. Sub mine orașul scânteiază tăcut, iar deasupra cerul, ca un onix imens, negru, cu luciri reci. Din pădure se scurge un fior întunecat și aproape lugubru dacă nu ar fi atât de familiar, iar din ierburi un țârâit lichid, de greiere neliniștit. Noaptea își închide pleoapa peste mine și eu mă încăpățînez să stau afară, înfofolită în pătura moale. Îmi plac la nebunie serile astea de vară, le închid în mine, adînc, cu mireasma lor fierbinte de ierburi pîrjolite, cu țârâitul lor monoton, dătător de liniști, cu luminile orașului palpitînd jos și ale cerului sus, cu aerul neverosimil de cald și parfumat, cum numai în august poți respira, cu mine întinsă, aproape adormită, ascultînd sunetele nopții foșnite.

Nu pot să se termine vara.

Nu-i puneți capăt.

Vă rog.

Articolul anteriormicul golf
Articolul următoro vamă, altă vamă
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

7
Lasă un mesaj

avatar
6 Discuții
1 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
Cata Mustata
Utilizator

si vor fi din ce in ce mai intense serile astea spre sfarsitul verii. Iti astept senzatiile de septembrie. Ca tare misto le mai exprimi!

Costin
Utilizator
Costin

Vei fi numita responsabila pentru sfarsitul verii care va urma, din moment ce constientizezi ca aceasta se va sfarsi…

Ella
Utilizator
Ella

ma paralizeaza gandul ca ziua se va face din ce in ce mai mica si va veni vremea ploioasa… ce nu suportam pana acum toamna, dar anul asta va fi cumplit de greu fara tata.. pe 20 oct ar fi implinit 66 🙁

old jim
Utilizator
old jim

daca ai fi pozat nud printre maci… ( misto fantasma, asa-i ? 🙂 )

Sucuridecuvinte
Utilizator
Sucuridecuvinte

Gândeşte-te şi la oamenii trişti. Lasă vara să se termine, primeşte toamna şi uită-te la fețele oamenilor ca mine cum se schimbă din tristețe-n bucurie.
Lasă ca tristețea altora să fie bucuria mea, iar eu voi lăsa ca bucuria ta să-mi fie tristețe.

O admiratoare
Utilizator
O admiratoare

cum te-ai mai da cu placa atunci, daca am opri vara? 😀