o ofertă de nerefuzat (c-așa-i în tenis)

22

La televizor, un celebru tenismen se recăsătorește. Mie îmi circulă un fior rece pe șira spinării, ca de fiecare dată când îl văd. Aveam 19 ani. Colegii de la Școala Waldorf, unde suplineam orele de engleză, au zis să ieșim și noi undeva împreună, într-o discotecă, de pildă. Erau puține discoteci spălate, pe atunci. Vremuri tulburi, cu valutiști și găști de cartier, violuri pe stradă. Șeful Poliției, beat mort, dădea peste două fete venind de la un chef și părinții tinerelor îi mulțumeau că le-a dus la spital, miliardarul Tartagă omora pe trotuar doi bătrâni care mergeau la biserică, beat la volan și cu jeepul plin de prostituate. Un an și ceva mai încolo, pe străzile Brașovului avea loc o scenă incredibilă, care oprea răsuflarea orașului vreme de două zile: războiul bandelor, noaptea ciomegelor lungi, când interlopii se vor bate pe străzi cu săbii ninja și bâte de baseball.

Am ales discoteca Sportul, în Poiană. Eram vreo 8-9 oameni, dansam, râdeam între noi, fără să ne pese de lumea din jur. În boxe urla rave, noi dansam. Nu observaserăm că locul era populat cu celebrități. La un moment dat am decis să plecăm. Am luat-o în față, să ies mai repede la aer curat. Pe holul de la Sportul, doi bodyguarzi pătrați s-au apropiat de mine. Mi s-au tăiat genunchii. Unul mi-a spus că celebrul tenismen m-a văzut în discotecă și ar vrea să mă cunoască mai îndeaproape, e afară în mașină pe alee, mă conduc ei la el. Am tras aer adânc în piept. Am răspuns politicos că eu nu vreau să îl cunosc pe domnul tenismen și am dat să trec mai departe. Cei doi malaci m-au reținut. Poate nu am înțeles cine e domnul tenismen și că nu e pe vrute, oferta e pur și simplu de nerefuzat. Am început să tremur, în vreme ce bodyguarzii mă luaseră practic pe sus și mă duceau ofrandă celebrității care aștepta pe bancheta din spate a unei mașini negre, cu șofer și cu motorul mergând, pe alee, la intrarea în Sportul. Eram aproape de ușa de la ieșire când i-am văzut pe colegii mei ieșind. I-am strigat, ei au alergat spre mine, bodyguarzii mi-au dat drumul, s-au urcat în mașină și duși au fost cu tot cu celebrul tenismen.

Am avut noroc. Mă gândesc că nu sunt singura fată, însă, pe care a vrut să o „cunoască mai bine” domnul tenismen. Sau poate sunt singura care a îndrăznit să decline o asemenea ofertă de nerefuzat.

C-așa-i în tenis.

De atunci am rămas cu un set de transpirații reci și o silă amestecată cu revoltă surdă, care mă trec ori de câte ori îl văd la televizor.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Victor F :)
Victor F :)
11 noiembrie 2013 22:09

I-as face … sternotomie(de la tine am invatat cuvantul), cu bocancii plini de cacat, dupa care l-as dezinfecta mort, urinandu-ma .

Ioana
Ioana
12 noiembrie 2013 08:35

Avem prea putine vedete ca sa se chinuie sa ramana oameni dupa ce au inceput sa fie faimosi. In Romania, daca ai cateva milioane de euro in banca si ai aparut de 3 ori la TV, se considera ca ai dreptul sa faci orice.

Victor F :)
Victor F :)
12 noiembrie 2013 09:06

Pai, ar trebui sa ierti 8 din 10 si daca toti ar avea „valoarea” lu’ ala, clar ca de 2-3 n-ai mai scapa. Sa ma fereasca Dumnezeu sa pateasca fetita mea asa ceva ! Si, acuma, ca sa-l iert si eu, adevar este ca, daca acum arati asa, atunci la 19 … 🙂 … glumeam – will ya’…?! 🙂

John Locke
John Locke
9 februarie 2014 21:52

sper ca nu ai dobandit si vreo repulsie fata de tenis din cauza canaliei.
in general practicantii acestui sport sunt fairplay si in viata …dar mai sunt si astfel de racheti cu rachete.

ratoiu
18 februarie 2014 13:56

lasa-l in pacea lui, c-a luat o curva cum n-a mai vazut amsterdamu’!

Mara
Mara
28 aprilie 2014 13:23

Ha!Stiam eu ca nu ii port antipatie degeaba!Mi-e sila…

lucia
lucia
30 iunie 2014 09:26

De unde stii ca era el? Poate au spus aia asa ca sa te atraga.

lucia
lucia
30 iunie 2014 10:20
Reply to  Petronela

Am inteles. Bine ca ai scapat…

LorinCoryllus
LorinCoryllus
20 iunie 2015 10:40

Mda, civilizata junglă în care trăim…

Maria 11
Maria 11
20 iunie 2015 11:22

Pai daca esti frumusica,dulcica,de aia te-a acostat,abordat ….

Dora frumusica
Dora frumusica
20 iunie 2015 12:15
Reply to  Maria 11

Eu inca cred c a glumit.

Val
Val
20 iunie 2015 13:09
Reply to  Maria 11

Data viitoare cand mai scrii cate ceva fii sigura ca ai creierul conectat.

Aurelian Dinescu
Aurelian Dinescu
20 iunie 2015 15:16

ce ai ratat…puteai sa vezi finala de la Wimbledon in tribuna VIP ,eu sunt ani de când ma chinuiesc sa prind un amărât de bilet…

george
george
22 iunie 2015 22:12

esti minunata, am plans cand am citit, snif, snif, snif…

O admiratoare
O admiratoare
23 februarie 2018 20:48

teribil…! nu stiu ce cauta in libertate. poate iti vede cine trebuie postarea si il ia la puricat, sa i se ia o data si pentru totdeauna dorinta de a „cunoaste mai bine” fete tinere, care nu vor sa-l „cunoasca”.

O admiratoare
O admiratoare
23 februarie 2018 20:49

…si posibilitatea, mai ales.