Moldova, păzea că vin!

14

Dragii babei răzeși,

iaca, se făcu vremea să o apuc, cătinel, spre Moldova. Care mult îmi place, cu dulcele-i grai moldovienesc și oameni-i buni și primitori. (Deși, drept spui acum, ie șî lepre, am sîmțît-o pe chielea mea, de curînd.)

Și mă opresc mai întîi în Bacău, unde am fost invitată de centrul George Apostu, care a organizat un super-event, cu recital de pian și tot Dumnezeul. Așadar, vineri ne vedem în orașul lui Bacovia, (o să port ceva violet, ca în poeziile lui) la ora 17. Pînă atunci, vă rog io, dați stop la lacustră, am obosit de atîta ploaie, fac apă la genunchi și mușchi pe talpă.

Apoi sîmbătă mă voi afla în frumosul tîrg al Ieșilor, dispusă să mă convingă că e frumos, căci nu am fost decît o dată, și atunci iarnă și șantier și inimă grea. Așa că îi mai dau o șansă, cu toți teii în floare, să mă facă să mă îndrăgostesc de el. Voi fi la librăria Avant-garde, pe strada Lăpușneanu, la ora 16.30.

O să mă întorc apoi acasă, unde copiii mei, fie-mea și ginerică-miu, organizează în Poiana Mică evenimentul ăsta mișto, în aer liber, cu muzici, cărți și artă. De care sunt fuarte mîndră. Eu nu ajung la tot, dar poate mergeți voi, care vă știți amatori de festivaluri, detalii aici.

Ne vedem la Bacău și Iași. Uăi.

LE: că uitasem, noroc că am văzut la prințesa urbană, să mă laud că am apărut în revista Femeia, numărul din iulie, alături de două femei talentate și de succes în online, pe care le citesc și eu ca să mă bucur de poveștile și călătoriile lor, respectiv Ioana, și Ana Maria Caia.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dana mihalcea
dana mihalcea
25 iunie 2014 10:12

…că ghini li mai zîci, di ti unji la suflet! O sa ai succes ca moldovenii is oameni sensibili, firi de artisti!

Diana
25 iunie 2014 10:15

Of. Cât mi-aș fi dorit să te văd și să iau și eu o carte cu autograf de la tine. Din păcate eu ajung în Iași mult prea târziu…În iulie…Chiar plănuisem să achiziționez cartea când ajung în Iași. Să lași una și pentru mine, acolo pe Lăpușneanu. Chiar dacă nu voi ajunge în timp util, voi veni să o iau cu drag și să o alătur colecției mele de cărți de suflet. În Tulcea nu e plănuită o excursie?

Diana
25 iunie 2014 18:04
Reply to  Petronela

Daaa! 😀 Numai să vii :))

alice c
25 iunie 2014 14:10

Uai, ce sa zic?! Ii fain la Iesi, dar tei in floare doar in Copou mai gasesti. Restul i-o taiet Nichita. Si Iesul inca e in santier, dar e frumos da.

Blackmya
Blackmya
25 iunie 2014 14:42
Reply to  alice c

Mai sunt tei Iasi…vezi in Podu Ros la Facultatea de Constructii , sau pe strada Arcu, dar tot in Copou e cel mai frumos! Nichita asta i-o taiet numa’ pe aia di pi Stiefan… ca a avut el un „cuc” 🙂

DanielVoicescu
DanielVoicescu
25 iunie 2014 14:36

„ginerica-miu”?!… e o trasatura de familie ? fetele aleg devreme si definitiv ? 🙂

DanielVoicescu
DanielVoicescu
25 iunie 2014 17:55
Reply to  Petronela

stiu.
doar ce ma legam un pic de nickname…

Mihaela Suciu
Mihaela Suciu
25 iunie 2014 17:13

Eu o să spun: Prezent!
Centrul cultural din Bacău ”George Apostu”, este cea mai potrivită locație (părerea mea): spațiu, parc, terasă spre valea Bistriței; sper să-ți placă. Dacă avem și pian, bravo organizatorilor!
Pentru cei care veniți în Bacău există trei viteze în circulație: înșet, înșetișor șî dai bataie. Atenție! nu este metrou, așa că n-o să puteți auzi la difuzor: ”Atenție sî lichesc ușile!” Băieți feriți-vă de moldovence, să nu vă pălească… dorul și amorul!
Cât despre vreme, Petronela-fată dragă, este posibil să picure… http://www.wunderground.com/weather-forecast/RO/Bacau.html,
sau să ropotească, dar cu aplauze!!!
Dacă vrei, aducem și vuvuzete… Eiii?

O admiratoare
O admiratoare
15 martie 2018 22:23

hehe, da’ tare plimbareata mai esti! fain asa! :))