serendipity

19

A urcat în ultimul autobuz din seara aia cu căștile în urechi, neatentă, și s-a trîntit pe primul loc, fără să îl observe pe rockerul blond de pe celălalt scaun. Și-a scuturat părul lung, vopsit ombre, la fel de neglijent precum urcase.

– Mulțumesc, a auzit înșurubîndu-se reproșul de pe scaunul învecinat.

Abia atunci a catadicsit să-l privească pe tînărul de lîngă ea. Avea părul lung și niște ochi foarte frumoși. La naiba, era drăguț cu totul, iar lîngă geam ținea un skate cu o mînă. Ah, ce mișto e, și-a zis în gînd, cum de nu l-am observat?

– Scuze?!, a bîiguit, cu voce tare.

– Părul, a șoptit el, zîmbind, fixînd-o cu privirea.

– Nu mi-am dat seama, pardon, i-a răspuns ea cu cel mai seducător zîmbet exersat îndelung în selfie-uri și oglindă.

Era frumoasă și știa exact cît e de frumoasă. Genul ăla de frumusețe care ți se înfige-n cap, care te uluiește, de la care nu-ți mai poți lua ochii. Care te face să te-ntrebi cum a nimerit Dumnezeu (sau, mă rog, mă-sa) combinația perfectă de trăsături, culori, linii și forme.

El continua să se holbeze indiscret la ea, ea se prefăcea indiferentă, cu ochii în geam și căștile înfundate în urechi, ascultînd System of a down. A simțit, deodată, cum una dintre căști îi alunecă din ureche. A întors capul – el i-o scosese discret și și-o băgase în a lui, pasămite ca să vadă ce ascultă. Rockerul zîmbea mulțumit, iar ea începu să se simtă foarte stînjenită. Merseră așa, preț de două stații, unul lîngă celălalt, ascultînd aceeași melodie, la aceeași pereche de căști, care îi obliga să stea mai apropiați decît s-ar fi cuvenit.

– Pînă unde mergi?, a întrebat el, timid.

– Pînă la capăt. Tu?

– Ghici!

– La asta?

– Nu!

– La următoarea?

– Nu.

– Tot la capăt?

– Aham. Și a zîmbit, iar.

Ciudat, și-a zis ea, în gînd. Nu l-am văzut niciodată prin cartier. L-aș fi remarcat sotto!

Nu și-au mai spus nimic, au stat așa, foarte conștienți unul de prezența celuilalt. Autobuzul a ajuns neașteptat de repede la capăt și au coborît în noaptea de afară. Au rămas o clipă pe trotuar, stingheri. El și-a pus skate-ul în picioare.

– Adevărul e că ar fi trebuit să cobor trei stații mai jos, a zis, iar ea a jurat că-l vede roșind, deși era întuneric afară.

Omg, omg, cît de romantic!, a jubilat ea, în gînd. Și acum, acum ce fac?

– Poate ne mai întîlnim… întîmplător, în autobuz. Mi-ar face mare plăcere! Și a dispărut, pe skate, cu pletele blonde în vîntul nopții.

Ea a urcat spre casă, cu inima bătîndu-i cu putere. În casă, părinții se uitau la un film.

– Mama, oprește, trebuie să-ți povestesc cea mai romantică chestie care mi s-a întîmplat vreodată! Cred că m-am îndrăgostit și nu cred că mai am cum să mai dau vreodată de el! Mamaaa, nici nu știu cum îl cheamă!

Mamaaa, e hopeless crush!

 

(* după o întîmplare adevărată, ce a avut loc aseară în 31, cu fie-mea mică în rolul principal)

 

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela
Mihaela
15 august 2016 14:31

Se cauta skater blond, romantic si frumos care circula cu 31.:-):-):-)

alexabdra
15 august 2016 14:36

ce fain!!!!! (am trait si eu ceva asemanator, Doamneeee, acu’ am numărat – or fi vreo 18 ani de atunci!! Nu l-am mai revăzut in autobuz dar am dat peste el – la propriu, cateva luni mai tarziu, intr-un magazin ;))))
Astept urmarea (voastra;)

Andreea
Andreea
15 august 2016 15:13

O vineri- sambata seara in rockstadt?

carmen
carmen
15 august 2016 16:41

Oooo sunt invidioasa deja:))).ceea ce e menit sa fie va fi.

Mona
15 august 2016 19:46

Mai, eu cunosc(din vedere) un personaj, rocker, blind si mereu pe skate. Dar pare asa…un pic mai matur, sarit pe 25 de ani(ce comentariu de baba am si eu..). Vestea buna e ca sta in Racadau, pe la Pietonala..cel putin pe acolo il vedeam acu 3 ani…cand imi plimbam bebelul :))

Niki
Niki
15 august 2016 22:25

E pură ficțiune? În ce seară? Dacă e fiul meu? Blond, pletos, ochi verzi, skater, liceul de arte…e in Racadau…hm. Romantic, el?

Ella
Ella
15 august 2016 23:31

Aaaww, ce dragut! Eu zic sa se dea cu 31-le ala, vreo cateva seri la rand, la aceeasi ora la care s-a petrecut povestea! 😉 Good luck, Sabiii! <3

Blanca
Blanca
16 august 2016 01:01

Sa rămână relaxxx EA ! Se vor reîntâlni, nu neaparat în autobuzul 31…poate în alt autobuz sau poate-n parc sau poate la supermarket. ..Tot e la moda faza cu legea atracției, sau mă rog nu o fi moda….O inca întâlnire romantica iți doresc, fiica lu’ Petro!

G3ordan
G3ordan
16 august 2016 07:46

Superdragut! Asteptam continuarea.. Pana atunci domnu’ Zuckerberg ar trebui sa upgradeze aplicatiile de mobil: sa putem prinde pokemoni ciocoflenderi aruncand in ei cu bile likuri.. 🙂

Poppy
Poppy
16 august 2016 10:40

Cand eram in clasa a 10a, miercuri la cursa de 6:45 urcam in 2ul aglomerat ca sa il gasesc stand mereu pe scaun de la fereastra, cu castile cd playerului pe urechi. da, se intampla acum 12 ani. Era perfect. Plete brunete pana la umeri, ochi caprui patrunzatori si tzar de barba neglijenta, exact pe gustul meu. Nu m-a observat pentru ca nu am fost niciodata de o frumusete rapitoare si eram si atat de timida incat un meet-cute din asta m-ar fi facut rosie si balbaita si nimic altceva. Dupa luni de zile de privit ne-am intalnit la alta… Citește mai mult

D.T.
D.T.
18 august 2016 12:36

cai verzi pe pereți, dar la vârsta aia merită.

Eliza
Eliza
21 august 2016 18:19

I-a spus cineva vreodata fiicei tale ca seamana mult cu Kendall Jenner?

Oana B
Oana B
1 septembrie 2016 18:42

S-a gasit amorezul ? 🙂

ambrozie1sorin@yahoo.com
ambrozie1sorin@yahoo.com
16 august 2018 19:22

Dacă e scris să se întâlnească, se vor întâlni. Chiar dacă o fi într-o coliba de papuași din Noua Zeelandă sau într-un iglu de la Polul Nord . Dacă nu, nu .

O admiratoare.
O admiratoare.
17 august 2018 23:51

super dulce! 😀