so you face it with a smile

7

unul mare, lăbărțat pe toată fața care azi nu îți mai pare atît de urîtă. nici părul nu îți mai stă așa de rău, nu te mai simți nici grasă, ba chiar ți-ai părut vag inteligentă cînd te-ai trezit.

cîinii se opriseră din lătrat, cum îți intra soarele pieziș în dormitor, să ți se strecoare între așternuturi, ca un amant îndelung așteptat

te poți îndrăgosti de tine, la o adică, atunci cînd vine primăvara.

cum zicea sean connery cu vocea lui care îți dă furnicături pe șira spinării [în playing by heart], ne îndrăgostim de noi de fapt atunci cînd ne oglindim în ochii unui om care ne iubește.

și îți vin idei, în timp ce cînți la semafor, cînți în soare și te gîndești că uite, lumea e plină de oameni și într-o zi un om din ăsta, un necunoscut complet sau un cunoscut parțial, ar putea apărea și te face să te îndrăgostești de tine iar. ba chiar ar putea să îți facă și micul dejun. omletă din ouă de prepeliță. și să îți care plasele de la carrefour. și să te mîngîie pe fese în timp ce gătești, nu, niciodată atunci cînd speli vase. fiindcă ai reparat mașina de spălat.

și da, poate că a fost o iarnă grea, una din iernile acelea ponosite, purtate la infinit, scămoșate la coate, murdare, îmbibate cu sudoarea rece a nopților de insomnie, cu izul înțepător al fricii, cu mirosul pestilențial al cadavrului unei iubiri în descompunere, cu odorul neplăcut al dez-amăgirii.

dar apoi vine o dimineață din asta, solară pînă la inconștiență, cînd deschizi în giratoriu portiera din dreapta și o arunci în plină stradă, îi dai brînci, îi faci vînt în aerul galben și plin de păsări care o ciugulesc cu repeziciune, îi vomită scamele ghem, așa cum își vomită pisicile părul

și o întîmpini zîmbind

o întîmpini zîmbind

cîntînd

cîntînd.

(cozy in my mind)

Articolul anteriorun joc
Articolul următordecalogul femeii
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
alex
alex
24 martie 2015 11:26

da, se poate spune ca de-abia acum a venit primavara cu adevarat, cand ai inceput sa canti in soare 🙂

Bookish Style
24 martie 2015 12:42

Am descoperit si eu ca intr-o relatie in care iubesti si esti iubit infloresti zi de zi, pui in aplicare planuri, totul se leaga. Si nu exista niciun sentiment mai placut decat asta.

Mihaela
Mihaela
24 martie 2015 14:05

Au inflorit violetele si in Bucuresti.:-):-):-)

Mihaela
Mihaela
24 martie 2015 21:59

Atunci zic multumesc! Azi le-am admirat peste tot pe unde am trecut. Cine stie…poate infloresc mai repede si magnoliile daca tot esti aici.;-);-);-)

ionela
ionela
24 martie 2015 23:14

Azi, Brașov, munte, lac, soare, copii țipând de bucurie și alergând peste tot, părinți și bunici agitați…și totuși liniște.
O liniște interioară de care m-am indrăgostit și pe care doar acolo o găsesc de două săptămâni, chiar și doar pentru jumătate de oră, dar de care o să încerc să mă bucur zilnic.
La fel îți doresc și ție, Petronela, mai ales că ne-ai spus că vei avea o perioadă aglomerată, să găsești acele 30 de minute zilnic să te poti bucura de liniștea ta.

O admiratoare
O admiratoare
3 aprilie 2018 10:23

„cu mirosul pestilenţial al cadavrului unei iubiri în descompunere” :X ce minunatii stii sa scoti din tine, incredibil! si cat de miraculos parca citesti in oameni, in mine… redai ceea ce simt fara sa stiu s-o exprim in cuvinte. …ieri, soare, muzica, plimbari, sport, cumparaturi, teatru, lacrimi de incantare, indragosteala de mine si de tot ce e in jur…libertate, pace, zambet, somn bun…azi, soare, aer curat, fructe, miscare, muzica, petronela…si ce mai urmeaza. fain asa! mai vreau! soare fara numar sa fie! :)) a, si nu stiu cum am reusit, dar alaltaieri te-am visat. erai intr-o cafenea, ma minunam cat… Citește mai mult