summer nights

7

Serile astea mă prind pe terasă, cuibărită în șezlong. Răcoarea asta caldă și cumplit de calmă. Sub mine orașul scânteiază tăcut, iar deasupra cerul, ca un onix imens, negru, cu luciri reci. Din pădure se scurge un fior întunecat și aproape lugubru dacă nu ar fi atât de familiar, iar din ierburi un țârâit lichid, de greiere neliniștit. Noaptea își închide pleoapa peste mine și eu mă încăpățînez să stau afară, înfofolită în pătura moale. Îmi plac la nebunie serile astea de vară, le închid în mine, adînc, cu mireasma lor fierbinte de ierburi pîrjolite, cu țârâitul lor monoton, dătător de liniști, cu luminile orașului palpitînd jos și ale cerului sus, cu aerul neverosimil de cald și parfumat, cum numai în august poți respira, cu mine întinsă, aproape adormită, ascultînd sunetele nopții foșnite.

Nu pot să se termine vara.

Nu-i puneți capăt.

Vă rog.

Articolul anteriormicul golf
Articolul următoro vamă, altă vamă
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cata Mustata
Cata Mustata
10 august 2013 20:01

si vor fi din ce in ce mai intense serile astea spre sfarsitul verii. Iti astept senzatiile de septembrie. Ca tare misto le mai exprimi!

Costin
Costin
2 aprilie 2014 09:41

Vei fi numita responsabila pentru sfarsitul verii care va urma, din moment ce constientizezi ca aceasta se va sfarsi…

Ella
Ella
19 august 2014 00:32

ma paralizeaza gandul ca ziua se va face din ce in ce mai mica si va veni vremea ploioasa… ce nu suportam pana acum toamna, dar anul asta va fi cumplit de greu fara tata.. pe 20 oct ar fi implinit 66 🙁

old jim
old jim
16 august 2015 10:57

daca ai fi pozat nud printre maci… ( misto fantasma, asa-i ? 🙂 )

Sucuridecuvinte
Sucuridecuvinte
16 august 2015 12:54

Gândeşte-te şi la oamenii trişti. Lasă vara să se termine, primeşte toamna şi uită-te la fețele oamenilor ca mine cum se schimbă din tristețe-n bucurie.
Lasă ca tristețea altora să fie bucuria mea, iar eu voi lăsa ca bucuria ta să-mi fie tristețe.

O admiratoare
O admiratoare
22 februarie 2018 16:44

cum te-ai mai da cu placa atunci, daca am opri vara? 😀