prea gratuit, prea ca la festival

20

Am tot fost întrebată cînd și unde se mai joacă piesa mea de teatru. În sfîrșit, am un răspuns concret și coerent: duminică, 20 septembrie, lîngă Brașov, la Art’ec – Festivalul de Cultură Cristian, de la ora 20. Practic, va fi piesa cu care se deschide acest festival, iar pentru mine este o mîndrie exagerată faptul că pe aceeași scenă vor urca în următoarele zile teatre și actori foarte mari și pe care îi îndrăgesc de mor: Marcel Iureș, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Lia Bugnar și o mulțime alții, în piese foarte mișto. Programul festivalului îl găsiți aici, e păcat să nu vă faceți timp să vedeți măcar o piesă de teatru dacă sunteți din zonă. Iar partea cea mai faină dintre toate este că toate evenimentele din cadrul festivalului sunt gratuite. Tot aici, sîmbătă, 26 septembrie, de la 17, o să moderez o seară de carte, unde am invitat poeți și prozatori din mai multe colțuri ale țării (Ana Barton, Dan Coman, Cristina Nemerovschi, Alexandru Voicescu, Mihail Vakulovski) și unde m-am gîndit să citesc, în premieră absolută, locală, regională, pe țară cît și intergalactică, un fragment din cartea la care lucrez, din primul meu viitor roman, adică. Era să abandonez scrisul și să mă apuc de goblenuri, însă a apărut în România Literară cronica asta, de Alex Ștefănescu, și parcă mi-a mai venit inima la loc. Dacă criticul zice că aș avea oareșce talent, pe fundul găleții, nu e totul pierdut. Așadar, dacă vreți să fiți primii care aflați care e faza cu cartea asta pe care mă screm să o scriu, la festival e locul.

Ce mai e de reținut despre festivalul ăsta, dacă sunteți părinți sau lucrați din greu să deveniți, e că duminică, 27 septembrie, o să aibă loc o conferință de parenting (tot gratuită) cu Monica Reu, președinta Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), două femei pe care le admir și care știu ce vorbesc atunci cînd vine vorba de educație. De altfel, Ioana va veni și cu proaspăt-ieșita-de-la-tipar ei carte, pe care eu am fost prima care a citit-o atunci cînd a terminat-o și despre care i-am zis că tare m-ar fi ajutat atunci cînd am născut. Well, sunt alte vremuri acum și, din fericire, există acces la o mulțime de modele de parenting, din care fiecare să-și aleagă ce este mai bun pentru propriul copil. Mă aștept să avem copii crescuți fără bătaie, cu blîndețe și dragoste, că de unde învăța avem acum. Dacă vă interesează, dați join aici. Avem și ce face cu copiii cît părinții asistă la conferință, vor fi mulțime de ateliere creative care să îi țină ocupați.

Pe mine mă mai puteți vedea și mîine, vineri, la Bookstadt, de la ora 18.00, la mallul Coresi, dacă vi-e un dor de nestăpînit. Nu? Deloc, a? Nici eu nu mă gîndeam că v-ar fi.

Articolul anterioro slujbă ca niciuna alta
Articolul următorcelălalt timp
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

20
Lasă un mesaj

avatar
13 Discuții
7 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
Ella
Utilizator
Ella

Petrooo, cea delicioasa si geniala!! Mi-ai facut ziua cu postul asta, o zi de tot… #÷%&&# Incerc sa ajung la festival. Multumim de info.

adriana
Utilizator
adriana

Foarte tare cronica! Te-a comparat, practic, cu Nichita! Iar Alex Stefanescu nu e un oarecine. Felicitari!

alecs
Utilizator
alecs

vineri,la coresi? de ce nu?

alecs
Utilizator
alecs

o sa ma recunosti sigur.Tipul din spatele salii,in jeans si camasa, ca de obicei cu manecile suflecate,cu tatuaje,cu cartea in mana si probabil neatent la ce vei spune,dar prezent..o sa ma stii de undeva.

alecs
Utilizator
alecs

scuze. eram cuprins intre paragrafele din articolul cu toamna…
i’ll be there.

mălina
Utilizator

Nu e drept. Dacă Alex Ștefănescu ar fi avut o toană și ar fi spus ca sunteți netalentată, oare chiar ați fi renunțat? Nu cred.

mălina
Utilizator

Hm. Bine. Nu o să vă supărați. Sper. Am să vă mai întreb ceva. Dacă toți criticii din lume ar fi spus că trebuie să vă lăsați de scris, însă cititorii dumnevoastră ar fi afirmat că vă adoră, că au nevoie de scriitura dumneavoastră, oare cum ați fi procedat?

mălina
Utilizator

Scuze îmi lipsește un a. Corectați, dacă se poate. Vă rog!

Laura
Utilizator

Interesant acest festival. Tot ce e gratuit cred ca e de apreciat, desi la ce nume vin acolo, si cu plata ar fi fost o onoare de a veni. Daca as fi fost si de prin apropierea Brasovului, mi-as fi facut timp sa vin.

Andrei
Utilizator
Andrei

Daca luati cuvantul si la conferinta de parenting, sa le spuneti mamicilor ca daca au baietei, trebuie la un momentdat (<- sau cum se scrie) sa isi ințarce baietii. Sau mai bune zis sa ii dea afara din țarc. Adica trebuie sa nu ii mai pupe deloc, sa nu ii mai imbratiseze, sa nu ii mai tina de brat ci sa ii indemna sa mearga sa vorbeasca cu tinerele domnisoare. Sa invete, in functie de raspunsul domnisoarelor, cum e rau si cum e bine sa vorbeasca cu ele. Si daca se aduce vorba de discriminare…

Theos
Utilizator
Theos

Ah…iarna! Si eu am probat azi echipamentul de ski doar de dragul iernii.

Cristian
Utilizator
Cristian

Felicitari d-na Petronela pentru piesa de teatru Impreuna! Am vazut-o in aceasta seara si ma bucur ca am avut aceasta ocazie. Felicitari si d-nei regizor, celor 4 actori si tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a spectacolului! Personal am empatizat cel mai mult cu personajul Irina, interpretat uimitor de d-na Alexandrina Ioana Costea. Am gustat si momentele comice, am simtit si chinul din sufletul personajelor si cred ca piesa e de natura sa puna publicul pe ganduri, macar pentru cateva clipe. Voi recomanda cu drag piesa prietenilor si sper sa am ocazia sa o revad, poate si in… Citește mai mult