how bou can you go

25

Era modelul care își testa limitele. Și-a dat seama repede că nu e prea sănătos ce face, că e un abuz asupra propriei persoane, dar era atît de învățată cu abuzurile încît aproape că nu se putea abține. Uneori se gîndea că singurele relații care i se potrivesc sunt alea în care celălalt se poartă măcar ușor nasol.

Cu păunașul biților a fost o experiență asumată, cap-coadă. A știut continuu unde se situează. A încercat neîntrerupt să vadă, oare cît se poate lăsa enervată de un singur om? Cît rezistă pînă îi rupe capul și i-l așază trofeu la panoplia cu capete rupte?

Era programator, cu studii la Iașington, zonă din care i se trăgeau și rădăcinile. Deh, chemarea sîngelui, ca în Miorița, numai că limbajul nu era intraductibil în alte limbi, ca cuvîntul dor. Era java. Sau php.

Pe acest ciobănaș al softurilor l-a cunoscut la masa unui evreu, care zicea bancuri anticreștine cu Iisus. S-au luptat o vreme în dogme – curvă, curvă, dar creștină – doi cîte doi. Un an mai tîrziu, între două atacuri de panică, l-a vîrît pe haiducul internetului între cearșafuri.

Primele două luni, monstrul a stat ascuns. Păunaș a dus-o în grupul de prieteni, niște băieți cărora le cam curgea din gură și pe care îi domina lejer. Prieteni care îi urmăreau reacțiile și cînd vedeau un film împreună, să știe cînd să rîdă. Gigel ăsta al ei era cam urîțel. Nasul mare, dar și corespondentul mare, nu o deranja. Era și mai mic decît ea, cu vreo 5 ani, căci decisese să se combine invers proporțional, să păstreze media de vîrstă mică. Erau frumoasa și bestia cînd ieșeau împreună, fapt remarcat și de unul dintre nerozii din gașca lui: băi, Gigel, zici că suntem într-un film din ăla, în care unul oarecare o plătește pe una foarte bună să o ardă cu el, să îi crească cota. A rîs muiuț, dar nu era rîsul lui.

Acest tînăr lup java avea un set de principii foarte clare după care se ghida în viață. Mărimea ce îl mai salva și faptul că stătea bine cu respirația, dar tot nu reușeau să compenseze faptul că era unul care: nu plătea NICIODATĂ sucul/berea/apa plată unei femei, nici cînd o invita el în oraș, pe motiv că ce plm, să își plătească singură; era convins că toate femeile sunt pizde și proaste și merită tratate cu dispreț; nu își anula niciodată planurile, oricît de argumentate ar fi fost motivele să o facă, pentru că doar pizdele se răzgîndesc; era crud și rău și vîna defectele tuturor ca să rîdă de ele; se enerva în maximum 10 secunde și devenea incontrolabil, iar motivele pentru care se enerva erau nenumărate; nu suporta să stea în liniște și obliga pe toți ceilalți să stea în zgomot; avea întotdeauna dreptate și absolut toți ceilalți erau niște proști.

După o vară de sex superb și atît, Păunaș a părăsit-o pentru că și-a permis să îl sancționeze pentru o purtare grosolană. S-a combinat foarte repede cu o domnișoară, cu care ea s-a împrietenit și care l-a părăsit, după ce mai întîi l-a înșelat, treabă pe care masculul alpha între miei nu o suporta. L-a recuperat și resuscitat un an mai tîrziu, după cel mai mare eșec în dragoste din viața ei, fiindcă reușea să o enerveze atît de tare că mai uita de ăla și de cît de nefericită era, de fapt.

Dacă ar fi fost după capul lui, ar fi purtat-o prin lume îmbrăcată în hijab. Dimineața o inspecta atent cu ce se îmbracă, să nu se uite bărbații după ea. Păi bine, principiel, îmbracă-mă în straie de călugăriță și tot o să se uite, îi spunea, rîzînd. Nu umbla despuiată, dar pentru el orice fustă care nu acoperea și gleznele și orice bluză care nu se încheia la epiglotă erau motiv de scandal, că unde umblă așa prin lume. Îl ignora sau se certau, că era iute săritoare la beregată.

De cîte ori ieșeau împreună, se lăsa cu dat afară. Considera că, dacă oamenii din jur stau cu gura căscată și o ascultă, face pe deșteapta și atunci încerca să o calce pe cap, de față cu prietenii lui, obedienții. Să le arate el lor că nu îl face pe el una ca ea. Știi cum e să fie unul extrem de atent la tine? Dar în sensul celălalt, să te vîneze? Sărea ca ghepardul. O umplea de rahat de față cu prietenii lui, le traducea, pasămite, ce vrea ea să zică. După un weekend în care a făcut asta continuu, a aruncat după el în parcare cu lada frigorifică plină cu bere.

Avea pretenția, la ea în casă, să nu doarmă vara cu geamul deschis, că pe el îl trage curentul. Să nu stea în liniște, că el nu suportă. Să lase capacul la budă, că se enervează.

Ultimele scene. El se uită în laptopul ei și vede o poză a amorului ei nebun printre documente. Că cine e ăla, că uite e o poză descărcată din mai-lul ei cu trei zile în urmă la ora 14 și 20 de minute și 13 secunde. Băi, haiducul laptopurilor, pînă aici, zice ea. Că el pleacă, dacă nu îi spune. Și începe să își adune demonstrativ chiloții și tricourile și șpreiurile. Iar ea, în loc să se așeze în genunchi să o ierte, îi mai aduce cîte un obiect vestimentar, ia mă, să nu îți uiți șoseta la mine! Că am închis la Păunașărie, gata!

Nu l-a mai văzut niciodată de atunci, nici întîmplător. A mai sunat-o să îi explice că el crede că de fapt e cam curvă și ce bine că a scăpat de ea. Și că are un filmuleț pe telefon, făcut pe șestache cînd se babardeau și poate îl trimite pe mail-ul companiei.

Articolul anteriordolores
Articolul următorîmpreună (invitație la teatru)
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
amelia
amelia
25 septembrie 2014 12:46

Lucrez cu niste zei ai ITului si incep sa suspectez ca povestea e despre juma’ din colectivu’ meu de munca.

Stii ce ma deranjeaza cel mai tare din post? Ca niciodata un om de cacat nu se leaga de alt om de cacat, ca sa se ucida intre ei si sa lase oamenii normali in pace! Nuuu, unui om de cacat mereu ii va trebui un om misto si bun, sa-l futa la cap.

3.14...
3.14...
25 septembrie 2014 14:00
Reply to  amelia

Contrastele cica se atrag. Ele vor „adevarati” nu papagali iar ei „calugarite” betoon, nu curve… si dupa un timp ea se cam satura de atata adevar iar el are tot mai multe intrebari despre ea.
Din pacate Păunaşăria se tot extinde. Cu atatia adevarati si admiratoarele lor e si normal.

ILUZIA
25 septembrie 2014 15:16

veeeery bou!

matussa
matussa
25 septembrie 2014 15:25

tipul asta de greseala se poate face max de doua ori. prima e cind coacerea neuronilor e in proces, a doua cind neuronii s-au copt dar hormonii sunt dezorientati, sa zicem 22 cu 33. dupa care ai inteles ce nu ai de facut, ce trebuie sa ocolesti cu orice pret. s-au cum zicea o amica, sa alegi intre partida buna, din pat si complicitatea extraordinara din viata globala, in doi. chiar si cu mici rateuri in dormitor. puse in balanta nu se pot cintari. dar asta vine pe la 42. courage! portretul este bine conturat iar umorul negru il potenteaza… Citește mai mult

Rox Ana
Rox Ana
8 octombrie 2014 11:15
Reply to  matussa

Perfect spus si perfect adevarat! Mie mi-a iesit! Fi-mi-ar ….

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
25 septembrie 2014 16:02

http://cronicaromana.com/2006/04/04/o-treime-dintre-barbatii-romani-se-confrunta-cu-disfunctii-erectile/ http://www.copilul.ro/stiri-copii/generale/Numarul-femeilor-din-Romania-este-in-crestere-a3268.html Coroborand, rezulta ca sunt prea multi boi si prea putini tauri 😉 Viata sexuala intensa aduce beneficii incredibile asupra psihicului femeilor in special. Per contrario, o viata sexuala slaba sau lispsa unei astfel de activitati, are consecinte dezastruoase asupra aceluiasi psihic; o femeie nef.. e ciufuta rau! Astfel, „iezista o explicatie”- vorba Leanei, de ce sexul bate cortexul! Din nefericire, prea multe femei rabda prea multe din partea barbatilor doar pt. potenta acestora. A gasi un barbat aspru, tandru si viril, cu aroganta, prestanta si eleganta e un demers de cele mai multe ori sortit esecului, din cauza… Citește mai mult

matussa
matussa
26 septembrie 2014 06:31

mai bogdane, eu zic asia: am sperat ca vei termina bine dar ai dat cu batu’n curul oii. asta cu femeia ne-f…plina de draci m-a amuzat copios. poate sa fie decalajul de timp, adica tu in canibalismul totemico-mioritic si eu, cititoarea macar si 50% ne-f, din punctul tau de vedere, in startreck-ul cu vibratoare. da’ despre ce vorbim noi, invrajbitii de noi…despre concursul de tras si impins cu premii tip loz in plic globalizind durata, intensitatea si cantitatea lui orgasm sau despre relatii, complicitati. iti zic asa: mai citeste textul. poate a doua oara ai sa intelegi criteriul de selectie… Citește mai mult

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
26 septembrie 2014 14:37
Reply to  matussa

🙂 am incercat sa explic cauza masochismului ei, avand in vedere ca singura calitate a boului, era ca e taur 😀 .
Daca tu ai inteles altceva, imi pare rau, d’aia Petronela-i scriitoare cu har si eu comentator sporadic 😉

matussa
matussa
26 septembrie 2014 15:39

eu ma dau batuta, ca, tot n-ai inteles. si, cind cineva nu intelege dar vrea musai sa explice ma apuca amocul. drum bun!

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
26 septembrie 2014 16:15
Reply to  matussa

Ai perfecta dreptate! In ceea ce te priveste, fac umbra degeaba; nu te voi acoperi cu ea, chiar daca a venit toamna 🙂 Adio Doamna!

detronatu'
detronatu'
10 ianuarie 2015 01:36
Reply to  matussa

Clar nu mi-e, la ce fel de zob te referi: mioritic sau galic. Oridecarezimbetproduse.

Sab
Sab
21 octombrie 2015 11:54

Voi nu intelegeti, daca nu va face „fericite” taurul comunal, sunteti ciufute! Mon cher, la bani cum te descurci? Poti castiga mai bine ca mine? Stii ce non ciufute sunt femeile cu bani?

Ram1
Ram1
25 septembrie 2014 18:29

:)..faina povestea, am ras de m-am prapadit…nu stiu daca exemplu cu It-ul e cel mai bun. Eu zic asa…exista barbati bine crescuti si TARANI. Acum sa vorbim de aia bine crescuti, ca de ceilalti n-are sens sa pierdem vremea. E chestie de gust pe care sa-i alegi. Sunt si IT-sti si artisti bine crescuti. Avantaje la ambii. It-stii sunt in general bine infipti cu picioarele pe pamant, ofera cred eu mai multa siguranta, artistii sunt mai sensibili si mai atenti la nevoile tale. It-stii sunt mai previzibili, la artisti habar n-ai ce gandesc. Artistii viseaza cum sa schimbe lumea, chiar… Citește mai mult

Sab
Sab
21 octombrie 2015 11:54
Reply to  Ram1

In RO mai slab procentul de bine crescuti

G3ordan
G3ordan
26 septembrie 2014 11:19

Ha, ha, interesant personajul, dar parca treaba cu ‘nu putea sa stea fara zgomot’ e cam trasa de par. Am avut un prieten, care desi era tanar, ajunsese in asa hal de daca sopteai langa el nu te mai auzea, intr-atat de mult ii placea sa asculte (de regula in casti) heavy metal; totusi sa nu stea niciodata in liniste mi se pare prea masochist.

Herbert
Herbert
26 septembrie 2014 11:29

E prea frumos spus, pentru rana lasata. Iar distanta in timp, nu sterge urmele, ci le acopera in cicatrici. Daca ea a stiut ‘din prima’ cum e … de ce a ramas? Unde e limita intre a vrea/(re)invata sa fii dorita, si a accepta ‘anormalul’ unei carcase fiintabile (ar fi trebuit a fi normalul unei brute, sau anormalul unei fiinte)? Detaliile (ne) zambesc crud in plasmuire…

Herbert
Herbert
26 septembrie 2014 11:32
Reply to  Herbert

crud…in sensul de proaspat…

Nemechităpa
Nemechităpa
21 octombrie 2015 11:45

Iartă-mă, nu pot fi aşa… :))))))

laur
laur
21 octombrie 2015 15:14

frumoasa poveste… lipseste „decat” clasica fraza de final: „orice asemanare cu persoane in viata sau recent decedate este intamplatoare si absolut ireala… sau nu! „… parerea mea…

LorinCoryllus
LorinCoryllus
27 octombrie 2015 22:56

Guess what! Tocmai am găsit o bucățică de text pe FB care merge ca smîntîna la sarmale cu postarea asta:
https://www.facebook.com/JurnalulEvei/posts/296205063845283
„Să nu iubești pe cineva care scrie.”
:))))))))))

LorinCoryllus
LorinCoryllus
28 octombrie 2015 21:27
Reply to  LorinCoryllus

Teaser…;)))

BAB
BAB
13 decembrie 2017 15:32

VM te iubeste.

O admiratoare
O admiratoare
19 martie 2018 12:06

all in! :))

faina si cam masochista faina asta 🙂 da’ poate i-a mai trecut 🙂