nu, dragă, nu te deranja să mă mai iubești

14

o să mi te amintesc întotdeauna alergînd cu disperare în jos pe străduța aia strîmtă în timp ce eu rulam perpendicular. o să îmi amintesc întotdeauna plînsul care m-a sufocat atunci, gîndul că relația noastră este o stradă un pic mai mare pe care eu rulez cu mașina, prinsă în trafic, între alte mașini, imposibil să opresc, imposibil să te aștept, în vreme ce tu alergi perpendicular, de pe o stradă mai mică și înclinată, și alergi, și alergi, dar eu trec și tu nu ajungi niciodată, decît mult mai tîrziu, cînd eu sunt departe deja.

era în după-amiaza aceea cînd am decis să ne oprim, am stat și ne-am frînt mîinile și inimile, cu seninătate și lucizi, în rucsac mai aveai și atunci lumînarea cu care luminaserăm acoperișul imposibilului. am plîns tot drumul spre casă și poate că te-am exorcizat așa, poate că nu e nevoie decît de un drum foarte greu spre casă ca să te poți elibera. apoi au venit toate celelalte după-amieze, în care închideai portiera și îmi spuneai că sunt frumoasă cu obidă, de parcă asta ar fi fost tot, de parcă în frumusețea mea ar fi stat chinul tău, de parcă totul ar fi devenit mult mai simplu, simplu de tot, dacă aș fi fost un pic mai urîtă.

 

nu dragă, nu te deranja să mă mai iubești. mai bine scapă de cadavrul iubirii ăsteia, că se încălzește și o să înceapă să pută.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marian
marian
7 februarie 2014 09:46

am citit ceva ‘marfa’ din ce-ai mai debitat, uneori e trist, alteori exaltat, sau de amandoua amestecate, asa, intr-un fel de rasu’plansu’ stanescian…

victoria
victoria
7 februarie 2014 18:07

…era prin 95-96, poate, nu mai stiu exact. eram in casa unei bune prietene, lume multa, sosita la un aperitiv, dupa vernisajul altei prietene, pictorita consacrata. eram mult mai tineri dar trecuti de 30 de ani, toti. incep discutiile in diagonala, fiecare cu fiecare si toata lumea, stii cum e. pictorita, o femeie misterioasa si discreta, vorbea cu un grup. se face liniste cite un pic, ca o cadere temperata de cortina, pina la liniste de-a binelea. si, le spunea cam asa: ca toata existenta ei de femeie a vrut un singur lucru, sa iubeasca feroce si sa fie iubita… Citește mai mult

oana
oana
8 februarie 2015 20:17

O cafea neagra as servi ,totusi, din mana ta
Imi place ca stii sa o faci
amara

oana
oana
9 februarie 2015 19:10

Preferatul meu ,de multa vreme ,pentru multa vreme de acum incolo…dar, daca iti face placere, va puteti lua la intrecere.Imi place cum scrii,mult.

oana
oana
14 februarie 2015 22:59

Cu drag!

Ioana Fechete
Ioana Fechete
15 februarie 2015 00:03

superb. N am cuvinte.

Ionela
Ionela
19 februarie 2015 20:29

Ti-a mai spun cineva ca provoci dependenta?Iar de dependenta pentru citit nu ai cum sa scapi

O admiratoare
O admiratoare
9 martie 2018 23:32

ce-mi place stilul asta al tau, datator de emotii… frumos tare! pana la gol in stomac, pana la nod in gat…