Împreună

15

A venit vremea să vă invit la teatru, așa cum vă promiteam. ,,Împreună a intrat în ultima săptămînă de lucru. Cea mai grea, din cîte înțeleg de la cei care asudă să îl pună pe picioare și să-l aducă în fața voastră. Am inima mică, cît un purice, în așteptarea premierei. Nu am văzut nicio repetiție. Ieri, regizoarea m-a întrebat dacă am inima tare, că din experiența ei, dramaturgii nu își revin din șoc trei zile după ce își văd personajele în viață.

Eu am încredere absolută în Mirela Bucur și trupa ei. Știu că spectacolul va fi extraordinar și că va scoate maximul posibil din personajele și textul meu. Ei, lor, le datorez faptul că piesa mea va vedea luminile scenei. Munca cea mare e a ei, nu a mea. Piesa s-a scris împreună cu ea, am mai lucrat la personaje chiar și după ce s-au apucat să monteze spectacolul. Tocmai de asta e o piesă vie. În caz că vă întrebați, e sută la sută ficțiune, nu are absolut nimic autobiografic.

Iată ce spune Mirela despre piesă, pe pagina de facebook a spectacolului, căreia vă invit să îi dați like aici în cazul în care vă interesează itinerariul lui, unde și cînd se va juca – probabil că în mai multe orașe, inclusiv București – dar și feedback, cronici sau orice altceva ține de el.

Acum un an citeam un text shareuit pe facebook. Se numea Crăciun de casieriță. Un bun prieten, actor, mi-a facilitat întîlnirea cu autoarea Petronela Rotar. Așa s-a născut piesa, de fapt. Împreună am construit ÎMPREUNĂ, text care și pe parcursul lucrului la scena a continuat să fie scris. O piesă vie ce m-a provocat, împreună cu patru actori talentați, să aduc în fața spectatorilor montarea de față.
,,Nu pot trăi fara tine” nu înseamnă neapărat ,, Te iubesc”. Alegem să ne traim propria existență ,, alături” de cei din jur, sau ,, depinzînd”, parazitîndu-le existența. E o chestiune de alegere a fiecăruia dintre noi. Iată tema generoasă de la care am pornit construcția scenică. Am lucrat ,, împreună” cu trupa teatrului Andrei Mureșanu (din Sf. Gheorghe, Covasna, n.a) împartășind mari emoții, sentimente, legate de propriile existențe. Aștept cu nerăbdare să simțim ,, împreună” trăirile personajelor, empatizînd cu destinele lor tragi-comice, asumîndu-ne cu sinceritate similitudinile. Mirela Bucur- regizorul spectacolului.

În teatru, mi se suflă, se spune căcat! înainte de premieră. Adică baftă. Felicitările vin după, dacă piesa va plăcea spectatorilor. Iar atunci cînd va plăcea, felicitările le vor merita regizorul și actorii, nu eu. Le mulțumesc din suflet Mirelei și celor patru actori pentru munca lor, pentru că mi-au dat șansa să îmi văd piesa urcată pe scenă.

Pe 18 noiembrie, la ora 19.00, va avea loc premiera, la teatrul Andrei Mureșanu, unde se joacă cu casa închisă, înțeleg. Pe 29 noiembrie se va juca la Brașov, la Reduta, vor fi două spectacole, voi anunța cînd anume se pun biletele în vînzare.

Articolul anteriorumilința de a fi sărac
Articolul următorhomo homini lupus
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rucsandra
Rucsandra
10 noiembrie 2014 10:28

In Bucuresti se va juca?

Rucsandra
Rucsandra
10 noiembrie 2014 10:30
Reply to  Rucsandra

ah, scuze, am recitit textul….in el spune ca da…

Rucsandra
Rucsandra
10 noiembrie 2014 10:32

multumesc, abia astept!

Cristian
10 noiembrie 2014 15:42

Saptamana trecuta cautam sa merg la teatru. la ce teatru va fi?

Mihaela
Mihaela
10 noiembrie 2014 19:13

Sigur piesa e un deliciu!!!!! Este prima scriitură pe care am citit-o din blogul tău. M-am râs de n-am mai putut , m-am tăvălit pe jos, pe sus și am început să văd cu alți ochi madamele (nu neapărat!) casierițe care-i țin în spate pe Mișii intelectuali cu mă-sele din dotare. Așteptăm piesa și la malul mării…indiferent de anotimp!

Emi
Emi
13 noiembrie 2014 11:38

Sa fie intr-un ceas bun! Si in Bucuresti, te asteptam la premiera! Sa te felicitam pe viu!

paparuz
paparuz
15 noiembrie 2014 20:57

Petronela, ma bucur enorm pentru tot ceea ce faci…! Succes ! si mai ales o bucatica mica de fericire sa ai, daca nu una intreaga…! 🙂 🙁

luminita paparuz
luminita paparuz
21 noiembrie 2014 06:22

vom veni cu siguranta la spectacol!Mult SUCCES in continuare

octavia
octavia
28 noiembrie 2014 14:10

Dar la Cluj? Cand sa il asteptam?

O admiratoare
O admiratoare
21 martie 2018 09:23

of, mi-e ciuda ca nu o pot vedea.
felicitari, Petra! sunt sigura ca a iesit misto, ca tine.