efectul la Sibiu și Constanța

8

duminica

mă plimb singură printre oamenii orașului

ca printr-o haită de cîini ațîțați

(a treia toamnă/ efectul pervers)

 

Am ales să pun aici poemul ăsta pentru că știu sigur că sîmbătă, 16 aprilie la Sibiu sau sîmbătă, 23 aprilie la Constanța, nu mă voi plimba singură. Iar oamenii nu vor fi haite de cîini ațîțați.

Fiindcă unul dintre efectele perverse ale efectului pervers a fost că am scris o carte despre singurătatea în care m-am scăldat înecat toată viața și ăla a fost momentul în care am încetat să mai fiu singură. Datorită cărții, în mod direct. Dar asta e o poveste prea frumoasă ca să o spun doar așa, drept introducere.

Și pentru că voi, cei care veniți să mă întîlniți la lansările mele mă umpleți de emoții și bucurie. La Timișoara, acum o lună, o fată frumoasă mi-a spus că ea, dacă i-ar arde casa, doar două lucruri ar vrea să salveze, iar unul din ele e cartea mea. A fost doar una dintre minunățiile pe care le trăiesc atunci cînd vă întîlnesc. Căci toate îmbrățișările, fiecare vorbă plină de emoție – din cauza ta era să pic examenele, și eu și colegele mele, mi-a spus o alta, studentă – toate mă fac să simt că nu trăiesc sau scriu în gol.

Așadar, atunci cînd mi se face dor de locuri, de oameni, de mare, îmi amintesc că am scris cartea asta și dau fuguța să o lansez.

Așa am făcut și acum. Am ales Sibiu și Constanța din motive personale. Pe 15 mai, voi fi precis la Iași, unde am fost invitată să vorbesc la evenimentul TED și sigur o pun și de o lansare. Nu știu în momentul acesta cînd și unde mă mai duc, dar mă cunosc prea bine să știu că nu mă voi opri aici. Și că, așa cum am făcut mereu, voi merge acolo unde voi fi invitată sau îmi voi face rost de drumuri.

Dar pînă atunci, vă aștept la Sibiu și Constanța. Detaliile, pe afișe.

Articolul anteriorbalaurul cu șapte capete
Articolul următorbiciclete stricate
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mona
6 aprilie 2016 23:52

In mai vin acasa, si acum cand am tot curajul sa te invit la un ceai, vad ca esti pe drumuri..vezi, tb sa invat odata sa nu mai aman nimic!
Mi-e asa dor de Tampa si de Racadaul meu!
Dar stii….poemul tau de la inceput?…asta mi-e primul sentiment de cum ajung acasa! Apoi incep sa mai vad si zambete…

Mona
7 aprilie 2016 19:38
Reply to  Mona

Yees! Cam intro luna dau un semn 😉

Iulia
Iulia
7 aprilie 2016 07:46

Eu pe ce lume traiesc oare??? De ce aflu abia acum ca ai lansat o carte si mai mult ca deja ai fost in Timisoara? Sunt intrebari retorice. Raspunsul il stiu oarecum, dar nu justifica…Fuck…nu-mi ramane decat sa cumpar cartea. Sigur e faina.

Iulia
Iulia
7 aprilie 2016 23:43

Asa e! It’s not you, it’s me! Poate mai vii prin Timi.

Anca
Anca
11 aprilie 2016 14:59

La afisul aferent Constantei, link-ul e tot catre cel de Sibiu.. Banuiesc ca este Carturesti, Maritimo, ora 17, 23 apr

Andreea
Andreea
17 aprilie 2016 14:41

Așteptăm cu drag o vizita la cluj.