one year later. forty years later.

25

Anul trecut am decis să-mi împart ziua cu tine. Nu mi-a fost ușor, știi doar, oropsita de mine, neiubita de mine, lipsita de respect de sine​ de mine credea că doar atunci are dreptul de a se simți importantă: de ziua ei. Mi-am dat seama de curînd de lucrul ăsta, de ce țineam eu cu dinții de ziua mia, de ce mi se părea așa de importantă, de ce eram așa de oribil de tristă în fiecare an, de ce aveam așteptările alea rupte grav de realitate. Fiindcă era singura zi în care îmi permiteam să simt că aș merita și eu ceva: flori, cadouri, atenție, iubire. Și fiind singura, proiectam pe ea tot ce mi-aș fi dorit, dar simțeam că nu merit, restul de 364 de zile din an. Anul ăsta nu mai simt asta. În mare parte, și datorită ție.

Nu mi-a fost ușor, însă sunt fericită că am făcut-o. Azi nu împlinesc doar 40 de ani, ci și un an de căsnicie cu tine. Cel mai greu și revelator și, pînă la urmă, frumos an din viața mea. Ziceam că știu, în ziua aia, cînd am spus da-ul ăla emoționat, că nu are cum fi ușor. Am descoperit tot de curînd, însă, că la vremea aia încă mai proiectam, încă mai aveam așteptări nerealiste, după cum știi, tu mereu știi. Încă mă așteptam la minuni, să fim bine fiecare dintre noi separat și împreună peste noapte, dacă s-ar fi putut.

Azi sunt recunoscătoare că a fost greu. Fiecare conflict dintre noi, fiecare ceartă, fiecare criză ne-au adus aici, unde suntem azi, conștienți fiecare de sine și unul de celălalt. Iubindu-ne pe bune unul pe celălalt, nu vreo proiecție din capetele noastre, destul de stricate, de altfel. Nu mai am mare lucru să-ți dezvălui, mă știi mai bine decît m-am știut chiar eu vreodată și mă iubești chiar și așa cum sunt eu, cum îți place să mă tachinezi. Mă iubești cu totul, fetiță, femeie, mamă, nevrotică, nedreaptă, compulsivă, obsedată de curățenie, furioasă, geloasă, rănită, nemachiată, cu două sau trei kilograme în plus sau în minus, mă iubești oricum, mă vezi cea mai frumoasă femeie din lume, perfectă pentru tine mă vezi, în ciuda faptul că mă cunoști atît de intim și știi cît de imperfectă sunt, de fapt. Nu am mai fost iubită niciodată așa. Ești, defitiniv, din cartea cu soți buni.

Îmi iubești fetele și le ești de zece ori mai tată decît cel al cărui nume îl poartă. Le asculți, le înțelegi, le ajuți, iar ele sunt, firesc, topite după tine. Habar nu ai cît te iubesc cînd te văd astfel. Cu tine, avem ce nu am avut niciodată: o familie adevărată. Așa imperfect cum ești tu, cu toate ale tale pe care le știu acum atît de bine. Ai cel mai bun suflet de om pe care l-am întîlnit vreodată. Și cel mai deștept creier.

Sunt foarte fericită că sunt soția ta. Îți mulțumesc.

S-a dus unul, probabil cel mai greu. Au mai rămas 49 din cei pe care ți i-am promis. Nu mă tem de nimic cîtă vreme luptăm unul lîngă altul.

Lma.

Articolul anterior40
Articolul următorkafka, frate
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

25
Lasă un mesaj

avatar
14 Discuții
11 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
Oana
Utilizator
Oana

Ce frumos ai scris! La multi ani! Sa fiti mereu unul langa celalalt! Sau macar inca 49 de ani :). Sa nu iti auzi apoi ca nu te tii de promisiuni ;).

Amalia
Utilizator
Amalia

Cât de frumoasă lecție de viață și de iubire, de la tine, pentru noi!
De la noi, pentru tine, pentru voi,
La mulți, mulți ani fericiți!

Dana
Utilizator
Dana

La multi ani fericiti !!

Daniela Kiss
Utilizator
Daniela Kiss

La mulți ani! Mă bucur că ești împlinită in sufletul tău.Asta cred că e una dintre cele mai importante ecuații ale vieții.Te pup și îți doresc ca tot așa fericită să fii mereu.
Daniela din Cluj
P.s.Eu credeam și speram că voi nu vă certați. :))

Roxana
Utilizator
Roxana

La multi ani fericiti!!! Am plâns de bucurie ca ati ajuns aici asa frumosi , mulțumim ca ne lasi sa-ti privim în suflet! ????

Mihaela
Utilizator
Mihaela

Superb… Fara cuvinte. ❤
Multi ani fericiti!

Silvia Monica Duma
Utilizator
Silvia Monica Duma

La mulți ani ție , La mulți ani vouă ! Mai urmează încă 50 ! ????

Dana
Utilizator
Dana

La multi ani frumosi si sanatosi !

Gianina
Utilizator
Gianina

La multi ani voua! Sa fiti sanatosi si fericiti inca vreo 50+ ani! La multi ani sanatosi si fericiti tie! Si peste 49 de ani promit sa fiu pe aici sa citesc postarea de atunci????!????

Mihaela
Utilizator
Mihaela

La Multi Ani pentru voi!

Claudia
Utilizator
Claudia

Una dintre cele mai frumoase declaratii de dragoste pe care am citit-o ! Este despre oameni si suflete si despre viata!La multi ani ! La multi ani ! La multi ani !

Luminița
Utilizator
Luminița

Să fie mereu așa! Cu pace și cu înțelegere și cu drag și cu certuri și cu: „Hai să-ți spun de ce m-am supărat!”… Cu răbdare și cu bucuria că sunteți sănătoși și că vă-ntâlniți seara la bucătărie sau poate doar noaptea în holu’ de la baie dar că sunteți acolo, toți patru. Cu bune, cu rele, cu pâinea de pe masă, cu : „Du tu gunoiu, că nu mai pot!” Aprinzi pentru mine speranța că se poate, că mai există, că nu e imposibil. Iar pentru asta și pentru atâtea altele, îți mulțumesc! Nici nu știi cât de bine-mi… Citește mai mult

d
Utilizator
d

La multi ani tie si sa va fie bine in continuare!