fluturii

8

Chestia e că la aproape patruj de ani nu mai ai fluturi în stomac. Fluturii, eh, fluturii sunt în adolescență. Delicați, cu aripi moi și transparente ca pînza de păianjen. Fiecare zbatere e fior.

În prima tinerețe se transformă în lilieci, exasperant de mari și neîmblînziți. Ca niște cai sălbatici înaripați cărora nu le poți pune căpăstru. Au aripi rugoase cu care îți rănesc pîntecele. Fiecare zbatere e chin.

Apoi, în a doua tinerețe devin păsări de pradă, cu aripi ascuțite, de parcă ar avea sulițe în vîrf. Fiecare zbatere e sfîșiere. Te trezești ferfeniță, sîngerînd.

Mă aștept ca mai încolo să se schimbe în dragoni cu aripi de foc. Zbaterile să fie arderi. Să mă mistuie pînă la cenușă. Mă las calcinată de bună voie.

Uite. Vulturul ăsta din mine mă hărtănește toată.

Articolul anteriorfiul cel bun
Articolul următorploaie și păsare
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela
Mihaela
18 iunie 2015 10:58

La 16 ani, fluturii mei erau nervosi, bateau repede din aripi, se speriau usor. Acum, la 37, inca ii simt. Fluturii nostri zboara impreuna. Mai linistiti, zboara lin, nu se mai grabesc nicaieri.

dana
dana
18 iunie 2015 11:26

chestia e ca….si la peste patruj de ani…ii ai :p sau, macar ii poti avea

Nora Dinca
Nora Dinca
18 iunie 2015 12:14

Fix in dragoni cu aripi de foc se transforma fluturii, Doamna! <3 Dar nu te teme, e frumos al naibii. Eu ma tem de ce urmeaza dupa dragoni. De nimic ma tem.

Diana
Diana
18 iunie 2015 15:08

confirm, dragoni is! ca aia ai lu’ Daenerys 🙂 nu te mananca de tot, ca esti mama lor, dar nici locului nu stau, esti mereu pirjolita 🙂 si-s si mai rezistenti decat fluturii, astia nu mor! de 5 ani tot incerc sa-i educ si nu reusesc!

Raj
Raj
21 iunie 2015 11:12

Indepartati va rog cracii aia dan poza, dna Petronela, caci nu pot pentru ca sa ma concentrez la text. Nici io la 57 de ani nu mai am fluturi in stomag. Am la cap, caci asa sustine nevastamea din cauza ca am pus vodka in sticla de ulei si a prajit pestele in vodka si la al II-lea crap, a cazut de pe scaun beata curca, respectiv mapetz…

mihaela
mihaela
28 iunie 2016 21:59
Reply to  Raj

pe unde-ai umblat, mai, Raj?

angel
angel
27 august 2015 23:44

…esti inepuizabila. oricat te macini singura ori esti desfiintata de altii, reinvii. Revii. Fluturii aia anunta de fiecare data o lupta. Cu ce-a fost, cu ce va sa vina, cu ce simti cand atingi sau esti atinsa, acum. E felul tau si al fiecaruia dintre noi de a fi nemultumiti, orgoliosi, indragostiti, melancolici, e semnul de intrebare de pe fata. Fluturii astia ar putea functiona in multe cazuri precum functioneaza sangele intr-o transfuzie. ar salva pe multi dintre noi