felicitări mamei, ne vedem la premieră

13

Da, știu, e vineri seară (deși eu am fost precisă toată ziua că e sîmbătă), lumea începe să petreacă, iar eu am dansat pe interior și pe exterior toată ziua și probabil că dacă mă băgau într-un RMN să-mi verifice activitatea cerebrală, găseau explozie de neurotransmițători, ca la un cocktail de droguri sau ceva orgasme multiple. Sau ambele, combinate. Rîd singură, am un stup de albine zumzăitoare în stomac, îmi vine să țip și să îmbrățișez pe toată lumea, chiar și pe dușmani, dacă aș avea așa ceva, dar nu am că nu sunt manelistă.

Și da, știu, am scris deja pe Facebook, dar acolo se pierde în meandrele virtualului (care e opusul concretului, see what I did here?) și trebuie spus din nou și aici și pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor că iată proiectul de dezvoltare ficțiune Orbi a cîștigat primul loc (primul!!!) la concursul CNC.

 

Să vă povestesc de mama.

Mama, cînd a citit manuscrisul Orbi, a zis: bravo, mamă, asta va fi bestseller și film, ascultă la mine ce zic io aicea. I-am mulțumit pentru încredere, firește, dar am uitat instant ce a zis.

După o lună, cînd vînzările explodaseră, mă sună mama: ce ți-am zis eu, mamă, că o să fie bestseller? Vezi, acum aștept să se facă și filmul. Am rîs, m-am prins că are o obsesie, nu i-am dărîmat speranța că nu se face. I-am explicat subtil, că să vezi mamă, filmele nu se fac cum crezi tu, că era plină piața de filme la cîte cărți se scriu, eu știu că mă iubești și sunt cel mai dat naibii pui de cioară pentru tine, dar să nu fii dezamăgită. Tu ascultă aici, o să fie film, a zis.

Cîteva luni mai tîrziu, aflu că vrea să pună Chris Simion-Mercurian piesă de teatru după carte, o sun bucuroasă pe mama, ea zice: da, da, bine, mă bucur, felicitări, eu aștept filmul, acum după asta urmează filmul. Păi, mamă, nu urmează, că nu e ca masterul după facultate, obligatoriu, pur și simplu se dramatizează, nu e niciun film după. Tu ascultă aici, o să fie film, zice iar.

Într-o zi aflu că Libra vrea să facă film după Orbi. Mama!, mă gîndesc instant, trebuie să o sun pe mama. Discutăm, semnăm contract, se depune proiect, se cîștigă proiectul pentru dezvoltare (care înseamnă scenariu, din cîte înțeleg, urmînd apoi proiect nou pentru partea de producție propriu-zisă și post-producție, mă rog, nu mă pricep eu prea bine, atît am înțeles, atît zic), o sun pe mama: mamă, zic cu emoție reținută, se face film după Orbi. Mama, după o pauză scurtă: ei, vezi, am avut dreptate tot timpul, eu am știut, felicitări mie!

Cazul a fost odihnit. Felicitări mamei!

(și ne vedem la premieră, peste vreo doi ani, presupun)

13
Lasă un mesaj

avatar
12 Discuții
1 Răspunsuri la discuții
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Cele mai fierbinți discuții

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
cele mai noi cele mai vechi cu cele mai multe voturi
Notificare pentru
Gabriela Paraschiv
Utilizator
Gabriela Paraschiv

Felicitări, ție și mamei ( pentru credința si intuiție ) ! Bravo !😍

Mariana
Utilizator
Mariana

Congratulations!!!!❤️

O admiratoare.
Utilizator
O admiratoare.

Felicitari, Petra! O veste tare buna! Era de asteptat. Mama a intuit bine. Sper ca si filmul va iesi fain. Sunt optimista, stiind ca vei fi pe faza. Bafta! Pup cu drag.

Zeveleanu Elena
Utilizator
Zeveleanu Elena

Felicitări din toată inima ❤️! !! Mă bucur nespus și te admir enorm, îți doresc multe împliniri și în continuare!!!

Felicia
Utilizator
Felicia

Felicitări! Câtă bucurie! Cât impact! Câtă schimbare de perspectivă! Mulțumim!

Suciu Cornel
Utilizator
Suciu Cornel

Ce sa mai spun … Felicitari ? Succes ? A..
Meriti !
😊

Silvia Monica Duma
Utilizator
Silvia Monica Duma

Felicitări Pasăre Phoenix! Te ai ridicat deasupra tuturor ! Felicitări si mamei pentru incredere!

GMT
Utilizator
GMT

Nu am citit cartea dar am stiut ca va avea mult succes si ca va urma film. Meriti din plin acest succes, mama ta deasemenea! Dar merita si cei care aveau nevoie de tine, de mama ta, de cartea ta, de film, de tot. Drum bun mai departe, tot inainte!

Laura
Utilizator
Laura

Felicitari! La cat mai multe (carti, filme, dansuri pe interior si pe exterior)! M-as bucura sa vad macar una dintre cartile tale tradusa in limba engleza!

Cristina Circo
Utilizator
Cristina Circo

Ma bucur! Felicitari!!!
In timip ce citeam cartea, chiar ma gandeam ce tare ar fi sa se faca un film !!!