la pazza gioia

6

Aseară am văzut filmul ăsta. Cu nesaț l-am văzut. La început m-a dus cu gîndul la Girl, interrupted, însă personajele sunt atît de diferite încît am uitat curînd asocierea. Un film foarte bine scris, foarte bine realizat, foarte bine jucat. L-am urmărit cu inima bătînd mai tare, dar nu mi-am dat seama ce efect are asupra mea decît abia cînd s-a terminat de tot. Cînd a început să curgă genericul de final i-am spus lui bărbatu-meu: mie mi-au plăcut foarte mult femeile astea și am izbucnit într-un plîns care a ținut o oră încheiată. Fără să (îi) pot explica măcar de ce anume plîng așa de rău. Poate pentru că de cînd eram foarte mică am crezut că voi sfîrși nebună sau că deja sunt. Poate pentru că și eu m-am născut tristă și obosită. Pentru că viața și lumea sunt atît de nedrepte și greșite încît nebunii sunt mai lucizi și vii și autentici și onești decît tot restul celor „normali” la un loc, care se mint și joacă spectacole mai grotești decît cele ale nebunilor. Pentru că îmi plac oamenii care par că duc în spatele lor toată greutatea lumii ăsteia tragice. Pentru că femeile astea două sunt atît de vii și de adevărate, iar durerea lor atît de genuină încît privindu-le mă doare carnea pe mine. Pentru că îmi seamănă, întrucîtva.

Pentru că aș vrea să am curaj să fiu și eu nebună.

Articolul anteriorGrinch, please
Articolul următortrei vieți
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriela
Gabriela
28 decembrie 2016 09:30

Multumesc pentru recomandare! Ai descris perfect ce am simtit si gandit si eu aseara. Cred ca si eu m-am nascut trista si obosita..
Multumesc inca o data!

GFD
GFD
29 decembrie 2016 05:59

M-am regasit in ce ai scris. Am plans. Mi-a facut bine.
Multumesc de aici din captivitate.

Studio Galati
4 ianuarie 2017 08:38

Filmul din trailer, pare un film bun si mai ales ca e si in italiana, ma intriga! O sa ma uit!

may
may
22 ianuarie 2017 21:58

cat de grozave si complexe sunt femeile astea doua, sublim, dar f sfasietor.. lipsa iubirii sau ce zic, macar a acceptarii parintilor, dorul dupa un tata caruia nu i-a pasat niciodata: „am ascultat mereu cantecul asta pe care mi-l cantai cand ma adormeai seara, pe care l-ai compus special pt mine..” relatii cu persoane hidoase la suflet..