Honey, (o parabolă cu parfum de magnolie)

8

Afară, magnoliile s-au lăsat păcălite de aerul primaveril și au înmugurit. Boboci s-au ițit de proști, fără să se prindă că e țeapă. Rozul lor o să fie boțit de frig și zăpadă. Vor îngheța, tăntălăii și nici nu o să înțeleagă măcar de ce. Că ei au zis că e bine ce fac. Soarele le-a zîmbit. I-a chemat. S-au lăsat tentați dar au rezistat stoic o vreme. Și-au zis, nu ne înmugurim, că nu se face. Parcă a venit prea repede primăvara, mi-e că nu e combinație. Să nu ne-o luăm în fotosinteză, iar. Până la urmă au cedat, ca orice boboci fără pic de sevă cenușie, nimic. Iată-i. De un roz aproape desuet în ingenuitatea lui. O să îi îngenuncheze crivățul. Vor tremura o vreme, ca niște cățeluși abia fătați. Apoi vor îngheța. Înghețul e dulce, știu eu de cînd am stat sub avalanșă. Li se va face cald și vor visa. Vor visa că soarele a rămas de două sulițe pe cer. Că au înflorit ca o spumă. Că două degete subțiri le-a mîngîiat o singură petală. Un nas mic le-a inhalat parfumul. La vremea cînd vor visa-simți atingerea, vor fi deja morți.

Înghețați.

8
Lasă un mesaj

avatar
8 Discuții
0 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
ILUZIA
Utilizator

Domnule dar carcotasa esti! ba ca ai trecut oceanul , ba ca ai stat sub zapada….pai eu am dat salariul pe o luna sa fac 4 sedinte de criosauna sa ma bage fatuca aia la minus jde grade pe cand tu ai experimentat moca.

Luminita
Utilizator
Luminita

Ma tem ca anul asta nu voi avea nici magnolii, nici lalele, din aceeasi cauza: stau sa crape nebunii de muguri pe magnolie iar lalele-s de-o palma afara, desi am infipt bulbii regulamentar!

Bogdan Fottescu
Utilizator
Bogdan Fottescu

Florile ca florile, da’ ce te faci cu fructele, ca „e papa bun” si natural…

Bogdan Fottescu
Utilizator
Bogdan Fottescu

Bijuteria potrivita, la locul potrivit 😉

May
Utilizator
May

Ce zglobiu si fain si copilaresc e textul asta! Imi vine sa il citesc pe post de poveste de seara odorului meu!

O admiratoare
Utilizator
O admiratoare

un dramatism poetic.
asa imi place cum le alinti…! 🙂