lansarea de la Gaudeamus

15

Cică fu cutremur, dar eu nu l-am simțit. În mine e de mai multe zile. Iar azi mai fu unul, în mijlocul celor veniți să fie acolo, cu mine. Sau poate mai mult un fior, un arc electric, din ochii celor veniți să mă întîlnească pînă la mine. Am scris mult, la vreo 2 ore după lansare nu mai erau cărți la stand, se cumpăraseră toate, am strîns mîini, îmbrățișat priviri, primit căldură, răspuns cu drag și recunoștință. Și a mai fost momentul ăla, cînd, cu Valentina, ne-am făcut mici între mari, ne-am așezat ciuci și am rîs și făcut poze. Și pentru cîteva minute am încetat să existăm, am fost invizibile, ca atunci cînd eram cu adevărat mici.

Și drumul cu trenul către casă.

Ok, ok, nu am dormit sau mîncat de cîteva zile. Poate că am băut și niște vin, ca niște lacrimi roșii-rubinii. Poate că m-am îmbătat cu priviri omenoase, calde. Poate că mi-e și puțin frig pe dinăuntru. Poate că am slăbit ca o gloabă. Dar.

Eu cînd vreau să rîd, rîd, chiar dacă îmi vine să urlu.

Aici sunt mai multe poze, în caz că aveți chef să vedeți, eu una nu mai am chef. Poze despre care habar nu am avut și pe care le-am primit ieri. Și aici știrea de la Neptun TV, despre lansare. Și aici o cronică foarte măgulitoare a domnului Cîntic. Da, domnul acela care a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, istoric, director al Arhivelor Naționale, Filiala Iași.

Am fost și la Tiuk!, aici sunt pozele puse de Mihail Vakulovski. Mai am două hopuri, săptămîna asta, joi, la librăria Humanitas, lansarea oficială de Brașov și sîmbătă, spectacolul, ale cărui bilete au fost puse de azi în vînzare la casa de bilete a sălii Reduta.

foto: Marian Ovesea

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oana
Oana
24 noiembrie 2014 12:49

Felicitaaaaari! Multumesc pentru carte, pentru autograf si pentru emotiile traite in timp ce citesc!
Știu ca știi, dar totuși îți spun si eu ca ești frumoasa si calda si felul in care scrii lăsa urme pe creier, deci chiar trezeste adultul din mine. Sa fii bine!

Florin Cintic
Florin Cintic
24 noiembrie 2014 14:22

Draga Petronela Rotar, secretar de stat la Cultura n-am mai ajuns, din fericire. Ma propusese Toader Paleologu, Hunor ma voia si toti se gindeau ca prietenia mea de aproape trei decenii cu M.R.U., care era atunci Prim-Ministru, va fi de folos. Nu a fost, Boc nici nu a vrut sa auda si a fost instalat un interlop de-al lui Videanu care s-a uitat pe geam vreo doua luni pina a cazut guvernul. Am fost insa, multi ani, „sef la Cultura” la Iasi. Felicitari si multumesc de gindul bun!

Raj
Raj
24 noiembrie 2014 19:14

O fo cutremur pe reacu. Ce, astai crutemur ? Latz trait pala din 77 ? Va pupu cu drag si respect, dna Petro !

Raj
Raj
25 noiembrie 2014 19:10
Reply to  Petronela

Da, va iu, dar sunteti pe locu 2, dupa dna Ana.

Raj
Raj
24 noiembrie 2014 19:15

Beui iar mastica, scuze …

curly
curly
24 noiembrie 2014 22:14

la ce ora in BV?

curly
curly
25 noiembrie 2014 12:04
Reply to  Petronela

Vin.de baut nu dai,nu?

Raj
Raj
25 noiembrie 2014 19:11
Reply to  curly

O mastica…

paparuz
paparuz
26 noiembrie 2014 11:34

îmi place cum vorbești (oare e de bine?) cuvintele tale alunecă ușor ca niște copii pe un topogan aproape să se izbească unele de altele chicotind șuierând dar puțini știu că de fapt tu nici nu exiști acolo ci doar un avatar 3D 7D tu ești cu hani acolo unde totul este imposibil de posibil permis unde nimeni nu seamănă cu nimeni și unde poți număra poemele până la cât vrei tu fără să te întrebe cineva ce simți dacă mai simți sau dacă mai poți alerga să pari vie îmi place cum privești neprivind de fapt nimic ca o… Citește mai mult

O admiratoare
O admiratoare
21 martie 2018 21:12

frumoasa mai esti, chiar si asa (sau mai ales) sfasiata si vulnerabila. cum gasesti tu mereu puteri in tine sa te ridici si sa mergi mai departe si mai indrazneata si atragatoare…cu rana in suflet si un zambet mare si fermecator pe buze. felicitari, suflet drag!