mama-mare și feșănu’

10

Mama-mare nu mai vede tot așa cum nu auzea nici tata-mare. Numai ce vrea ea. Așa era și Bunu’. Fudul de urechi, dar te auzea cînd șopteai ceva.  Tată-mare, dar parcă ziceai că nu auzi, să țipăm mai tare. Ei, tu-vă grijania și anafura și cristelnița voastră de copchii, că acu’ vă lipchiesc una…!, zicea hîtru tata-mare și ne alunga ca pe muște. A murit și a îngropat misterul auzului lui selectiv.

Tot așa și mama-mare. Nu vede, nu vede, dar dacă ți-aprinzi o țigară la depărtare bunicică, numa’ sare: ce faci acolo, fumezi? Păi nu ziceai că nu vezi, cum ai detectat țigara? Eeei, uite c-am văzt!

Azi m-am dus să-l iau pe tata și să-l duc la spital. Fugită de-acasă pe grabă, că mă-ncurc în treabă zilele astea, am trîntit pe mine o rochie-salopetă denim, cam lălîie, așa, comodă și plăcută mie, ba chiar mult. Cum m-a zărit, m-a luat la hop, vorba ei.  Auzi, tu, băiată, ia să te îmbraci frumos cînd vii la noi! Mă uit la mine, decid că sunt destul de semisuperb îmbrăcată, rochia pînă la genunchi, cuminte, de femeie măritată, încheiată corespunzător. Adică, pardon, acum sunt îmbrăcată urît? Tu, băiată, (și rîde) asta zici că-i halat de femeie de servici! Așa umbla înainte femeile de servici, n-ai și tu o haină frumoasă, să nu umbli așa? Aoleo, ai zis de mine că sunt îmbrăcată urît!Și în plus, tu nici nu ai vederea bună, nu ai zis că nu mai vezi bine? Cum vezi tu că ăsta e halat? Păi asta e haină frumoasă, mamă-mare!

Tu, mamă, (și se uită și mai bine la mine, de sus în jos) e frumoasă, dar nu chiar!

Articolul anteriorBăiatul cu Bannerul
Articolul următorseptembrie
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Edina
Edina
22 august 2016 19:27

Simpatica foc mama-mare a voastra.? Multa sanatate ii doresc! Sa mai poata scoate perle si in viitor

Paula
Paula
22 august 2016 20:42

Hahaha, da, și mie îmi spuneau bunicii de la țară să iau o haină ca lumea pe mine, nu blugi rupți. Când mergeam undeva cu ei mă îmbrăcam frumos, elegant cât de cât. :))

Alexandra D
Alexandra D
22 august 2016 20:53

Tigara n-o vede , o miroase 🙂

Ella
Ella
22 august 2016 21:34

Draga de ea.. <3

Alexandra D
Alexandra D
22 august 2016 21:57
Reply to  Ella

Tare rau mama mare. Mie mi-e asa draga ca mereu astept sa mai scrii despre dansa.

O admiratoare.
O admiratoare.
21 noiembrie 2018 19:45

hehe, tare buna! 😀

O admiratoare.
O admiratoare.
21 noiembrie 2018 19:47

acum ca stau sa ma gandesc mai bine, si cu „a”, si cu „ă”. 😀