peligrosa. curva peligrosa.

33

Folderele din mailul meu, unde mi-am scris eu, mie însămi, vreme de un deceniu, sunt doldora de chestii precum peșterile de pirați. Ce distracție o să fie pe cei care îmi vor supraviețui după ce dau colțul, nici nu vreau să mă gîndesc. Sau poate ar fi o idee să fac curat, vreodată. Între comorile ascunse acolo sunt și blogurile destul de anonime pe care le-am ucis și îngropat – unii dintre voi mă citiți de pe atunci – pînă am avut sfertul de cojon necesar să scriu naibiului asumat. Și am găsit textul ăsta și am rîs de mine tare și am zis să vedeți și voi ce proastă sunt, e păcat să rămînă secret.

 

(februarie 24, 2009)

Dragii mei (doi) cetitori. Vă propun azi o călătorie în jurul meu și prin mine.

De-a lungul vremii mi s-a reproșat:

a) că sunt prea cinică, mai ales în ceea ce mă privește

b) că sunt cam curvă, sau în orice caz am o abordare cam dură vizavi de subiect

Legați-vă bine centurile, că intrăm în zona de turbulențe.

Pe la șaișpe ani mi s-a pus prima dată etichetă de curvă. Pe vremea aceea, în mintea mea de fată de pension nu exista nici măcar conceptul de sex. Habar nu aveam, doamnelor și domnilor, că bărbații au o chestie urîtă care le atîrnă între picioare și care, ca la un semn, se poate transforma într-o mătărîngă învîrtoșată. Pasajele sexuale din cărțile pe care le citeam nu aveau nicio însemnătate pentru mine. Rămîneau agățate într-o buclă confuză și unsharf, ca să fie înțelese mai încolo. Tot în acea vreme eram în plină transformări fizice. Sapa, coasa, grebla, cățăratul și înotul își terminaseră de făcut treaba și eram un tsunami sexual, numa că eu nu știam asta și îmi plimbam nurii cu dezinvoltura fătucii de pension de care zic. Ba mai mult, mi-i ascundeam, fiindcă pe vremea mea, maică, se purtau donșoarele cu curul pufos și rotund și picioarele drepte, iar eu care arătam ca un crochiu, eram disprețuită de semenele mele pe motiv că eram prea băiețoasă. Așa că îmi era rușine și mă ascundeam cît puteam sub haine largi de hippioată care, din sloganul make love not war, nu înțelegea decît ultima parte. Ah. Dar sînii mei. De sînii mei eram foarte mîndră. Ca să înțelegeți ce zic, vă reproduc fidel o scenă întîmplată pe plaja de nudiști de la 2 Mai. Mai exact: dușul comun, unde mă spălam pe dinți deznudă, bronzată și leneșă în timp ce apa rece curgea peste mine cu indiferență. Un domn tînăr care se îndrepta spre dușul unisex rămăsese în contemplație, cu gura căscată la propriu. Apoi s-a smuls din nisip și a reapărut în cîteva zeci de secunde, dar nu singur, ci cu șleahta de handralăi cu care venise, probabil, la mare, cărora mă arăta cu un singur deget ațintit și le spunea, citez din memorie: v-am zis io mă că ăștia sunt cei mai mișto sîni pe care i-am văzut în viața mea? În timp ce ăia aprobau scuturînd din cap cu putere, cu o bală scurgîndu-li-se lejer în colțul gurii. Nu săriți încă, nu m-am bucurat prea mult de ei. La 21 de ani am facut un troc echitabil, am dat o pereche de sîni ireproșabili pe o bucată de boț de carne vie, 3 kilograme 700, cinci degete la fiecare membru, sex femimin. Fair enough.

Aici pilotul: încheiem loop-ul, revenim pe traiectorie.

Am aflat abia prin clasa a unșpea că toți straicării din liceul 80% muieresc pe care îl frecventam aproape zilnic se lăudaseră că mă au în palmares. O parte dintre ei aveau și o poveste cel puțin picantă despre cum și unde. Eram marcată cu un X roșu în rubrica „deja fu#ute” a excel-ului celor mai mulți dintre ei deși eu nici din planșa de anatomie nu mă prinsesem cum funcționează asta. Am aflat mai tîrziu că este prețul pe care îl plătești atunci cînd ești dezinhibată, nu te îngălbenești și leșini, cu un aaaah teatral, cînd auzi cuvintele pu#ă și pi#dă și spui cam tot ce îți trece prin cap. Tot mai tîrziu am aflat și că mironosițele de mai sus, despre care ai crede că frecventează mai des biserica decît mădularul, de cele mai multe ori sunt genul care fac sex în grup, înșală și își duc bărbații de mînă la un swing, da, da, cu fețele lor de proaspăt crucificate și martirizate.

Atunci aveam doar sa fiu uimită, însă asta e o poveste pe care nu v-o pot relata.

Vreme de 7-8 ani, cît am fost iubita lui Dragoș, am rămas curvă doar pentru mă-sa și ta-su și pentru tata, dar deja nu mă mai deranja la lingurică, îmi purtam eticheta cum își poartă maneliștii tricoul negru mulat pe care scrie Versace. Direct pe dermă.

Dar apoi. Centrifuga vieții m-a scuipat direct în spațiul public. The main picture arăta cam așa: văduvă, și mai apoi divorțată, cu un copil, recte doi, smintită binișor, fără prejudecăți și niciun fel de inhibiții la nivel de limbaj sau comportament, la care se atașează ceva nuri, toate exhibate într-o zonă de expunere publică. Păi?! Curvă clar! Care are vreun dubiu să stea jos, nota 2. Aaa, nu știti că mi-am tras-o cu primarul? Niște proști si neinformați, îmi faceți silă. Da’ de ăia doi miliardari din top 300, cu care am și fost văzută dansînd la un bal de caritate, nici de ăia nu știati? Văleleu, dar voi ce păziți, fraților? Păi nu v-a zis și prietenul lu’ văru Nelu care e coleg cu Titi, fratele lui Mimi, că a auzit el ca aia și-o trage cu toți numai cu el nu?! Și lasă… că e curvă, e curvă, da’ am auzit că e și proastă. Păi să o arzi tu cu toți miliardarii așea, cu toți scoșii, cu toți chiparoșii, și să nu ai măcar o mașină bengoasă sub cur? O vilă la marginea limitrofă a orașului? Un cont în bancă măcar?!?! Un blug dolceegabbana pe cur? O poșetuță Hermes pe braț, nimic?! AUUUD?! Să ți-o tragi tu cu toți ăia pe o cafea, simple, black, și să vii cu zahărul și laptele de acasă?! Păi unde o să ajungă lumea asta, domne? Deși io pun pariu că disimulează exact ca Vitoria Lipan în Baltagul și pînă la urmă tot se va dovedi că noi toți am avut dreptate!

But enough about me, let’s talk about… me.

Așadar, vă întreb retoric, nu vă obosiți să răspundeți că aveți mai jos la ce, cum ar trebui să gestionez eu această situație:

a) să organizez un miting la care sa participe minimum două dintre personalitățile mele, ca să justificăm ideea de miting, și să țip în fața prefecturii, de preferat la portavoce, să nu răgușesc: sunteți nedrepți cu mine, nu e adevărat că sunt o curvă, sunt un om bun? Și să și argumentez, ca să se aplice cine se scuză se acuză?

b) să ignor cu bună știință toată povestea și să ratez niște ocazii unice de mă distra copios pe seama mea?

c) să îmi asum eticheta de curvă, să o propovăduiesc cu cinism, că oricum, și dacă nu aș face-o, tot curva dracului aș fi?

Stimați călători, aici se încheie periplul nostru, puteți să vă desfaceți centurile de siguranță. Nu uitați, înainte de a vă face cecautu, să treceți pe la ghișeul nostru pentru a completa un formular unde să bifați cu sinceritate impresiile dumnevoastră. Căci: cititorul nostru, stăpînul nostru.

Aferim!

Articolul anteriorBunuțule,
Articolul următorstill alive
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

33 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nik
Nik
6 februarie 2015 12:12

Peligrosa, peligrosa calatorie … dar delicioasa si amuzant de sanatoasa!
Keep on doing what you’re doing … multumim pentru texte! 😉

Ana Maria
Ana Maria
6 februarie 2015 12:58

Am ras cu lacrimi. Si eu care ma credeam cea mai mare curvistina….

Cetitoare
Cetitoare
6 februarie 2015 12:59

Roade ciuda si invidia in ei ca nu te cunosc si nu te au, se leaga de o minte agera bagata intr-un corp frumos.
Traieste pentru sufletul tau!

Larisa Ionesi
6 februarie 2015 13:01

Dacă noi, cetitorii, ăștia – meanwhile – mai mult de 2, putem să ne desfacem centurile de siguranță, aplaudându-ți scrierea asta cum aplaudă pasagerii Tarom-ului aterizarea, atunci mironosițele, pudibondele și curvele virgine pot să-și desfacă și ele centurile, doar că de castitate. Și cracii. 🙂

Ramona
Ramona
6 februarie 2015 13:06

Esti senzationala :))))))))

Mihai
Mihai
6 februarie 2015 13:11

toti suntem curve pe lumea asta …la un moment dat sau mai tot timpul.
n-ai cum sa fii altfel , doar de-ai fi ca Ned Stark din serialul ala , dar si ala s-a pus capra acolo pe esafod.
asa ca , de frica , de placere , din lene ,din prostie, sau mai stiu eu ce, ne prostituam cu totii , doar ca unii traiesc cu povara asta , altii nici nu-si pun problema.

Mihaela
Mihaela
6 februarie 2015 13:22

Foarte tare articolul din 2009!
Mi-a placut muult!

Raluca Cirstea
6 februarie 2015 13:26

Doamne, ce-am mai ras! Si ce ma mai regasesc in vorbele tale…..ceva de vis! Si am mai ras un pic!

Borgia
Borgia
6 februarie 2015 13:26

Ma declar curva de la marginea limitrofa a orasului meu :)).Delicioasa postare .

ioana
ioana
6 februarie 2015 13:28

esti Geniala. dezinvoltura si sinceritatea cu care scrii inca ma surprinde. Imi place ca scrii despre subiecte pe care unii le considera tabu, si mai ales, ca le scrii la modul personal, si din prisma cititorului- povestile astea au farmec, si amuzament, si par niste experiente fantastice- dar care cred ca in momentul in care le-ai trait au pus o amprenta asupra ta.

Rezumand: keep on the good work! Esti fantastica!

AdiO
AdiO
6 februarie 2015 13:58

Asta e stadiul 5. You made it since 2013 🙂 Misto articol; citit cu placere. Bafta

Adina Gabriela
Adina Gabriela
6 februarie 2015 14:50

Petronela, imi esti datoare cu un bax de servetele, pentru lacrimile varsate abundent printre hohotele de ras. LOVE IT!

Alina
Alina
6 februarie 2015 15:47

Foarte fain! Spritzig! Sau pe rom. spumos!

alex
alex
6 februarie 2015 16:32

e boala grea cu cuvintele aruncate aiurea si mai tarziu ajungi sa regreti. o stiu pe propria-mi piele. mai ales ca ma aflam de partea cealalta. adica eu eram ala care vorbea tampenii. altfel, textul e jos palaria si cred ca toti ne-am dori sa mai citim texte din mailurile tale 🙂

catalin
catalin
6 februarie 2015 18:06

Impresia mea e ca-i un text grozav de misto.N-ai vrea dumneata sa asculti in secunda asta:”lasa
-ma sa beau” de fainii aia care-ti plac si tie?? Macar fa cadoul integral,no??

alina
alina
6 februarie 2015 22:33

Hai ca m-ai luat! Miliardarii ca miliardarii, sunt fumati, dar primarul??? PRIMARUL??? Asta e sub centura, colega! Se pare ca „prietenii” tai au o imaginatie mai bogata decat au ai mei. Hmmm… primarul. Trebuie sa-i bag in sedinta pe ai mei, ca vad ca o cam bat… pardon, trag mata de coada, a paguba. Dar presupun ca asta este meritul tau pentru faptul ca activezi in spatiul public. Eu, ca un „no name” veritabil ce ma aflu, n-am „avut parte” si de personalitati ale administratiei publice. Si eu care am trait toti anii astia cu impresia ca lumea are ceva… Citește mai mult

Corina Simionescu
Corina Simionescu
7 februarie 2015 01:59

Am citit tot, cu asa interes, cu ochii beliti pe text si pe sinea mea si cu urechile ciulite ghini, pentru ca te si auzeam cum depanai tu cu vocea ta. . .aveam in minte, de asemenea si o femeie frumoasa, vie, autentica, care ii ” mitralia” pe toti si toate. . .Te pomenesti ca ti- o fi crescut si ceva in pantaloni, intre timp?:))))) Strong, crazy and . . . beach woman !!! ??! Good luck!:)

minculescu iulia
minculescu iulia
7 februarie 2015 06:46

Draga mea, nu conteaza cine sunt cei care arunca cu pietre, pentru ca aceasta este valoarea lor, sau mai bine spus doar atata le-a mai ramas de facut. Eu cred ca trebuie sa te infasori cu dragostea, respectul si frumusetea celor care stiu ,pentru ca simt , cum esti. Si suntem multi!

Mirel
Mirel
7 februarie 2015 08:10
Mirel
Mirel
7 februarie 2015 08:11

cei care iubesc cu sufletul !!!!!!

Ella
Ella
7 februarie 2015 09:20

Citesc textul asta ranjind… poate ca sunt putin mai tanara, insa ma regasesc total in textul asta.iti multumesc frumos ca oferi din timpul tau noua, oamenilor de rand… celor care se inteleg mai mult sau mai putin. Keep on rolling,u rock!

Raj
Raj
7 februarie 2015 13:09

Io am fost in pula. Nu va ganditi la prosii, ii 1 oras. Nu glumi, chear am fo…

DanielVoicescu
DanielVoicescu
7 februarie 2015 17:01

Sinceritatea asta a ta autochirurgicala iti vadeste libertatea…

Magda
7 februarie 2015 17:41

Poveste parcă trasă la indigo, cunosc refrenul fiindc-am crescut și eu cu el, stigmă și justificare în loop, an după an. Port încă spaima categorisirii, ca pe-un marcaj cu fierul roșu și asta m-a împiedicat să m-apropii când mi s-a întins mâna, pentru ca să mă împiedic apoi în nesfârșite plânsete de fantasme și angoase amestecate-mi în mintea mea de copil stigmatizat. Ce frumos și cât de cinic (parcă-ți și văd zâmbetul, Petronela) ai surprins trăirea. Nu te felicit, te admir pur și simplu. Tare.

Cristina
Cristina
30 august 2016 11:10

They hate you, cuz they ain’t you!

O admiratoare
O admiratoare
23 martie 2018 21:02

numai mie acest „peligrosa” imi da fiori? il mai repet o data, doar ca sa se zburleasca parul de pe mine. 😀

scrii peligros de misto – provoci dependenta. 😛