22 aprilie 2015

24

(București, a patra și ultima săptămînă)

Sunt momente în care mă simt înfrîntă, îngenuncheată. Îmi vine să zic: gata, nu mai pot. Plec acasă, descurcați-vă fără mine. Apoi îmi dau seama că nu pot. Și respir în pătrat, cum m-ai învățat tu. Și îmi zîmbesc, cum m-ai învățat tot tu.

E oribil de multă muncă. Informație. Și dorul de casă și de copii și senzația că sunt aici dintotdeauna și că m-aș putea chiar obișnui cu ritmul și nebunia astea. Iar asta mă sperie cel mai tare. Că m-aș putea lăsa atrasă în caruselul ăsta dement și să nu mai fac nimic decît să dorm și muncesc și să nu mai citesc, scriu, să nu mai fac nimic din tot ce îmi place și trebuie să fac.

G. zice că pînă acum am fost parțial detașată și am mirosit florile și am privit cerul (are dovezi în acest sens, m-a fotografiat făcînd-o), că într-o părticică de creier am continuat să fiu poetă și să scriu și acum, că începem producția, trebuie să deconectez zona aia și asta mă panichează.

Could be. Oh, desigur, acum pentru o vreme voi vorbi romgleza, în cap mai ales, cum pățesc atunci cînd îmi stîlcesc limba prea mult, de dimineața pînă seara. Stupid me!

Apoi m-am trezit rulînd pe autostradă către București, cu un apus cînd roz, cînd portocaliu în retrovizoare, cu G. dormind în dreapta și o americancă tînără căreia îi place Tarantino și Garcia Marquez ascultînd și cîntînd împreună cu mine sound-trackul Pulp Fiction.

That’s my favourite scene! You know that there is no such a restaurant like Jack Rabbit Slims in LA? It was the first thing that I looked for when I got to LA. And it doesn’t exist!

Zîmbim. Rulez mai departe cu viteză, timpul ne calcă încontinuu pe urme, suntem mereu în întîrziere, dormim tot mai puțin.

7 (șapte) zile.

It’s gonna be great. It’s gonna be great, îl aud pe „creative” plin de entuziasm tipic american în timp ce scriu asta.

Yeah, it’s gonna be fuckin’ great. All along.

And then you die.

0 0 vote
Article Rating
Articolul anteriorvara
Articolul următor30 aprilie 2015
Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.
Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ela
ela
22 aprilie 2015 08:09

Americani, productie, creative… Hm. Petra, joci intr-un film?

alex
alex
22 aprilie 2015 10:29

joaca de mult. si citim si noi scenariul mereu. 🙂

Raj
Raj
23 aprilie 2015 16:05

Sarumana si geaca cea maro, dna Petronela. Vam citit cu atentie si sa stiti ca si io aveam momente cand eram ingenunchiat, dar dela beutura, ca-mi placea mastica. Intr-1 timp beam bere de stingeam incendiile pisandu-ma pe ele, pana la sosirea pompierilor, ceea ce mia atras titlu de pompier de onoare. La volan si la soacramea urcam numa beat, penca alminterea naveam coraj. Soacramea statea la etaju VIII si ca sa intru pe sub pelea ei, o urcam in brate. Ea se opunea ca voia cu liftu, da io nu si nu. Ieri, 1 tip intr-1 troleu beat muci ,… Citește mai mult

Raj
Raj
23 aprilie 2015 16:09

Acuma poate vi se pare ciudat ca faceam pipi pe incendii, dna Petronela, dar sa ridice mana cine nu a stins 1 incendiu, macar odata in viata lui/ei, pisandu-se pe 1 incendiu….

Raj
Raj
23 aprilie 2015 19:11
Reply to  Petronela

Nui timpu pierdut, dar nu mai amanati…

Raj
Raj
24 aprilie 2015 09:41
Reply to  Petronela

Aaaaa, faceati pipi ca tigancile alea cu fuste lungi, din picioare…

Raj
Raj
23 aprilie 2015 16:11

Dnu Alex, daca nus prea indiscret, va pisati des pe incendii ?

alex
alex
24 aprilie 2015 00:09
Reply to  Raj

am incercat o data, raj. eram si eu baut si nu am observat ca a turnat cineva benzina pe foc chiar in momentul ala. noroc ca ma balanganeam spre inapoi, ca daca ma balanganeam spre in fata, imi spuneai alexa, acum :))

Raj
Raj
24 aprilie 2015 09:25
Reply to  alex

Dnu Alex, trebue o aparatoare de azbest la carici, dnu meu. Vaz ca nu sunteti ingenios si nu va duce mintea cand stingeti incendiile cu putza. Io si cand fac pipi la gard printe uluci, am la cocosel oaparatoare, 1 fel de botnitza, caci odata ma muscat 1 caine rau prin gard de scuzati expresia. Trebuia sa dau stapanu in judecata caci pe cusca nu scria caine rau muscator de pule prin gard, ci scria „”caine bun””. Astia care mint poporu cu inscrisurile de pe custile griveilor, ar trebui reclamati la CEDO…

Raj
Raj
23 aprilie 2015 16:25

Cand mai incoa la batranete mam pisat piun incendiu, din cauza jetului anemic dela prostata, focu nu sa stins si miam atras ura si dispretu urbei, caci in loc sa sun la unu unu doi, io am incercat din toata inima si vezica mea sa rezolv incendiul. Acuma am rezolvato si cu prostata, nu ma mai pis pe papuci , ci direct pe genuchi, iar nevastamea pentru ca ma iubi, mia cusut pe genuchii nadragilor niste folie din plastec…

radu
radu
23 aprilie 2015 20:01
Reply to  Raj

Esti criminal!!!! :))))))))
Mi-au dat lacrimile de la atata ras inabusit, ca trebuie sa recunosc ca sunt la job si citesc pe-ascuns…si blogul si commenturile tale. Esti de departe cel mai fara de pereche personaj de forum din cati am vazut.

Raj
Raj
24 aprilie 2015 09:40

Dnu Radu , sluga ! Puteti sa radeti in voie, dar pentru aceasta folositi o punga, domnu mieu. Radeti in punga si rasuciti-o repedea la capat ca rasul sa se mentina intransa si deschideti-o atuncea cand sefu dv. va zice 1 banc rasuflat. Sa vedeti ca o sa va creasca salariul, o sa va avanseze si o sa va dea 1 sejur pe malu bulgaresc al Marii Negre. Oi fi io fara pereche din puntu dv. de vedere, dar sincer io crez ca dna Petronela o mai ia peste nasucu cel in vant de la unii, precum ca cica o… Citește mai mult

Filostenie
25 aprilie 2015 01:33

Nene Raj, respect pt. reteta poate o puteti pune pe vre-un sait culinar? (de tinut minte pusul la frigider, ca nu prea rezista la temperatura camerei peste 4 ore + si eticheta sa nu o fure colegii. Important!) Deslegarea virtuala – asta-i vre-un site? Eu am un fost prieten care m-a intrebat de astfel de lucruri, dar n-am stiut ca sunt in realitate, si nu mai suntem prieteni ca el pe catelul meu l-a lovit la burta si la buric si catelul a fost nesigur daca sa muste sau nu si s-a uitat la ochii mei si a fugit sub… Citește mai mult

Raj
Raj
29 aprilie 2015 15:50
Reply to  Filostenie

Am deosebita placere, dnule Filostene !!!

Ella
Ella
26 aprilie 2015 00:11

Te-am zarit joi pe la 12 prin Centrul Vechi, erai grabita, dar tare te-as fi oprit un minut 🙂 Mai erai cu o tipa.

IONELA
IONELA
29 aprilie 2015 19:54
Reply to  Petronela

Așa mare e Brașovul față de București încât eu aici n-am dat niciodată de tine si acolo într-o lună te-a văzut atâta lume?Și încă nu te-au oprit toți cei care ar fi vrut să o facă 🙂

Raj
Raj
29 aprilie 2015 15:49
Reply to  Ella

dama 9 in centru vechi…

Malice in Molkoland
Malice in Molkoland
26 aprilie 2015 02:50
O admiratoare
O admiratoare
4 aprilie 2018 19:12

ai supravietuit si acestei incercari, si ce ai mai supravietuit….spectacol!
sper ca macar a iesit productia fain si ca o putem zari pe undeva, sa vedem la ce te-au chinuit atat.
pup pe suflet si pe Raj (cam devenise deja o parte din tine :)) ).