Honey, (o parabolă cu parfum de magnolie)

8

Afară, magnoliile s-au lăsat păcălite de aerul primaveril și au înmugurit. Boboci s-au ițit de proști, fără să se prindă că e țeapă. Rozul lor o să fie boțit de frig și zăpadă. Vor îngheța, tăntălăii și nici nu o să înțeleagă măcar de ce. Că ei au zis că e bine ce fac. Soarele le-a zîmbit. I-a chemat. S-au lăsat tentați dar au rezistat stoic o vreme. Și-au zis, nu ne înmugurim, că nu se face. Parcă a venit prea repede primăvara, mi-e că nu e combinație. Să nu ne-o luăm în fotosinteză, iar. Până la urmă au cedat, ca orice boboci fără pic de sevă cenușie, nimic. Iată-i. De un roz aproape desuet în ingenuitatea lui. O să îi îngenuncheze crivățul. Vor tremura o vreme, ca niște cățeluși abia fătați. Apoi vor îngheța. Înghețul e dulce, știu eu de cînd am stat sub avalanșă. Li se va face cald și vor visa. Vor visa că soarele a rămas de două sulițe pe cer. Că au înflorit ca o spumă. Că două degete subțiri le-a mîngîiat o singură petală. Un nas mic le-a inhalat parfumul. La vremea cînd vor visa-simți atingerea, vor fi deja morți.

Înghețați.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ILUZIA
23 ianuarie 2014 11:00

Domnule dar carcotasa esti! ba ca ai trecut oceanul , ba ca ai stat sub zapada….pai eu am dat salariul pe o luna sa fac 4 sedinte de criosauna sa ma bage fatuca aia la minus jde grade pe cand tu ai experimentat moca.

Luminita
Luminita
23 ianuarie 2014 12:25

Ma tem ca anul asta nu voi avea nici magnolii, nici lalele, din aceeasi cauza: stau sa crape nebunii de muguri pe magnolie iar lalele-s de-o palma afara, desi am infipt bulbii regulamentar!

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
23 ianuarie 2014 12:56

Florile ca florile, da’ ce te faci cu fructele, ca „e papa bun” si natural…

Bogdan Fottescu
Bogdan Fottescu
23 ianuarie 2014 12:57

Bijuteria potrivita, la locul potrivit 😉

May
May
5 noiembrie 2015 13:58

Ce zglobiu si fain si copilaresc e textul asta! Imi vine sa il citesc pe post de poveste de seara odorului meu!

O admiratoare
O admiratoare
6 martie 2018 00:46

un dramatism poetic.
asa imi place cum le alinti…! 🙂