hibe (self-diving)

137

Cum spuneam, mă simt adesea o impostoare. Încerc să nu mă sulimenesc, să nu pozez în altceva decît sunt, dar cînd primesc mesaje în care mi se spune cît sunt de minunată, de perfectă, mirobolantă și extraordinară mă apucă toți dracii pe mine. Nu sunt deloc așa! Sunt plină de defecte! Cîndva un bărbat care mă iubea mi-a zis că am toate calitățile și toate defectele! Așa e, am multe hibe. Pe toate! Și m-am decis să mă autodau în gît!

Așadar, pornim, puneți-vă centurile de siguranță. Dacă simțiți nevoia să închideți și să fugiți, nu vă speriați, e normal, dacă nu mai reveniți niciodată, voi înțelege.

Nu sunt deloc o mamă așa de bună precum par din chestiile pe care le scriu. De fapt, am momente în care cred că sunt cea mai nașpa mamă din partea asta de galaxie. Nu mi-am înțeles copiii mereu, am fost over-protective, am reacționat prost cînd fie-mea cea mare a luat-o razna, nu am știut să le arăt mereu că le iubesc orice ar fi, m-am speriat și am fost o mamă de tot rahatul în cîteva situații clare, le-am spus că m-am sacrificat pentru ele, le-am reproșat uneori nefericirea mea. Pe scurt, o mamă de doi lei, nici pe departe mama minunată și perfectă care aș putea părea. Am să îmi reproșez mii de lucruri legat de felul în care (nu) am știut să fiu mamă și sper să mă iert vreodată pentru ele. Și ele, mai ales. Așa că vă rog eu, nu mă mai credeți o mamă minunată, nu sunt. Am învățat multe de la copiii mei, dar sunt extrem de departe de a fi o mamă minunată.

Sunt repezită și nerăbdătoare. Așa de impulsivă că mă reped ca găina la muci, vorba lui tata, și greșesc de cele mai multe ori. Și aici mă refer și la decizii mici și la decizii mari. De exemplu, scriu cîte ceva și dau publish fără să citesc, că nu am răbdare. Și după observ greșeli. Și corectez. Și iar observ, iar corectez. Vreo zece minute după ce postez ceva eu tot corectez. Așa de repezită sunt. La fel mă reped și la decizii mai mari. Acolo îmi ia mult mai mult să corectez, însă. Uneori, ani.

Sunt nehotărîtă. La fel, această minunată calitate se extinde de la chestii mici, cum ar fi cumpăratul unei perechi de pantofi, pînă la chestii complicate și esențiale. Mai întîi mă coiesc mult, apoi decid, după care la foarte scurt timp încep să mă îndoiesc că am făcut bine și să nu îmi mai placă decizia pe care am luat-o. Iar imediat după regret cu spume și mă învinovățesc că sunt o proastă care iar nu a fost în stare nici o pereche de papuci să își ia. Și rămîn cu alegerea proastă și sufăr, și cu prostia, și sufăr și mai abitir. Și tot așa mereu, abia pot trăi eu cu mine.

Sunt o femeie nesigură, cum am mai relevat. Cred despre mine ba că sunt grasă, ba proastă, ba și una și alta, ba și urîtă, în vîrf. Nu mă prea plac, deși fac eforturi, iar uneori asta poate semăna cu narcisismul sau aroganța, deși e simplă și totuși, complexă, nesiguranță.

Sunt încăpățînată ca o vită. Cînd îmi intră ceva în cap, s-a terminat cu șmecheria. În plus, mi se pare deseori că am dreptate. Atunci cînd se întîmplă și să am, căci defectul ăsta e dublat și de un spirit justițiar, sunt capabilă să dau foc planetei și credeți-mă, nu vreți să fiți în preajmă cînd încep să frec cremenele.

Am un ego cît Calea Lactee. În ultimii ani am învățat să privesc dintr-un unghi mai larg lucrurile, mai panoramat cumva, dar tot își ițește capul nesimțitul de ego și face praf bunătate de efort de autocunoaștere și smerenie cînd mi-e umilința mai aproape.

Mă enervez repede, scot fum pe nări instantaneu și spun sau fac chestii pe care le regret apoi. Defect pe care mi l-a moștenit fie-mea cea mare și pe care îl tot privesc în oglindă și mă enervez și mai tare.

Sunt obsedată de ordine și curățenie și chinui pe toată lumea în jur cu asta. Sunt aproape compulsivă. Nu pot lăsa niciodată vasele în chiuvetă pentru a doua zi, hainele trîntite, mizerie pe jos etc. Uneori mă prinde două noaptea spălînd pe jos, dar nu mă pot odihni și relaxa dacă nu e lună în casă. Așa am pierdut multe ore din viață… Sunt o femeie nebună, trebuie să admit, să îmi asum și să încerc să trăiesc mai departe cu mine în timp ce mai spăl un geam și mai frec o budă.

Sunt anxioasă. Nu atît de mult pe cît eram, dar încă mai am anxietăți și spaime în cap cu care trăiesc și încerc să nu îi chinui pe ceilalți.

Am pretenții foarte mari de la ceilalți, fără să mă gîndesc întotdeauna dacă și dau înapoi ceea ce cer. Am tendința de a judeca repede oamenii, uitînd că mă fac și eu vinovată de exact aceleași păcate pe care le imput altora.

Sunt control-freak. Trebuie să am eu controlul la tot, altfel o iau razna. Și disprețuiesc pe cei care nu reușesc să dețină controlul la tot, așa cum cred că fac eu. Ăsta e și motivul pentru care nu am niciun fel de dependență de vreo substanță și îi disprețuiesc cumva pe cei care au patimi care îi controlează și din gheara cărora nu pot scăpa. Din cauza obsesiei pentru control, am pecit și în niște relații.

Sunt cam zgîrcită. Sigur, unii o numesc chibzuință, dar eu știu că sunt cam zgîrcită. Asta și pentru că niciodată nu am bani și trebuie mereu să mă gîndesc cum mă descurc, dar sunt cam zgîrcită. Sunt curioasă dacă aș fi tot așa dacă nu aș avea grija zilei de mîine…

Mă surprind invidioasă, am scris aici despre asta, nu mă repet. Și îmi vine să mă pun la colț pe coji de nucă, să mă doară, să mă învăț minte.

Deși urăsc gelozia, care mi-a făcut ravagii în viață, cînd a venit de la celălalt, sunt geloasă, căci sunt nesigură. Și fac eforturi mari să ascund asta. Nu îmi iese, mereu. Dar dacă mă uit pe bune în mine, fără să disimulez, sunt geloasă ca o servitoare.

Sunt naivă în relațiile cu oamenii, credulă și nu mă ajută la nimic lunga experiență de viață. Sunt praf, varză, pilaf. Drept care mi-o tot iau, din diverse poziții.

Mi se întîmplă să mint ca să îi protejez pe cei din jur, deși detest minciuna. Sau ca să mă protejez pe mine.

Sunt instabilă și scindată. Mă entuziasmez ușor și mă plictisesc repede, dacă obiectul entuziasmului meu se dovedește a fi necorespunzător cu așteptările create. Flirtez, pentru că am nevoie să fiu admirată. Dacă sunt neglijată pe termen lung, pot deveni chiar infidelă.

Sunt frivolă și vanitoasă, cum spuneam și aici. Sunt prea atentă să nu am vreo bucățică de ojă sărită, vreun fir de păr neepilat, să fiu tot timpul aranjată, îmi plac boarfele și zorzoanele, dacă aș avea bani aș cumpăra enorm de multe cîrpe și tot nu aș avea ce pune pe mine.

Nu știu să cer sau să primesc. Nimic. Începînd cu complimentele, care mă blochează fiindcă mi se par nemeritate și nu știu cum să reacționez ca să nu par arogantă sau stupidă, pînă la cadouri sau ajutor. Dacă ies în oraș cu cineva și îmi plătește cafeaua, sau dacă primesc un cadou mi se pare că sunt cumpărată cumva și prefer să nu primesc nimic și să îmi plătesc singură cafeaua. Știu, e o problemă mare la mansardă, lucrez la ea, în ultima vreme am început să o mai domin, mă forțez să mă gîndesc cum aș reacționa eu atunci cînd fac ceva cu sufletul pentru cineva iar acel cineva să simtă ce simt eu. Știu, sunt muci. V-am zis, doar.

Sunt prea independentă și deloc docilă. Cicălitoare. Nu sunt rezonabilă atunci cînd vine vorba de chestiuni despre care am principii extrem de clare, cum ar fi indolența, alcoolul, nesimțirea sau prostia. Mușc la propriu mîna care încearcă să îmi pună lesă sau botniță. Reacționez violent la abuzuri și șantaj psihice și emoționale.

Nu o să am niciodată părul lung, am încercat și am decis că nu, am pe corp urme fine de vergeturi de la nașteri și de la operația laparoscopică de colecist, nu am tenul perfect de cînd am renunțat la anticoncepționale, iar problemele s-au extins și pe alte bucăți de piele, cum ar fi umeri și spate, lucru care m-a complexat îngrozitor, căci am avut pielea perfectă pînă la povestea asta. Între timp, a trecut. Am mîini cam mari iar degetele mari de la picioare stau întotdeauna în sus. Cînd mă bucur foarte tare sau sunt extrem de emoționată, tremur și îmi dau lacrimile. Sunt emotivă ca naiba și nu reușesc să îmi controlez emoțiile ușor.

Lista aceasta nu e ordonată după gravitatea sau importanța defectelor mele, pe care le-am trîntit așa cum mi le-am amintit. Dacă mă mai caut, sigur mai găsesc cîte ceva, dar am zis să nu îmi pierd și ultimii doi cititori care nu au dezertat îngroziți deja. Acum o să mă reped să public textul ăsta iar următoarele 20 de minute o să le petrec corectîndu-l. Eu v-am spus, nu v-am spus? Ați fost notificați, să nu aud acum aoleo, păi voi credeați că sunt mișto și perfectă, și cînd colo sunt așa și pe dincolo. Sigur că sunt! Și chiar mai rău decît atît.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

137 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
daniel
daniel
4 februarie 2014 08:36

Mamma mia, pai daca stiam eu toate astea…
Hm, cu foarte mici exceptii, dar mici mici nu ai spus nimic care sa nu caracterizeze un om normal. Si nu ai reusit sa ma sperii, mai incearca, straduieste-te. 🙂

Ana
Ana
4 februarie 2014 08:44

Ma regasesc in intregime in textul tau. Mai putin obsesia curateniei. In spiritul adevarului ar fi trebuit sa ne faci lista si cu calitatile tale, pentru ca sigur ai la fel de multe si s-ar echilibra balanta. Esti un om normal si multe din cele enumerate de tine nici macar nu sunt defecte. Nu te mai judeca asa aspru.
Te sarut cu drag.

ILUZIA
4 februarie 2014 09:17

singurul defect de aici este egoul cat partia Clabucet sau cum ai zis tu. Deci mai cauta! 🙂

Cata Mustata
Cata Mustata
4 februarie 2014 09:36

Hahaha!! Foarte fain!
Chiar si eu m-am regasit in unele pasaje, de-aia ma distrez.
Tot minunata esti, nu m-ai convins. 🙂

violeta
violeta
27 octombrie 2014 18:09
Reply to  Petronela

din tot ce ne-ai descris ,inteleg ……ca esti femeie…pfff ce comun!

increat
increat
4 februarie 2014 09:37

…femeie….parfum de femeie peste tot in blogul tau………
………………….mai frumos…ce poate fi?…………
……………………………multumesc…………

Borgia
Borgia
4 februarie 2014 09:41

Si ce daca . Esti Tu.

VreauUltimulLoc
4 februarie 2014 10:20

Cine a cititi cu atentie stia deja toate astea, au transpirat din text si ar mai fi si elefantul din sufragerie :))).

tinkerbell
tinkerbell
4 februarie 2014 10:24

Ai si parti bune si parti negative, unele contradictorii, ca orice om. Nimeni nu e perfect, bun, frumos 100%, toti avem partea intunecata de care sunt mai mult sau mai putin constienti, cu atat mai mult cu cat nu putem fi obiectivi atunci cand vine vorba de noi. Ma intrebam recent ca daca s-ar realiza un film despre mine, ce fel de personaj as fi si ma apuca groaza. Uneori e mai bine sa nu te uiti in interiorul tau ci doar sa traiesti:)

Madalina (Stupulvesel)
4 februarie 2014 10:31

Vai nu pot sa cred, cred ca ma regasesc in 80% din chestiile pe care le-ai spus.. foarte curajos din partea ta sa le admiti pe toate 😀 cred ca o sa fac si eu un exercitiu din asta, dar pe o foaie momentan 😀

andreea lavinia
andreea lavinia
4 februarie 2014 10:35

Haha asta inseamna sa fii Femeie. Toate avem cel puțin 80% din ceea ce ai enumerat tu mai sus… asa ca fugi de-aici ca nu sperii pe nimeni… de nu te-as mai vizita? Pentru ca ai complexe de toate neamurile si te judeci aspru? Ti-am mai zis , lebada mov… toata lumea are cate ceva

Conteaza?
Conteaza?
4 februarie 2014 10:41

Frumos….ma gandeam ca asa cum uneori asimetria este raspunzatoare de frumusete, poate paradoxal tocmai imperfectiunea e generatoare de…..perfectiune:). Si oricum, cine este in masura sa evalueze perfectiunea?
Citind textul de mai sus pe mine m-ai convins: esti atat de imperfecta incat te aproprii de perfectiune:)). O zi frumoasa!

Teodora
Teodora
4 februarie 2014 10:55

Păi, măi Petronela… Eşti un fel de… OM!

Mara
Mara
4 februarie 2014 11:05

In afara de partea legata de maternitate, in care nu am cum sa ma regasesc, cam tot ce ai scris mi se potriveste biiiiiine.Nu esti chiar asa grav cum ai amenintat, in nici un caz de speriat omenirea.
Cred ca toti ne gasim defecte, numai ca nu oricine mai are si curajul de a-si asuma/recunoaste aceste trasaturi.

petronela
petronela
4 februarie 2014 11:11

esti cumva in zodia gemeni?

petronela
petronela
4 februarie 2014 11:18

Sunt nehotărîtă. La fel, această minunată calitate se extinde de la chestii mici, cum ar fi cumpăratul unei perechi de pantofi, pînă la chestii complicate şi esenţiale. Mai întîi mă coiesc mult, apoi decid, după care la foarte scurt timp încep să mă îndoiesc că am făcut bine şi să nu îmi mai placă decizia pe care am luat-o. Iar imediat după regret cu spume şi mă învinovăţesc că sunt o proastă care iar nu a fost în stare nici o pereche de papuci să îşi ia. Şi rămîn cu alegerea proastă şi sufăr, şi cu prostia, şi sufăr şi… Citește mai mult

doina
doina
12 martie 2014 10:43
Reply to  petronela

Textul asta ma defineste pe mine.Nu vrei sa stii cat imi ia o alegere banala. Probez, pun in cos, iar probez, duc inapoi la raft, plec, ma-ntorc, iar probez, cer pareri, achit, nu-mi place, fac cadou sora-mi….tot asa. Mi-e ciuda de mor ca sunt asa toanta. Si n-ai zice, dau foarte bine in contact cu semenii: sigura, puternica, bine ancorata. VARZA este termenul definitoriu numa” ca nu-l stie nimeni. Doar tu acuma l-ai aflat.

Cristian
Cristian
4 februarie 2014 11:19

You are all that and something more… funny :)) Aaaa si de fapt, singurul tau defect, caci ai unul singur, este ca nu pricepi ca toate aceste aspecte, stari, fizionomie, etc. te… definiesc pe tine si DOAR pe tine. Oh, bine te-am intalnit… UNICO 😉

petronela
petronela
4 februarie 2014 11:19

parc-am scris io asta.ma regasesc total.in acelasi timp cred ca e una din best of-ul problemelor mele.eu sunt pe 31 .

increat
increat
4 februarie 2014 11:21

ce bine ca esti……….femeie……

Cristina
Cristina
4 februarie 2014 11:28

perfectly imperfect! cel mai bine asa, zic…
si daca nu ai fi toate astea, nu ai mai fi tu, si nici noi nu ne-am mai regasi in ceea ce scrii…

Ramo
Ramo
4 februarie 2014 11:29

Pt a-ti dovedi ca toti avem parti ‘ne-bune’, as propune un joc cu dezvaluirea defectelor fiecaruia. Ma refer la cei care au comentat la post-ul tau. De regula cand ai nelamuriri despre cat de pacatos sau imprefect esti, ai nevoie de confirmari de la cei din jur. Si….ai sa vezi, draga Petronela, ca toti avem minusuri. Scuza-ma, ca eu, o micuta pe langa experienta ta de viata iti dau sfaturi. Dar nu i-ai cercetat niciodata pe cei din jurul tau sa vezi ca si ei au defecte? Asta doar…… ‘de afara’ …..ca inauntrul lor nu ai cum sa ajungi si… Citește mai mult

Laura
Laura
4 februarie 2014 14:44
Reply to  Ramo

Eu nu cred ca avem nevoie de confirmari legate de cat de imperfecti suntem. Cred ca toti cei capabili de introspectie si autoanaliza reusesc sa afle asta singuri.Singura confirmare de care avem cu adevarat nevoie este ca suntem iubiti, si apreciati ,,despite everything”. 🙂

Laura Muresanu
Laura Muresanu
4 februarie 2014 11:43

…si pe langa mormanul de caracteristici (n-am vrut sa le spun defecte sau caposenii) pe care le avem in comun, a venit spre final si bombonica de pe tort – ai si tu amintirea operatiei laparoscopice de colecist ca si mine, frumusel postata vecinic pe abdomen. nu vreau sa mentionez (in detaliu) ca m-am operat de scarbavnica de bila pt ca saraca nu a reusit sa faca fata gramezilor de furii neexprimate si varsate in dansa. am vrut doar da punctez 🙂 in rest, atata vreme cat suntem constienti ca avem aia si ailalta si ca nu suntem centrul universului… Citește mai mult

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
4 februarie 2014 11:45

🙂 Nu cred ca vreunul din cititorii tai constanti, de o rara si uluitoare calitate, te-a considerat vreodata perfecta! Perfectiunea exista doar ca deziderat, eventual, deasemenea o mai putem intalni in literatura, in clasicism. In realitate, nema… Si nici nu ar fi bine pt. tine sa fi perfecta intr-o lume imperfecta…ai fi ucisa, precum cel care, perfect fiind(singurul dealtfel) a fost crucificat. Ying si yang…alb si negru…oricine, oriunde, oricand… Acum, diferenta o face proportia… La tine, se reflecta atat de mult alb, incat negrul paleste… Nu trebuie sa ai nici o problema cu ceilalti, in ceea ce te priveste…. Cu… Citește mai mult

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
4 februarie 2014 11:58

A!… si inca ceva: mama ce film nemaipomenit s-ar face avandu-ti biografia ca subiect! Wow!!! Ar avea absolut de toate pt. toti! Si culmea, n-ar fi fictiune!

mirela
mirela
20 martie 2014 15:36

subscriu !

Alina
Alina
4 februarie 2014 12:00

Esti minunata (stiu, nu-ti place…dar, asta-i adevarul)…de fapt, reformulez…ce scrii este bestial! Ma regasesc al naibii de tare in multe din scrierile tale. Te citesc, cu mare drag.

Ella Cado
Ella Cado
4 februarie 2014 12:09

Poti sa zici orice, dar sa stii ca esti PERFECTA! Karl Kraus zicea la un moment dat ca “Pentru a fi perfecta, ii lipsea doar un defect.” Daca tu crezi ca ai toate hibele astea atunci esti mai mult decat perfecta! Din cele citite mai sus reiese in primul rand ca esti un om normal si in al doilea rand ca te cunosti foarte bine. Cati oameni ar avea curajul sa se autoevalueze de la mic la mare si sa-si recunoasca defectele? Si, uite, pentru asta si pentru faptul ca esti directa si spui lucrurilor pe nume, eu te admir… Citește mai mult

increat
increat
4 februarie 2014 14:01

Nichita Stănescu
Rugare

Mai urât de cât sunt
pot fi văzut
Mai frumos nu!
…mai sabie, da. Mai scut.

Altfel am pierde bătălia,
osul, artera,
glia şi norul
urâtul şi frumosul.

Dă-mi Doamne victorie,
ajută-mă să-mi înving duşmanii,
pielea de pe mine, marginea,
orele, anii.

Dan
Dan
4 februarie 2014 14:10

fain textul, paradoxal nu esti coaieless. esti buna!

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:41
Reply to  Petronela

pai de asta te plac la fel de mult si femeile. 😉

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:54
Reply to  Petronela

eu zic de astea destepte si lipsite de invidie, ca tine. :). putine dar bune sa fie!

Adriana
Adriana
4 februarie 2014 14:19

Esti perfecta, sa stii. Ce ai descris tu nu sunt defecte, sunt trasaturile de caracter ale unei femei adevarate, puternice, cu personalitate. Faptul ca barbatii le vad ca defecte, e partea a doua. In mod sigur doar barbatii din viata ta le-au numit defecte. Nu cred ca vreo femeie te-ar fi acuzat de „defectele” de mai sus. Asta pentru ca femeile si barbatii sunt construiti atat de diferit incat nu pot convietui impreuna fericiti. Crede-ma, nu exista o casnicie de lunga durata si fericita, doar un bleg sau o bleaga care a uitat de propria persoana si ii slujeste placerile… Citește mai mult

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:11
Reply to  Adriana

la ce-ti foloseste sa-ti hranesti ego-ul si apoi sa dormi cu soparlele Petronelei?

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:16
Reply to  Petronela

era adresata Adrianei

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:19
Reply to  Petronela

doar ca reply-ul nu s-a aliniat comentariului ei. 🙂 asa mi se parea normal

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:34
Reply to  Petronela

ok, poate nu am dat eu click-ul unde trebuia

curly
curly
6 februarie 2014 16:30
Reply to  Adriana

hop si feminista de serviciu!

Dan
Dan
4 februarie 2014 15:15

un reply Adrianei…o femeie adevarata? adica? o specie diferita de om? 🙂

Cristina
Cristina
4 februarie 2014 15:32

Ai facut un act de curaj etalandu-ti defectele. Ma mira totusi ca esti atat de aspra cu tine, crezand oare ca noi ceilalti nu avem, sau avem mai putine. Avem inzecit mai multe, nu suntem perfecti, iar in textul acesta ma identific total si as mai adauga o gramada. Lumea te place pentru felul in care scrii, pentru felul tau de a fi, plin de defecte, dar mai ales ca se identifica cu intamplarile tale si cu lucrurile in care crezi. Cei care iti spunem cat esti de minunata o facem pur si simplu, nu pentru ca te credem fara… Citește mai mult

Irina
Irina
4 februarie 2014 16:32

Dupa cum vezi nu pleaca nimeni, cred ca mai vin destui..:) Daca-ai fi perfecta ai fi plictisitoare si neverosimila…si-atunci am pleca cu totii. Esti foarte vie, esti foarte dintre noi, esti un fel de telespan hetero…va iubesc pe amandoi pentru ca dati un hai sictir foarte serios si profund vietii..si asta ne ajuta pe noi netalentatii:)

victoria
victoria
4 februarie 2014 16:43

Un psihopat e prin definitie ne-empatic, nu asteptati sa i se faca spalare de creier ca sa devina generos si bun. Un orgolios, un repezit, un arogant poate fi asa pentru motive varii: poate sa se ascunde sub masca asta, poate e prea sensibil. Relatiile cu parintii pun o amprenta grea pe adultul de mai tirziu. Mai cu seama cele iscate din forme de violenta directe sau indirecte: cind eram mica si veneam in casa plingind pentru ca un alt copil m-a bruscat, tatal meu, imi spunea ca trebuie sa ma apar, cind esti batut, bati, daca nu, te bat… Citește mai mult

remainick
remainick
4 februarie 2014 18:36

hai ca-ti mai spun eu: 1. esti cinica. multe, multe adevaruri (oare numai adevaruri?) brutale risipite cu larghete. o sa imi spui: „ei, si? cine are ochi sa citeasca, sa o faca!”. o face, caci daca nu te-ar fi placut ASA CUM ESTI, nu ar fi fost aici. caci asa cum spunea cineva, pe oameni ii apropie legaturile dintre ei, nu diferentele. iar tu tii mortis sa sochezi lumea contrazicandu-le toate asteptarile… 2. esti superficiala. dai vina pe graba, pe nesiguranta, pe alea-alea. astia sunt partenerii tai de drum, petra, nu drumul in sine. inca nu ai stabilit unde vrei… Citește mai mult

remainick
remainick
5 februarie 2014 15:51
Reply to  Petronela

da, psihanaliza…nu stiam cum sa-i spun. iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia

viatanomada
viatanomada
4 februarie 2014 20:19

femeie, sunt parinte unic la fel ca tine, dar din alte motive,ma regasesc in descrierea ta, stiu cum sunt privita de ceilalti, cat imi e de greu, cat de dificil le este copiilor mei , sunt rea, egoista, totul poate fi tolerat pana cand se atinge cineva de puii mei, cateodata si eu ma tem ca-s razna dar nu ma las, si n-am sa-ti spun cat esti de minunata, na!

Ispy
Ispy
4 februarie 2014 21:25

Esti o proasta frumoasa. Frumos de proasta. te pricepi. La scris. Spune-le in continuare. Asa si trebuie. Scrisul elibereaza. Eu am pierdut contactul cu scrisul. Parca mi s-a pus o banda de scotch pe mecla de cind am parasit Romania. Hai succese. O scoatem noi la capat cumva.:)

elena
elena
4 februarie 2014 23:02

As fi jurat ca esti Rac la ce descriere ti-ai facut….m-am regasit 95%…Femeile, mamele, creaturile astea asa de complicate :).
cat despre fuga de pe blog…mai degraba, fuga PE blog, zilnic te „caut” cand ajung acasa. Multumesc.

Andrei
Andrei
4 februarie 2014 23:20

Bai fata….am citit tot in 2 rânduri ….prima oară mi a placut titlul…azi dimineața …si acum am citit restul…nu vreau sa te umplu de draci asa ca nu o sa iti zic ca esti tipa….() aici ma m oprit sa corectez…voiam sa zic misto….o sa spun ca esti o tipa normala….asa suntem toți…..dar nu stiu de ce lumea nu își pune problemele astea.de fapt stiu..nu au timp..eu m am confruntat cu problemele astea despre mine in ultimul timp având mai mult timp liber…..experiența frumoasa….fara concluzii de altfel….nu stiu ce sfat sa dau…in rest sa fi sănătoasă ….si te întreb….de ce… Citește mai mult

camelia ureche
camelia ureche
5 februarie 2014 03:51

Draga mea, nu te cunosc personal, dar am fost colege la Realitatea tv cand ai decis tu cu ani in urma sa cobori din barca marelui trust. A fost o surpriza sa te vad mutata si evident ca de fiecare data cand te vedeam la live-uri ma gandeam: mama, ce mistoaca e asta de la Brasov! Si acum spun la fel!

Mihaela
Mihaela
5 februarie 2014 10:15

🙂 Sunt acilea .Si te plac. Si te citesc. Si n-am sa o rup la fuga. Sunt ca tine. Cu toate ca lista mea s-ar putea sa fie ceva mai lunga si mai intunecata. 😉

georgia
georgia
5 februarie 2014 13:12

Mie mi-a ramas in cap aia cu degetul mare de la picior care sta in sus -:)) Chestia e ca pe langa tot ceea ce tine de ajustarile interioare cu sinele, te mai face si lumea sa o iei pe campii sau sa atingi niste limite ale suportiei, plus stresul. Stresul din Ro este el in sine o pandemie, prin faptul ca e mare, e puternic, e invizibil si e mereu. Apoi, mai conteaza si faptul ca tot mai multi oameni nu stiu sa ofere si nu reusesc sa-si stapaneasca emotiile, atractia pentru celalalt, sa se autocontroleze astfel incat sa… Citește mai mult

mihai brad
mihai brad
5 februarie 2014 15:53

pt mine esti atat de mmmmm(pf, cuvinte), incat am simtit nevoia sa te scot din lista de facebook, pt a nu mai avea zilnic tentatia de a iti scrie(totusi) (inca) in ideea de a te cunoaste mai indeaproape dar nu ma etraordinarizez de pielea ta, de intelighentia sclipicioasa, or smth capacitatea de a te scrie asa cum esti de a fi tu punct. nu am mai intalnit o decat la mine citindu te, am simtit constant ceva ce nu am mai simtit pana acum ca sa intelegi, felul cum am cunoscuto pe exa mea : hei, e ceva in tine… Citește mai mult

Radu
Radu
28 iunie 2014 23:31
Reply to  mihai brad

Scuzati vb cea proasta dar rareori am vazut o pula mai jalnica in incercarea penibila de agatzament a liricei Petronela.

Te rog, asculta cuvint cu cuvint urmatoarea replica. Ti se potriveste ca o manusa !!!!
https://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Dumnezeu sa aiba in grija organul emasculat care te face sa scrii asa.

mihai brad
mihai brad
29 iunie 2014 23:14
Reply to  Radu

drace, e o adevarata provocare pt mine sa iti raspund habar nu am ce sa , din pacate asa ca , probabil, voi gresi, pt ca nu mi se pare tacerea cea mai sanatoasa in fata unei asemenea hidosenii si trebuie sa avortez ceva imi vin in minte 3-4 variante – nefericite toate – si niciuna care sa duca la ceva cu sens: 1. sperand ca esti din brasov, sa te intalnesc si sa incerc sa repar ce oi fi gresit in raport cu tine (filmuletul de pe youtube mi-a aratat ca esti afectat, ori eu nu is construit sa… Citește mai mult

mihai brad
mihai brad
29 iunie 2014 23:24
Reply to  Radu

a si ca sa stii exact in ce context te plasezi : daca nu esti de acord sa ne intalnim (la o apa plata roflmao, o simpla vorba sau lamurire si/sau in ring) , nu te obosi sa imi raspunzi daca totusi te obosesti, sa nu te astepti de la mine la o replica la replica replicii etc, asta e zoaie de net, nu gust(daca e sa discutam pe bune, eu inca nu pricep cum dracu’ de accepta petronela atac la persoana pe blogul ei. mna, poate o sa inteleg pana la urma) ataci pe cineva care nu accepta mizeria… Citește mai mult

mihai brad
mihai brad
5 februarie 2014 16:02

… esti o fina (multam de nezdruncinare)

georgia
georgia
5 februarie 2014 18:12

:)) chiar te rog -:)

John Locke
John Locke
6 februarie 2014 16:29

Am citit cateva texte de-ale tale si m-am abtinut de la comentarii.Insa la asta n-am mai putut. Ce-ai enumerat tu mai sus nu sunt defecte/hibe , sunt niste batalii pe care le mai pierzi uneori .Dar in general le castigi.
Ai uitat sa spui ca esti perfectionista? Asta ,da defect.

Ana
Ana
6 februarie 2014 22:35

Femeie nebuna ce esti! Cu toate „defectele” tale esti tu si ar trebui sa inveti sa te accepti si sa te iubesti asa cum esti. Iar lumea nu te iubeste pentru ca ceva … lumea te iubeste. Punct. Si cine nu te iubeste si te judeca … ar trebui intai sa se uite in oglinda si sa aiba un acces de sinceritate. Ca sa nu mai mentionez curajul pe care l-ai avut ca sa faci publica lista asta.

Te iubesc!

mihaela
mihaela
11 martie 2014 14:37

M-am distrat copios. Fain!

Elena
Elena
13 martie 2014 10:38

ti-a scapat ceva necorectat? 😀
„Din cauza obsesiei pentru control, am pecit şi în nişte relaţii.”

cat despre „defecte”…probabil ca le-am experimentat si eu pe majoritatea.
acum ne-am imprietenit asa de tare, ne distram foarte bine impreuna 🙂

mirela
mirela
20 martie 2014 16:08

Esti minunata cu toate defectele tale !!
Te-am descoperit si te citesc de putin timp. Martuisesc ca, in prima faza mi-ai parut ireala !
De cateva zile sunt imobilizata la pat si aproape ma bucur pentru ca am avut timp sa-ti citesc postarile in tihna.
Cred ca, nimic nu e intamplator, stiu ne v-om cunoaste intr-o zi… si sunt sigura ca vom bea un ceai impreuna.
Esti un OM frumos si VIU !

te citesc cu drag si admiratie ! – iti sunt fan 🙂

mirela
mirela
20 martie 2014 17:01
Reply to  Petronela

am uitat sa pun ghilimelele de rigoare, credeam ca le-ai sesizat.
tot te citesc cu admiratie si drag !

mirela
mirela
20 martie 2014 20:23

poate pentru ca n-am mai intalnit o persoana ca tine
simt ca esti asa cum mi-am dorit eu sa fiu… da` n-am reusit 🙁
he, he, poveste lunga … si la mine s-au aliniat anapoda planetele :))))
mai am o bucata de viata inainte…mai am timp!
Tu ma motivezi – crezi asta ?
Esti o faina !

doru
doru
14 aprilie 2014 23:42

Eşti cum trebă. Dă-i nainte. Eu sunt unul dintre fanii tăi definitivi şi necondiţionaţi.