fuga

7

Stau întinsă pe bucata asta de lemn, cu fiecare mușchi zvîcnind după efort. Mi-a lipsit să alerg prin pădurea mea. Deasupra, niciun petic albastru de cer, doar o pătura gri de nori cumulonimbus. Inspir-expir aerul ușor umid, de pămînt reavăn și ierburi amestecate. N-au înflorit încă teii și nici socul și totuși în aer stăruie un miros dulceag de floare trecută.

Am alergat încet întîi, cu atenție, apoi m-am lăsat purtată de poteci și șapca cachi și am alergat tare, cu bucurie. Am lăsat aminele să se reverse, să mă inunde. Am zîmbit copacilor bine-știuți și mierlelor și cintezoilor și tufelor de zmeură sălbatică.

Auzi cum foșnește umed pădurea deasupra mea, cum se ceartă și uguie păsările, unele ascuțit și strident, altele domol și cald, fiecare o altă vietate, alt destin.

De nicăieri nu se aude cucul.

Articolul anteriorpoker-face
Articolul următormiscellanoase
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ILUZIA
8 aprilie 2014 13:37

fraierii pleaca la lucru !

george
george
8 aprilie 2014 15:37

scurt, frumos si, in plus, mi-a creat mie o problema cu aerul ala „umid”.
exista acest cuvant sau era „umed”? intreb umil, fara nici un alt scop in afara de a relaxa neuronul cu acel cuvant, adica deh, daca exista, am mai invatat ceva :))
bafta si….as vrea sa citesc mai mult, mai des din ce scrii, imi place.

Roxana
Roxana
8 aprilie 2014 16:00

Aici teii au inflorit… 🙂 .. in Timisoara..

O admiratoare
O admiratoare
11 martie 2018 23:24

si eu ador sa alerg in aer liber, numai am o problema cu calcatul pe gandacei si melci, care isi vad de drum linistiti. asa un sentiment de vinovatie si neputinta ma apuca, neputinta de a-i ajuta, de a-i salva, ca imi vine sa urlu si sa-mi cresc aripi, sa nu deranjez pe nimeni. chiar ma gandeam azi, ca e pacat ca nu exista si parcuri sterile, special pentru alergat, in care nu e nici urma de insecta. pana una-alta, ma multumesc cu mersul pe jos, mult si atent…asa ca nu te supara, daca trec pe langa tine fara sa… Citește mai mult