șaișpe

21

Mama, dimineață să mă trezești cu pupicuri și îmbrățișări, a zis aseară sărbătorita, plină de confetti în păr, după ce-i trăsesem un tun întreg în capul încoronat a la gilmore girls. Am zîmbit și mi-am dat seama că, oricît de mare și adolescentă ar fi, rămîne un copil, cu suflet de copil, copilul meu.

Azi împlinește șaișpe ani. În fiecare dimineață a zilelor lor, mă trezesc cu noaptea în cap să le scriu. Vreau să știe neapărat cît le admir și iubesc. Că sunt cei mai buni dintre copiii posibili (oare Leibniz o fi avut copii?). Și că le mulțumesc că, de cele mai multe ori, îmi sunt și cele mai bune prietene. Nu, relațiile dintre noi nu sunt perfecte, vă fac cunoștință cu ușa de la baie care stă mărturie – cît mai stă, mai are puțin și cade – crizelor celor două adolescente. În caz că nu știați, baia e locul unde se refugiază, trîntesc și, după caz, lovesc ușa, atunci cînd sunt nervoși adolescenții. Și ei sunt foarte des nervoși. Uneori pleacă la tata sau la bunici, ca să nu te mai vadă, de mamă rea ce ești. Și tot ei se întorc, cu toată liota de prietene, care vor și ele să fie prietenele tale cele mai bune: auzi, Pwetro, nu vrei să fim noi toate trei cele mai bune prietene, că mie îmi place de voi, a zis de curînd una dintre ele. Și  vrei, cum să nu vrei, îți place că știi direct din gura lor ce simt, ce li se întîmplă, ce gagic le-a zis ce, cînd au plîns de tristețe și cînd de fericire.

Așadar, mai e puțin și va fi om mare și ea, precum artista. A zis că ea nu pleacă nicăieri, nu are rost, de acasă pleacă copiii care nu-și suportă mamele, sunt o mamă destul de cool ca să rămînă acasă pînă la adînci bătrîneți, ea nu mă lasă singură la senectute, eu o întrețin forever, nu e mișto, Pwetro, nu vezi că la tine mă gîndesc, ce o să te faci fără niciun copil? Fac altul sau înfiez unul mic și amărît, nu îți face griji pentru mine, mă descurc eu cumva, i-am zis, cum adică, să împărțim verzișorii cu încă un copil, poate doar dacă ai de gînd să fii o femeie din aia bătrînă și foarte bogată ca-n filmele americane, dar nu e prea tîrziu pentru asta?, trebuia deja să fii bogată că ești destul de bătrînă, te-ai ratat, Pwetro!

Și așa, cu umor și ironie încă din scutece, viața noastră curge, azi șaișpe, mîine șaptișpe, majorat șamd. Și se fac tot mai deștepte și mai frumoase, îngrijorător de frumoase, mă surprind privindu-le cu teamă, gîndind: ești prea frumoasă, fata mamii, o să suferi mult din cauza asta, rugîndu-mă să nu fie așa.

Bigudiu,

îți mulțumesc pentru fiecare moment din ăștia șaișpe ani. Ești bestială. Să trăiești frumos, să nu-ți pierzi umorul niciodată, ești perfectă exact așa cum ești. Te iubesc de îmi crapă inima-n piept. Lma.

mama.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ema B
Ema B
26 ianuarie 2017 08:46

Sa iti traiasca, sa fie sanatoasa si fericita!

andra
andra
27 ianuarie 2017 12:15
Reply to  Ema B

La multi ani frumosi pt Bigudiul cel mic, sa-i dea viata tot ce are ea mai frumos! Ai niste fete superbe din toate punctele de vedere. Asa mama asa fiice. Mi se umple sufletul de bucurie si speranta cand citesc si vad ca mai exista asa relatie intre mama si fiica. Va meritati una pe alta, in sensul cel mai frumos al cuvantului.

Lucica Kolcsar
Lucica Kolcsar
26 ianuarie 2017 09:03

Sănătate, vise implinite si La multi ani!!!

dan
dan
26 ianuarie 2017 10:12

La multi ani,sa fie sanatoasa,spornica si mereu cu zambetul pe buze.

Tita
Tita
26 ianuarie 2017 12:59

La multi,multi ani frumosi cu zile bune si frumoase,va admir din tot sufletul meu

Tweety
Tweety
26 ianuarie 2017 16:59

La multi ani bigudiului mic! 🙂
Ai doua fete superbe.

Mona
26 ianuarie 2017 20:40

Uaaau, ce faina ii relatia voastra! 🙂
La multi ani exact asa cum ii doresti sa aiba!!!
Chiar, a reaparut rockerul blond din Racadau, cel dat mai demult in urmarire? 🙂

Snow Flow
27 ianuarie 2017 06:06

La mulți ani, tot așa frumoși!

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 10:05

Dra Petronela, sarumana si baticu, sa va traiasca surorile mai mici, sa fiti fericite tus3-lea imprenuna. Io un lucru nu pricep dpdv al capului meu: cum de v-au lasat aia dela starea civila sa va maritati la 14 ani. Un lucru ii sigur, dna Petronela: fetile is frumoase tare si nu mai trebuie sa le faceti zeste pentru ca sa le maritati, ca numa la cele urate le trebuie lada de zestre pentru ca sa se marite. Asa ca dpdv al pietrelor din casa dv., puteti pentru ca sa stati linistita, flecsata, pe burta, nepasatoare. Sper ca frumoasele dv. lastare,… Citește mai mult

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 10:14

V-am mai zis parca. Mai e o fata care aduce mult cu dv., frumusica foc, desteapta la fel de foc, brunetica tot foc, asa ca dv. Semanati la gura si zambet mai mult, are gura asa de senzuala , ca atuncea cand prezinta stirile, pup ecranu teveului pe gura, apasat si nevastu meu m-a surprins si mi-a ars o pisica in cap de am vazut o stea verde, caci siameza prezinta blana si nu doare tare. A zis ca n-a gasit altceva la indemana. A zis ca suna la sefii ei s-o dea afara ca cica ii strica casa. Uitati-va… Citește mai mult

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 10:23

Trebue sa dau o fuga la Bucuresci, sa ma protzapesc la intrarea lu Antena 3 pentru ca s-o dau pe spate pe dra Laura cu zambetu meu nou, caci am o placa 9 cu dinti perfecti, caci cea veche a cazut pe jos de uimire cand m-a vizitatanu trecut, dna Ana . S-a aplecat, mi-a cules placa de pe jos din cobu bataturii si mi-a varat-o cu gingasie in gura, dar nu inaintea de a o sterge cu grije de shortz. Ca avea legat un shortz pe dansa ca sa-mi demonstreze ca-i mare bucatareasa…

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 10:30

La iarna viitoare cand oi veni la Bv., va voiu urmari, dra Petronela, ma voi cocota piun taburet si va voi pupa apasat pe gura printr-o vitrina, pentru ca sa nu va transmit microbu meu patugen, caci am un microb patugen in cavitatea bucala.

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 10:36

Dra Petronela, daca vreti pentru ca sa va stricati de ras, sa va binedispuneti, adunati-va de jurimprejuri dv., fetele si sotul si urmariti pe iutub filmu „”Afacerea Est”” , coproductie Romania- R. Moldova, cu Ion Sapdaru si altii. Io l-am vazut sambata la HBO si m-am cacat pe mine de ras, scuzati expresia si l-am vazut si dumineca dimi si m-am cacat pe mine in reluare . Sarumana !

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 10:37

Nimic nu se compara cu umorul moldovenesc. Ma refer la cel de peste Prut. Poate doar cel evreiesc.

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 13:47

Io nu mai calc in Brasovu dv., dna Petronela, ca o tiganca ma blestemat . Dar si io am blestemato. Iam urat so futa ursii gunoieri…

Raj
Raj
30 ianuarie 2017 16:30

Bigudiul cel mic a facut firmituri pe jos, pe gresia cea neagra. Bigudiul meu cel mic face firmituri in pat. Zic: mai, scutura lenjeria de pat ! Ea cica: Las ca vine mama si-o scutura. Eu: corect. Ea : Pai vezi ?

Studio Galati
31 ianuarie 2017 21:43

La multi ani! Sa-ti traiasca, sa te bucuri de ea, de amandoua!