Am fost un om zdrobit, întors spre moarte, nu înspre viață. La 30 de ani, mă imaginam trăind doar încă cîțiva ani, la fel de zbuciumat cum am trăit mereu. Apoi, murind devreme. Cu un ochi priveam spre moarte, iar cu celălalt spre copiii mei, opintindu-mă să mai trăiesc o vreme, cît să văd fetele suficient de mari ca să se descurce singure. Este un miracol că nu am murit, trăind atît de sinucigaș, fără măcar să-mi dau seama. Am trecut razant pe lîngă moarte, nu doar fiindcă am fost îngropată sub o avalanșă, ci fiindcă am trăit fiecare zi ca să mor. Am făcut întoarcerea spre viață în ziua în care am decis să mă vindec. Nu știam atunci, însă, că asta fac, un U turn definitiv spre lumină. Am aflat abia acum, după un drum lung și dureros, cînd am ajuns.

Am adunat în cartea aceasta drumul meu spre sine și lecțiile mele. Poate vor mai fi de folos cuiva, drumeț rătăcit pe calea vindecării. E darul pe care îl întorc vieții, că m-a îngăduit și așteptat să mă întorc cu fața spre ea.

Apariție: 2018
Preț: 34.95 lei

Editura: Herg Benet
Gen literar: Proză scurtă

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mamica cu tatuaj
16 noiembrie 2018 14:54

Am primit-o acum 10 minute. E rece, de afară. Parcă mi-e teamă s-o deschid, s-o citesc. Pentru că știu că va deschide niște porți către lumi cărora nu știu cum să le fac față. Și asta e bine. Cred.
Mai bine las vorba și mă apuc de citit că acum se trezește copilul și n-o să mai am timp de nimic 😀

trackback

[…] pe prietena mea Petronela Rotar să te însoțească în această călătorie cu ultima ei carte „Privind înăuntru”, o hartă care îți arată unde să privești și cum să găsești o cale potrivită pentru tine, […]

Sara
Sara
12 iulie 2019 11:08

Foarte buna cartea😊
Am primit-o de ziua mea si consider ca e unul dintre cele mai reusite cadouri din ultimii ani!