cum am fost logodită o zi (virtual)

24

Cînd m-a cerut Felix de nevastă de 1 aprilie pe Facebook mi-am zis: dar de ce nu? Mi-am amintit de o zi a păcălelilor în Pro, cînd se decisese să ignorăm orice știre reală și să facem doar jurnale tip farsă. Molima s-a întins între noi, iar ziua aia a fost raiul păcălelilor, ne-am fentat unii pe alții pînă la leșin de rîs. Nimic din ceea ce spuneam sau făceam nu era pe bune, dar nici nu puteai risca să nu verifici, că eram la job. Alarme false cu plecat în trombă pe teren și ajuns degeaba la mama naibiului, furat mașini de muncă sau personale, de rămîneai blocat în mijlocul străzii cu cheile în mînă și nimeni nu-ți spunea unde ți-a mutat vehiculul, telefoane cu ordine false etc. Ne-am făcut de cap ca niște copii mari și ne-am distrat teribil.

Amu, eu știam că o să provoc un mic scandal. Că unii se vor prinde, dar tot va rămîne întrebarea: dar dacă e adevărat și se mărită asta? Pe cei mai mulți îi va fi durut în spate. Însă multe dintre reacții au fost deliciu și demne de un studiu. În unele cercuri, a fost mare agitație. Mai ales între admiratorii mei îndrăgostiți, cărora le-am provocat un infarct mic, recunoscut ulterior. Dar era s-o ucid și pe mama, care m-a sunat azi-noapte la 23.00, după ce a citit șirul de felicitări și mărturisiri de pe Facebook, să mă întrebe cu cine dracu mă mărit și ea nu știe. M-au sunat și prieteni, să îmi dea șuturi că mă mărit și nu am zis nimic. Ba am primit și mesaje malițioase, de tipul: so, you’re a serial wife. Tuturor le-am spus că toți ne dorim să fim fericiți, nu?

Altfel, cel mai bine din povestea asta a ieșit logodnicul virtual, căruia i-a crescut vertiginos cota. Care a fost asaltat de cereri de prietenie din partea femeilor care și-au zis: dacă l-a luat asta, atunci tipul e combinație. Și care l-au luat la întrebări, în privat, dacă am făcut sex, cum a reușit să păcălească o femeie ca mine și care au aflat că am fost nevoiți să ne logodim, deoarece sunt puțin însărcinată.

Acum, singura problemă ar fi că din sutele de likeuri primite la evenimentul de logodnă, cîțiva sunt oameni serioși de la mine de acasă care sigur au luat foarte literal povestea și mă vor felicita cînd mă vor prinde de o să-mi meargă fulgii explicînd de ce am divorțat eu după doar o zi.

Una peste alta, a fost doar o glumă. Nu m-am logodit, nu mă mai mărit nici cu un șeic arab poet și doctorand în filosofie, inițiat în sex tantric, și pace.

În rest, nu vă pot promite singurătate nesfîrșită și nefericire veșnică. Sper că mă veți ierta dacă o să mă vedeți fericită și îndrăgostită.

(pentru a evita orice alte confuzii, fotografia e de cînd m-am măritat a doua și ultima oară)

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Omnia
2 aprilie 2015 10:45

Nu e chiar asa transant. Eu am dat like ca mi-a placut pacaleala, adica mi s-a parut o pacaleala plauzibila la care vor musca multi si care va starni dezbateri, cum pare-se ca s-a si intamplat. N-am dat like ca mi-a placut ca te mariti, nu ca n-ar fi placubil, dar n-am crezut. Cum nici nu cred ca n-ai sa te mai mariti, nu ca ar trebui sau ai vrea, dar e o treaba incerta pentru toti muritorii 🙂

Alexandra D
Alexandra D
2 aprilie 2015 13:29
Reply to  Petronela

Draga mea eu m-am maritat cu acte de patru ori. Foarte inconstient , stiu. Dar imi place la nebunie . De ce ai numi-o inconstienta? Se numeste adrenalina draga mea 🙂

Omnia
2 aprilie 2015 15:24
Reply to  Petronela

Pai e incerta ca daca gasesti ce n-ai gasit pana acum si iti vine de nu te poti abtine, ai sa te mariti si gata. Ieri am auzit o poveste beton, ca replica la stresul meu premenopauzal pe care i-l impartaseam doctoritei la controlul periodic; cica o doamna de 80 de ani, cu chip de 60 si trup si atitudine de 45 (ca e sportiva) se maritase de curand cu ceea ce credea ea, e sufletul ei pereche. Ce draci sa faci, daca nu se arata decat cand ii tuna!? 🙂 Tot ce nu depinde doar de tine, e incert.

Sclavul virtual
2 aprilie 2015 18:27
Reply to  Petronela

Da’ Bahmu ?! Bahmuţeanca… 🙂

trivia:

Prin 200(2 ? 3?), când Prigoană era patron la Realitatea TV, vine la angajare domnişoara Bahmuţeanu Adriana (28-29), în mini-jupe. Prigoană (un încă-tânăr văduv) ajunge în camera unde avea loc interviul şi-i atrage atenţia că nu este o costumaţie potrivită perntru un interviu de angajare la o „firmă serioasă” (îi dă papucii). Ea revine, ulterior, şi este angajată.

http://www.click.ro/vedete/romanesti/silviu-prigoana-da-recunosc-mi-am-refacut-viata

Mirona
2 aprilie 2015 10:53

Pai ce sa zic?! Sa-ti fie de bine logodna scurta si divortul! 😀 Tu sa fii fericita, ca tate barfitoare se gasesc cu nemiluita.

Marius
2 aprilie 2015 11:11

misteaux! să-nțelegem că nu ai fost prea implicată, dar ai compătimit totuși cu respectivul (ai scuza cu 1 aprilie)

Ruxandra Ionita
2 aprilie 2015 12:17

Intresanta pacaleala. Iar referitor la casnicie, nu cred ca trebuie sa te gandesti ca daca ai avut 2 esecuri, sigur si a treia va avea acelasi final. Nu se stie ce iti rezerva viitorul.

Anca
Anca
2 aprilie 2015 13:15

Never say never, life has a way of kicking back … right in your balls 🙂

remainick
remainick
2 aprilie 2015 17:35

Petra, putem incerca si de 1 iunie, 23 august si chiar 25 octombrie, ziua recoltei. De-abia incep oamenii sa se obisnuiasca cu ideea. In plus, mai bine o logodna scurta si intensa decat o casnicie lunga si (s)fada.

Sclavul virtual
2 aprilie 2015 18:14

Ar trebui să semnalezi cumva dacă eşti „adjudecată” (owned). În acest fel, ai menaja mult prea numeroşii „solicitanţi”. Nu ?! 😆

Sclavul virtual
2 aprilie 2015 20:23
Reply to  Petronela

That’s my girl ! 🙂

rrrrawwwrrrrr !

alex
alex
2 aprilie 2015 20:25
Reply to  Petronela

de ce-l intarati ? doar stii ca de-abia asteapta sa fie zgariat. :))))

Sclavul virtual
2 aprilie 2015 20:37
Reply to  alex

Coane… vorb-aia: „nici nu ştii ce pierzi”. 😛

http://carmenicadiaz.tumblr.com/post/113780628592/she-inspects-the-chained-slave

alex
alex
2 aprilie 2015 20:52

nici nu am curajul sa dau click, sa vad ce-i acolo.

Raj
Raj
3 aprilie 2015 09:25

Si nevastamea sa pacalit. Cu multi ani cand a zis 1 da raspicat la ofiteru starii civile, care nu era nicidecum ofiter, caci navea grade. Cu 1 doctorand in filosofie merita sa va maritati, dna Petronella. Noi doctoranzii nu suntem de icicolea. Io is doctorand in cacat, chestie care umplea intr-1 timp pe unii de invidie. Acuma oricine poate sa faca studii de cacat la facultatile particulare… Daca dnu ALCAZAR se mai ia de dv., ii din cauza mea si cred car fi timpu sa ma dau 1 timp la fund…

Chircu Victor
4 aprilie 2015 14:36
Reply to  Raj

Ai dreptate cu valoarea studiilor. Și nu neapărat la facultățile particulare ci chiar și la alea de stat, la buget. Că facultatea are două conotații: mintală și facultativă.
Io te rog să rămâi prin preajmă că amfitrioana are nevoie de elementul RAJ în tabelul petronelic al elementelor indispensabile zonei de comentarii.

Raj
Raj
6 aprilie 2015 19:56

Pai sa luat 1 de dansa, dnu Victor, ca cica o fac de ras. Creca si de dna Ana sor fi luat unii, daia zic ca poate ar fi bine sa tac 1 timp. Ca sa nu le creez neplaceri. Sluga !

ionela
ionela
6 aprilie 2015 21:02
Reply to  Raj

Poate o faci să râdă, dragă Raj, că de râs nu văd cum. Oricum, și dacă ar fi așa, asta ar trebui să spună Petronela, nu alții.
Măcar de-ar fi acel domn ALCAZAR DE SEVILLA să merite atenție 😉

Simo
Simo
15 iunie 2016 14:17

Petronelo, te maritasi in 2016, nu a trecut nici un an si ai schimbat ideea!
Sa speram ca va fii si ultima oara, si pentru 100 de ani. Nu din plictiseala ci din prea multa fericire 🙂

O admiratoare
O admiratoare
3 aprilie 2018 22:26

„cum naiba să fie incertă, că nu e boală măritișul ăsta, e alegere. am mai zis: mi se pare ridicol, după două căsnicii, să mă mărit cu acte a treia oară. cît de inconștientă să fiu?” e, vezi, niciodata sa nu spui „niciodata”! :)) si se pare ca a fost de ajuns un muritor de rand, nu vreaun „șeic arab poet și doctorand în filosofie, inițiat în sex tantric”. :)) asa e cu indragosteala asta. cand te loveste, nu prea ai ce face. :)) imi place de voi asa, cum va jucati voi de-a pacaleli ca copchiii. 😀 p.s. cum… Citește mai mult