ciuma

13

jurnal, mai 2010

nu pot scrie. nu pot nici respira încă bine.

un singur gînd, se roteşte încetişor, enervant, bîzîitor, ca o muscă pe care o tot alungi şi nu se lasă păgubaşă.

nu ştiu ce sunt. cine.

sunt ca insula din Lucia y el sexo. nu am rădăcini. poate de asta ameţesc, aşa, uneori. pentru că plutesc pe ape nesigure, fără să mă pot ancora în nimic. dedesubt, doar caverne. mii de caverne. forate de fiecare om care mi-a trecut prin viaţă, bărbat sau femeie şi a lăsat un gol, pe care nu l-am mai putut umple apoi niciodată. nu sunt goală, sunt o mulţime de goluri.

încerc în gol, ca o bicicletă căreia i-a sărit lanţul iar eu pedalez, pedalez, ard energie, transpir, dar în gol, în gol, în gol.

le-am spus:

trebuie să mă uitaţi. sunt ca o boală.  o ciumă. o boală cumplită, letală. asta înseamnă femeie letală.

să fii o boală care ucide şi să nu te poţi opri. imaginează-ţi că ciuma ar avea conştiinţă. nu, nu ciuma, căci ciuma e urîtă. cancerul. el te mănîncă doar din interior. imaginează-ţi că ar şti că dacă te cuprinde în braţe, te va ucide. nu pe loc. ci lent, chinuitor. să ştie şi să nu vrea, dar să nu se poată abţine.

mai există femei. le iubeşti, le regulezi, le uiţi. dar cu mine e ceva. poate că vulva mea emană venin, care apoi se răspîndeşte în corpurile bărbaţilor şi îi paralizează. poate că nu sunt umană. poate că ceva, drăcesc sau îngeresc, mă animă. sunt îngrozită. mă uit în oglindă. poate ceva malefic să se ascundă sub privirea asta? ce sunt, ce ascund şi nici eu nu înţeleg?

 

20 mai 2014

cu regret vă anunţăm că, anul acesta, ziua de 21 mai se suspendă, din pricina unei erori cosmice. numele acestei erori va fi trecut, deocamdată, din motive de securitate, sub tăcere. vă mulţumim. ne auzim pe 22 mai.

Articolul anteriorbasmele românești și amorul
Articolul următor37
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radu
Radu
20 mai 2014 10:02

Hahaha.
Chestia aia cosmica incepe la pe 21 la 23:59 si se termina 24 de ore mai incolo. Iar tu mai ai din momentul asta mai putin de 14 ore sa-ti gasesti un stilp. Sau copac, sau tufish, vezi tu care e mai trendy.

vlad
vlad
20 mai 2014 10:54

va fi o zi cu soare, suspendata. Sa-ti intre soarele-n suflet.

mihai brad
mihai brad
20 mai 2014 11:11

din perspectiva lu’ radoantza povestitorul din buchia fizicii (numele meu fiind radu, de fapt- mihai b[nume familie]rad[u] este un pseudonim folosit pe cand ma scriam), asta suna cam asa: ziua de maine va fi 22. ndeci , pe maine :)) (kiddin’ , sunt alegerile tale, respectam , asadar) (+sa nu uit de partea cu vulva : se cheama impregnare. In Dune am intalnit asta , copchil fiind. Mi a placut cum suna 🙂 . M am chiar si jucat cu energia din zona – sau felul asta de a f**e. Mmmm mult de zis, ma asteapta kidul sa il umflu… Citește mai mult

Simona Sandu
Simona Sandu
20 mai 2014 18:56

De cate ori te citesc simt ca as vrea sa-mi fii prietena! Te imbratisez cu putere si iti trimit doar ganduri de bine, sa te invelesti in ele, in ziua cea suspendata!

antonia
antonia
20 mai 2014 20:42

citat: ….cum spunea nea Goethe ( care intelegea perfect logica si simbolul omului modern ), fiecare ins este pentru tovarasul sau – in a carui prezenta traieste mai indelungat – un demon; adica, forta care ii naruieste icoana despre sine… Mircea Eliade: Fragmentarium …eu cred ca vulva este plasata gresit, in centru. si, in prim plan. ea, e ok. cu icoana, acolo e mai delicat. icoana mea despre mine. nu foloseste la nimic sa dai timpul inainte, timpul prezent e satios si cel trecut e valorizator si copt. nu e nimic de asteptat, miine, spre care suntem biciuiti sa alergam,… Citește mai mult

Rexy
Rexy
21 mai 2014 08:45

Suna-ma sa iti zic la multi ani:)) nu stiu ce mama dracu e cu agenda mea din telefon:)

Rexy
Rexy
21 mai 2014 08:46

Suna-ma sa iti zic la multi ani:)) nu stiu ce mama dracu e cu agenda mea din telefon:)dar azi

Ovana
Ovana
21 mai 2014 09:04

Suspendata,nesuspendata ziua de 21 …… Cum vrei tu!!!!
Dar lasa-ne sa-ti uram sanatate si sa fii ok,multi ani de acum incolo…..
Macar pentru ca VREM SA MAI CITIM ceea ce scrii tu :)))))

Daniela
Daniela
21 mai 2014 11:00

La Multi Ani! Sa ai parte de sanatate maxima si iubire cat poate sa cuprinda sufletul tau mare!

O admiratoare
O admiratoare
13 martie 2018 13:44

o drama poetica, spectaculoasa aceasta pagina a jurnalului tau si e buna asta cu anulatul :)) stiu ce film voi vedea urmatorul

O admiratoare
O admiratoare
14 martie 2018 10:40

mi-a foarte placut Lucía y el sexo…. are atatea parti din tine in el, atatea coincidente, unele izbitoare si fermecatoare toate. s-a suit pe lista preferatelor mele.