primăvara 2.0

6

E bine acasă. Acasă. Liniștea din siajul zgomotului. A doua mea primăvară. Primăvara 2.0. Aici, abia se începe. Am văzut, în sud, păpădiile devenind puf și apoi scuturîndu-se, liliacul înflorind și apoi uscîndu-se. Bujorii, la fel.

Iar aici, aici abia se-ncep toate. Departe de orașul în care toate semafoarele-s roșii, mereu.

Încă nu mi-e limpede unde mă trezesc atunci cînd mă trezesc în dormitorul meu cu lalele pe pereți și păduri în geam. Mi-au înverzit munții, cît am lipsit. Mi s-a albăstrit jumătatea de cer. Mi s-a-ngălbenit luna cea borțoasă. Au mai crescut și fetele, răzgîiatele. Și eu am crescut, în multe feluri. Am inima întreită în piept, respirația tăiată, ochii mijiți.

Vine bine. Pe deasupra podului. Îl văd, îl respir, îl miros – e aici. Miroase a iarbă și-a om, binele.

Îl simt alergîndu-mi prin sînge, cu tropot de armăsari sălbatici.

Apoi am zis că ar cam fi timpul să lăsăm primăvara să fie, copiii să fie, să ne lăsăm pe noi să fim, să fim fericiți, să facem un contract pe șapte ani, cu posibilitate de prelungire, fiindcă, vezi tu, fericirile mele au durat, toate, doar trei luni în cap. În al meu, firește.

Fiindcă după teamă vine furia și după furie, tristețea și după tristețe, iubirea, iubire.

Articolul anterior30 aprilie 2015
Articolul următordurerea din cot
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

6
Lasă un mesaj

avatar
4 Discuții
2 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
Ella
Utilizator
Ella

Sa vie binele! Si primavara cu optimismul si soarele ei cu tot.. Apoi putem lasa sa se intample si sa fie toate precum ai zis… Te pup Petronela, acum ca ai revenit in „matca” ta, asteptam sa postezi mai des 😀

Flori
Utilizator
Flori

Imi place la nebunie cum iti asterni gandurile si starile pe hartie, Petronela! Imi place de mor spiritul tau rebel! Iti doresc din suflet iubire cat incape, armonie, traire deplina a fiecarui moment dat de aceasta parte a vesniciei!

Gabriela Damian
Utilizator
Gabriela Damian

A fost dorul dus cu tine .Si ti-a fost adus aproape. Ti-a fost dus dorul. de noi, de mine. Bine-ai venit acasa, acolo unde te lasa sa fii si tu esti. Aproape.

O admiratoare
Utilizator
O admiratoare

frumoasa adormita printre lalele si bine. :X
asa de bine e sa stiu ca esti bine si sa ma simt ca in povesti magice, citindu-te, respirandu-te… primavera-i si aici.