mulțumesc, primăvară

1

ai venit, exact așa cum mi-ai promis. te-ai lăbărțat peste tot în terasa mea. nu e bai, e mare destul, te poți lăfăi în voie. îți împrumut șezlongul oranj. sau poți sta pe fotoliul meu să îți bei cafeaua, îl iau eu pe celălalt, din dreapta măsuței. cum ai venit m-am și apucat să deretic, am plantat și flori, multe flori. de nu-mă-uita, să vii și la anul. și garoafe japoneze și dalii și margarete. și trandafiri galbeni. și mîna Maicii Domnului. mai încolo o să pun și levănțică, să vezi ce frumos o să miroasă terasa noastră. tu să te ocupi să înverzești văile, împrejur. să înflorești teii și salcîmii, să mă amețească iar miresmele cînd ies dimineața, buimacă, să îmi beau cafeaua învelită în soare. să le dai glas mierlelor și cintezoilor. tare fericită m-ai făcut, primăvară.

mulțumesc.

Articolul anterioronirice
Articolul următoraprilie
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vio
vio
9 septembrie 2014 13:06

Da ,primavara imi place cu multul soare ce-l revarsa pe fata-mi uscata de ger.Dar ce zici de toamna?Anotimpul asta ma aduce ,de fiecare , data mult mai aproape de mine,de tot ce insemn eu .Ma rascoleste,ma unduieste,ma cearta si apoi ma leagana in cintec de frunze ude si uscate deopotriva.Si-mi imprumuta culoarea -i toata ,s-o port cu mine afara si in casa ,pe trotuarele reci sau langa o cana cu vin fiert,acasa.Acasa la mine in suflet sunt cu tine Toamna,oriunde.Nu ma intristezi ca pe multi altii,ma reorganizezi si ma alinti.Si-ti multumesc.