crăciun de casieriță

10

E seara de Ajun și eu sunt țintuită aici. Mișu e acasă, cu nesimțita de mă-sa, sper să le stea sarmalele în gât amândurora. Incredibil ce tupeu pe hoașcă, după ce că-i țin progenitura acasă pe banii mei să studieze, să se facă avocat, și eu scanez isteric cîrnați și mezeluri 12 ore pe zi, și în seara de Crăciun, auzi, să învăț să îi fac sarmale, că el așa a fost învățat acasă, că fără miros de sarmale în casă nu se simte că a venit Crăciunul!!! Vrăjitoareo, eu sunt vegetariană, fă-i tu sarmale, dacă l-ai făcut așa pretențios și cu gusturi alese și băgați în voi carne tocată până vă ies bube la gură. Pff, că era să bat de două ori caserola ăsteia cu ciuperci și la ce coadă e, iar mă înjurau țăranii aștia, că pe toți i-au apucat acum cumpărăturile, zici că le-a dat tuturor Noe sms și i-a anunțat că vine potopul. Ce faceți, băi, cu atâta mâncare, înecaților? Că poimâine deschidem iar. Când haliți toate mizeriile astea?

– 445 de lei, doamnă. Mai poftiți pe la noi! Sărbători fericite!

‘Re-ai a dracu’, cu ciupercile tale! Tâmpiții ăștia zici că nu mănâncă decât de Crăciun. Oare ce or avea în cap când se bulucesc așa să cumpere atâta mâncare. Oare toți așteaptă zeci de musafiri? Păi, și ăia care sunt musafirii lor, ăia de ce mai cumpără, că doar se duc și crapă în ei la alții? Ai, fir-ai să fii, tu, Mișule, cum stai tu acasă tolănit pe canapea cu mă-ta aia deșteaptă cu tot, să îți ție de urât cât scanează proasta juma’ de magazin pentru burtoșii ăștia.

– Fiți amabil, produsul acesta nu are cod de bare, sunteți drăguț să așteptați până chem o colegă să ne ajute?

Îmbuibații naibii!

– Îmi pare rău, asta e procedura, durează un pic, știu că vă grăbiți, și domnii din spate se grăbesc.

Grăbiți-vă, că eu nu mă grăbesc. Eu am toaaată noaptea la dispoziție. Mie îmi face plăcere să vă servesc pe toți. De fapt, mai chemați-vă și rudele, am chef să stau peste program în seara asta, că mie și așa nu îmi place Crăciunul. Pe Mișu îl găsesc afumat, oricum, și pe mă-sa grijulie lîngă el, să învelească odorul, în caz că adoarme cu telecomanda și paharul în mână. Ce aveți aici? Doar 7 kile de carne și cârnați, 5 pâini, 5 kile de roșii, 4 cozonaci fără gust, 10 ciocolate, 10 pungi de alune, două baxuri de doze de bere, un bax de cola, 7 sticle de vin, două de whiskey, un lichior pentru soție, tot ce am avut la promoție cu brazi și zurgălăi, bomboane de pom, conserve și pop-corn. Păi, parcă ieri ați mai luat încă pe atât sau aveți parastas?

– 653 de lei, vă mulțumim frumos! Sărbători fericite!

Ce sărbători fericite, la ce fețe au ăștia, să mor dacă am văzut vreunu’ fericit. Uite-i pe ăștia doi, au verighete, pun pariu că nu au nici 3 ani de mariaj și ce scârbiți se uită unul la altul. Doamna și-a pus șampanie în coș, e îmbrăcată bine, aș zice că e avocată cu cabinet, de care vrea și Mișu al meu să se facă. Sigur au casă mare, cu brad artificial și jeep. Și el o înșală, fii atentă cum butonează telefonul și se uită în jur neliniștit. Te-am prins, bengosule, o înșeli, ai? Siiigur ai vreo blondă planturoasă, faceți amor pe la birou și prin hoteluri, după cum te văd, te-ai săturat de aschimodia asta acră. Și acum suferiți, planturoasa cu burtosul ei acasă, tu cu aschimodia la cumpărături, dar mâine îi spui uscăturii ceva și fugi să te vezi cu amanta. Ah, ce i-aș face eu lui Mișu al meu, să mă înșele, eu să dau rest aici 12 ore pe zi, și el să se tăvălească cu vreuna..

– Îmi cer scuze, am bătut de două ori plasa, mai luați una sau așteptați să o scad? Îmi cer iertare…

Mi-o fi luat neterminatul ăla vreun cadou? Găsesc ceva sub brad sau îl găsesc doar pe el beat la mă-sa în poală? Mișu ăsta nu mă apreciază, să mor eu. Băi, eu sunt absolventă de Comunicare, băi, și comunic cu târtanii ăștia, le urez sărbători fericite la toți nefericiții până mi se strepezesc dinții ca să plătesc chiria și să îl țin acasă pe el! Avea dreptate mama, trebuia să îmi găsesc și eu un băiat cu bani, să mă țină în puf, să stau și eu toată ziua la spa și la cosmetică, să îmi pun unghii false cu brăduț, cum are cucoana asta, să mă duc cu fetele la cafea, la mall la shopping, să o ard ca o șmecheră, nu ca o sclavă, ai Mișule, care o mai fi proasta să te ție cum te țiu eu?! Dar îl iubesc pe nemernic, ce să fac, așa linge-blide, coate-goale, mațe-fripte cum e și atașat de mă-sa de parcă e fra-su geamăn al lui Oedip. Ah, că de mă-sa nu o să scap eu ușor, dar nici nu mă las. Cum o sună plângăciosul ăsta, numa’ în fustele ei ar sta, că îmi vine să mă descalț și să îl bat cu papucul când îl văd așa miorlăit și fleorțăit, păi, bărbat ești tu sau savarină? Na, că ăsta burdihănos e ultimul pe azi. Afară e noapte, la copiii cuminți a venit Moșul, la Mișu a venit mă-sa, eu mai am pînă ajung acasă. Să vezi trafic acu’, o să îngheț până vine autobuzul, ajung după unșpe acasă, n-aș mai ajunge! Sper că miroase a sarmale, că altfel cum simt că a venit Crăciunul?! Ăsta a venit după bere, uite câtă bere poate să cumpere, îi e frică să nu rămână nebăut de Crăciun, nu auziți mă că deschidem iar poimâine? Tot aici mă găsești, umflatule!

– Crăciun fericit și dumneavoastră!

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Codrut
21 decembrie 2013 23:45

de ce? cauta in ochii lor bucuria ta reflectata la gandul ca vei face un cadou cauta invidia ca tu iti permiti un cadou pe care ei/ele nu si l-ar permite, cauta veselia daca ii vezi ca fredoneaza piesa din magazin, cauda oboseala daca e ora inchiderii si ar vrea sa plece acasa, cauta tristetea daca sunt singuri si nu-i asteapta nimeni acasa sau cauta graba de a fi imbratisate de cel ce sta in frig, in fata magazinului ca sa-i/le astepte, cauta disperarea, cauta ceva, dar nu mai compatimi pe nimeni pe care nu-l cunosti … ca e pacat… Citește mai mult

mishu
mishu
22 decembrie 2013 00:31

tizu’ meu din poveste s-a scos. el sigur n-a mai trecut de mult printr-un supermarket, asa ca nu-si pune atatea intrebari ca tine 🙂 trai nene pe Capitanu’ Matz

mishu
mishu
23 decembrie 2013 08:56

ma refeream la „tine”, cea care te gandeai la viata casieritelor. sau e poveste in poveste si nu m-am prins io 😉

dojo
23 decembrie 2013 21:21

Senzational articolul in cauza. Ma bucur ca ti-am gasit si blogul, merita sa fie citit.
Sa ai un Craciun linistit alaturi de cei dragi 😉

pk.vlad
pk.vlad
16 martie 2014 10:02

:))) Doamne…. rad ca idiotu in autobuz si se uita astia la mine ciudat, dar e prea taree:)))

O admiratoare
O admiratoare
26 februarie 2018 22:49

:)) fantastica poveste, buna rau! ar merita sa ajunga si pe scena de teatru, sa rada si aia din sala cu lacrimi

mi-ai amintit (iar) de Ada Milea si melodia ei „ninge”
http://www.youtube.com/watch?v=kEXGkEpRxPE
si ea e cu haz de necaz