o inițiativă

13

Pentru că am primit nenumărate mesaje și am luat parte la discuții care cereau asta, am decis să fac ceva legat de subiectul despre care am scris în ultima mea postare. Am înființat un grup de facebook pentru sprijinul femeilor care au trecut printr-o traumă majoră în copilărie adolescență – abuz fizic, viol, incest. Va funcționa ca un grup de terapie – așa cum sunt grupurile de susținere pentru cei care trec prin cancer, o dependență (alcool, droguri, sex) etc. Deja avem cîțiva psihologi și psihoterapeuți care au acceptat să facă parte din grup și să susțină fetele de aici. E un grup unde se vor propune teme de terapie, se vor aborda deschis problemele și situațiile prin care a trecut fiecare, unde va exista empatie și sprijin. Un grup secret, confidențial, ale cărui membre vor trebui mai întîi să justifice de ce vor să facă parte din el.

Dacă există printre voi cineva care dorește să facă parte din așa ceva, crede că i-ar fi de ajutor, aștept mail la contact@petronelarotar.ro, unde să îmi spuneți cine sunteți și de ce vreți să veniți alături de noi. Aveți nevoie de un cont de facebook cu nume, prenume și fotografie – adică asumat. Nu voi primi în grup persoane care sunt anonime, este incorect față de celelalte membre.

În același timp, dacă există terapeuți care vor să ajute, să propună teme terapeutice, să răspundă întrebărilor celor de aici, de asemenea, mail la contact@petronelarotar.ro, v-am fi recunoscătoare pentru ajutor.

Mă aștept ca, după o vreme, grupul să se poată susține singur, cu ajutorul terapeuților implicați. Vor exista niște reguli, desigur, niște linii, așa cum există și în grupurile reale. Azi-noapte, pe cînd primeam multe cereri de acceptare în grup, îmi ziceam că îmi va fi tare greu să mă ocup și de asta – am în derulare patru proiecte de job momentan și o carte – însă am încredere că voi găsi oameni dornici să împartă responsabilitățile cu mine, să ducem împreună acest demers.

Aștept mailurile voastre în următoarele zile, timp în care grupul va primi noi membri. Rog să aveți răbdare, în weekend voi fi plecată, așa că mailurile ar putea să nu primească răspuns imediat, promit să le citesc pe fiecare în parte și să răspund. Imediat cum grupul va fi închegat, vom începe activitatea. Împreună vom decide și dacă mai primim oameni noi – probabil că da, în situații justificate.

Vă mulțumesc!

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cmp
cmp
7 august 2015 09:38

Terapia de grup isi are pericolele ei, te duci pentru 1 boala si te intorci cu 3

Cristina VQ
Cristina VQ
7 august 2015 10:00
Reply to  cmp

Dar ce zici de avantajele terapiei de grup? Faptul ca impartasirea experientei traumatizante a unuia, poate genera raspunsul in rezolvarea problemei altuia.

cmp
cmp
7 august 2015 15:55
Reply to  cmp

Dupa cum „nu exista boala, ci bolnavi”, tot asa e foarte posibil sa preiei „raspunsuri” care nu sunt corespund situatiei tale, desi seamana destul de bine ; nu pui la spalat impreuna rufe albe cu cele colorate, desi vrei sa cureti acelasi tip de pata, pentru ca se pot transfera elemente din culoarea de fond,iar un psiholog cu experienta stie ce am vrut sa spun.

Emilia
Emilia
7 august 2015 10:24

Buna Petronela si multumim pentru initiativa!
Trimit mesaj…

Valentina Nasturas
Valentina Nasturas
7 august 2015 11:42

O initiativa de nota 10,felicitari! E superb si adevarat articolul despre „nu cred in barbati insurati”,ma regasesc si eu printre gandurile tale.

Mihaela
Mihaela
7 august 2015 12:29

2 ani m-am opus terapiei de grup, iar de cand particip la ea, ceea ce am castigat in ani de terapie , in grup am reusit in luni. Nu stiu cum se poate desfasura asta pe FB, dar terapia de grup este un lucru benefic atunci cand cineva are nevoie de ea.

Raj
7 august 2015 13:07

Ii bun grupul de initiativa, is bune si discutiile pe fb, dar trebuie schimbate legile. Daca fiica, sora sau mama unui procuror, judecator ar fi violate sau fiicele asazisilor parlamentari, cu siguranta ca legile, pedepsele vor fi crancene.

Mihaela
Mihaela
7 august 2015 17:20

Nu am vrut sa spun ca pe FB nu e buna terapia. Ziceam doar ca nu stiu cum e. Eu o stiu p-aia „face to face”.:-)

Dana C.
Dana C.
9 noiembrie 2017 15:22

Mai este valabil? Am trimis mail dar mi s-a intors….