pansamente

13

Mă înduioșează și sperie naivitatea, ca să folosesc un eufemism, femeilor care plonjează cap în relații cu tipi ieșiți de 5 minute și 14 secunde din relații cu cîte o ea care le-a săpat șanțuri adînci pe cortex. Există o specie de astfel de doamne, salvatoarele de profesie, care sfîrșesc lamentabil, pe post de pansament îmbibat cu felurite umori, în recycle bin, întrebîndu-se chinuitor ele unde au greșit de li s-a întîmplat una ca asta.

Tipii care îți spun din prima că o urăsc pe fosta și că e o nenorocită care le-a distrus viața, de cele mai multe ori nu sunt niște bieți victimi, ci doar niște băieței coaieless care nu sunt capabili să își asume și propriile greșeli care i-au adus în situația de plîns. Nu pune botul. Nu există un singur vinovat în nicio despărțire. Unless unul dintre ei este bolnav psihic, treabă care se rezolvă cu medicație.

Carevasăzică, dacă tocmai ai cunoscut un tip care pare extraordinar… de distrus după fosta, ia-ți fuguța tălpășița, lasă-l să se consoleze mai întîi singur și să te caute după ce se va fi vindecat.

Vei fi tentată să pui boticul ăla frumos la vrăjeala lui, că aia e o nebună, o curvă, o femeie rea și să te erijezi tu în doctorul sufletului lui rănit, să-i arăți tu că există și femei mișto pe lume, ce bine că te-a întîlnit să-l faci la loc, dar ai grijă, e o capcană tip laț în care îți prinzi singură gîtul. Nu te mira apoi dacă descoperi că s-a întors la ea fără să îți dea un sms măcar.

Cum să te prinzi dacă e încă sub farmecele fostei și gata să alerge la ea și să retracteze tot ce a spus urît ca să îi mai lingă o dată cl… ă, asta, picioarele?

Dacă din prima zi de cînd te-a cunoscut ți-a plîns în brațe și ți-a povestit ce nenorocită e aia, ce mult a iubit-o și cum l-a lăsat pe jos fără să fi avut nicio vină, presupus pentru altul, atunci, cel mai probabil, ții în brațe un domn care a determinat o altă femeie să fugă rupînd pămîntul. Ține minte, nicio femeie nu pleacă de acolo de unde îi e bine. Și niciun bărbat mișto nu vorbește urît despre femeia pe care susține că a iubit-o la leșin. Orice poveste are două versiuni, s-ar putea să ai un șoc auzind-o pe a ei.

Dacă nu vorbește decît despre fosta cînd se vede cu tine, atunci, Houston, you got a problem! A big one. Nu înseamnă că e un tip deschis, ci că e în plină obsesie pentru doamna, nu e fir atent la tine. Dar da, sexul cu tine îl ajută să se mai consoleze. Știu, cu cît îți dă mai puțină atenție și pare mai dezinteresat, cu atît ți se aprind călcîiele mai tare, dar grijă mare cu fosta pe scări, să nu te împiedici să-ți rupi superbitate de cap.

Dacă tu vii să-l vezi de departe, iar el te scoate la bere în barul în care merge fosta, iar acolo se așază cu fața spre ea și îi urmărește fiecare mișcare, e timpul să te ridici și să pleci, căci nu dă doi bani pe tine, te-a adus acolo ca să încerce să o facă geloasă și ca să o mai vadă o dată. Iar dacă atunci cînd ea se ridică și pleacă, el sare de pe scaun și te lasă singură la masă preț de o jumătate de oră, ca să o urmărească unde se duce și cu cine se întîlnește, s-ar putea să stai la masă cu un băiat care își hărțuiește fosta iubită și nu ai nicio scuză dacă ești încă acolo cînd se întoarce tulburat la masă.

Iar toate astea sunt valabile și în sens invers și giratoriu.

P.S: Orice asemănare cu situații și persoane din viața reală nu este deloc întîmplătoare.

Articolul anterioroperațiunea monstrul
Articolul următora doua mea carte
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
constantin constantinescu
constantin constantinescu
15 septembrie 2014 10:57

Buna dimineata! Sunt de acord cu tine. Totusi, exista nuante pe care, chiar daca ai vrea, nu le poti surprinde in cateva randuri. Ar trebuie o carte sau o biblioteca. Faptul ca, in final, accepti regulile de circulatie arata ca incerci sa fii maleabila si intelegatoare, sa indulcesti consecintele acestei cautari neobosite a perfectiunii umane pe care, putin neinspirat, o numesti „un tip misto”. Aici ma despart de tine si iti spun: nu exista ” tipi misto” nici tipe misto! Exista valori umane, educatie, etica, morala, experienta de viata, iubire, compasiune etc. Nu exista perfectiune, barbati sau femei perfecte, poate… Citește mai mult

Radu
Radu
15 septembrie 2014 11:08

Sunt si barbati care se arunca in cap in relatii de genul. Din pacate, eu am fost unul dintre ei si dupa 5 ani de zile ies cu greu dintr-o relatie care „mi-a sapat santuri adanci pe cortex” 🙂

Constantin Constantinescu
Constantin Constantinescu
15 septembrie 2014 12:33
Reply to  Radu

Asa esti tu, Radu. Si vei face mereu la fel. Nu e nici rau, nici bine. Din relatii, dupa 5 ani, poti iesi din varii motive. Eu nu le-as cauta. Iesi, doare si sigur trece. Apoi, cu totii, o luam de la cap. Viata. Si timp care se scurge. Implacabil, dar frumos.

Elena
Elena
15 septembrie 2014 15:32

Felicitari pentru noua carte!!!
Abia astept romanul 🙂

Elena
Elena
15 septembrie 2014 15:34
Reply to  Elena

PS: te-am vazut ieri la tipografie! ma tot gandeam daca sa vin sa iti zic ca sunt cel mai mare fan :)) si pana la urma mi-am dat seama ca habar n-am daca e fain sa vina lumea asa la tine…sa-ti zica diverse..si n-am mai venit 🙂
Oricum, te admir tare mult!

Mihai
Mihai
15 septembrie 2014 16:56

Cum am „cucerit” eu o tipa in 5 minute, dupa ce o vanam de mult timp : tocmai ma despartisem de o alta si intamplator ma aflam de vorba cu „obiectivul” si alte prietene ale ei. Veni vorba de relatia mea proaspat incheiata si in loc sa arunc cu acuze ,cum era traditia am inceput cu ” ea e o tipa super, eu am fost de vina , pur si simplu am fost un nesimtit si m-am purtat ca un magar si de aia a plecat”.Au ramas fetele…. ca la dentist.In seara aia cred ca toate ar fi vrut sa… Citește mai mult

dojo
15 septembrie 2014 22:09

Sotu’ e al treielea. Am fost trei ani jumate’ cu un baiat, 2 ani jumate’ cu altul, apoi cu el. Asa cum spui, niciodata nu a fost doar un ‘vinovat’. Cu totii am tinut relatiile sa mearga si tot noi am simtit apoi ca s-a terminat. Nu am decat cuvinte de lauda despre ‘fostii’. Lumea este mica oricum .. primul este acum medic si m-am sfatuit cu el in urma cu un an, cand pornise diabetul soacrei pe cai ‘nebanuite’. I-a fost rezident cumnatei (iti dai seama ca lumea CHIAR E MICA), iar ea, la fel, nu are decat vorbe… Citește mai mult

Mircea Banu
15 septembrie 2014 22:21

cl..anţa? cl..opotul?, cl..apa?, cl…oaca?

O admiratoare
O admiratoare
18 martie 2018 22:31

finalul a fost delicios. 😀