poker-face

12

Sunt dimineți în care te trezești cu capul greu, fără să fi băut nimic cu o seară înainte. O oboseală care se întinde în tine ca o molimă, îți copleșește mintea, oasele, musculatura. Nici cafeaua de dimineață nu ajută. E luni și ești surescitată și obosită, afară cerul stă să cadă pe acoperișuri, peste noapte te-ai sufocat în patul tău singură, ochii te dor și te mai doare ceva, indefinit, localizat ambiguu în zona pieptului. Sunt stări care au rădăcini clare, înfipte zdravăn în constient, știi fără dubiu de ce te simți așa și ce anume a generat feeling-ul. Antidotul e simplu, odată ce ai identificat cauza. Dar ce te faci cu sentimentele alea de nu-știu-ce-dracu-am, cu senzația aia de iritare continuă, de nemulțumire perpetuă, de enervare fără motiv sau din-toate-motivele, de oboseală-combinată-cu-tristețe a căror cauză nu numai că nu o știi dar nici măcar nu vrei să sondezi să o afli fiindcă rezultatul te-ar face să nu te mai simți așa de confortabil cu tine însăți? Poate că chiar asta te nemulțumește/deranjează. Gîndul (nemărturisit nici măcar ție dar care în mișcarea lui levitant-centrifugă prin mintea ta te sîcîie și nu te lasă să îl ignori complet, cum ai vrea) că în tine sălășluiesc intoleranțe pe care nu vrei să le accepti și să ți le asumi. Ai vrea să poți continua să trăiești crezînd fără dubiu despre tine că ești altfel, că nu ai orgolii de bucătăreasă și frustrări ieftine, de gospodină claustrată la schimbat scutece. Că ești on the motherfucker, mama- zmeilor, o arzi open-minded, ești quintesența calităților pe care o muiere adevărată trebuie să le dețină și stăpînească.

Dar știi ce te trădează? Your poker-face, vorba lui Seinfeld. Habar nu ai cum sa îți compui o figura ok atunci cînd cărțile sunt proaste. Dezamăgirea ți se lăbărțează grețos pe toată mecla. Și de aia nici nu ai cîștigat niciodată.

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mara
Mara
7 aprilie 2014 10:23

Nici daca iti ceream postul asta nu ma nimereai asa bine.. 🙂

ILUZIA
7 aprilie 2014 14:09

sex in fiecare dimineata! uneori nu iese extraordinar dar nu-mi da timp sa ma gandesc dimineata la cat de „de cacat” e totul pana la urma .

paciu
paciu
7 aprilie 2014 20:46

„peste noapte te-ai sufocat în patul tău singură” sa fie oare propozitia cheie a articolului? (fara sternotomii, doar un posibil indiciu care ar putea sugera cauza si apoi, calea catre rezolvare)

Dan
Dan
9 aprilie 2014 13:38
Reply to  paciu

Ce mai conteaza care a fost scanteia nasterii acestui articol? Daca esti ironic in privinta asta e destul de grav. Problemele tale sunt mult mai mari. Da, nu e de ras, sau de ironizat. Gandeste-te la asta si cauta un raspuns. Incearca sa identifici cauza poker-face-ului tau.

Rzone
Rzone
7 aprilie 2014 21:16

Fiecare e altfel, si pe ici-colo sintem toti la fel. Umani. Cu trairi de toate felurile, azi motherfuckeri, miine Scrooge. Dar fundamental buni. Insa numai unii reusesc (si numai ei stiu cum 🙂 ) sa stoarca din amalgamul asta care se numeste viata, picaturi pe care restul le savureaza, pe unii ii ating uneori, dar totdeauna cu un farmec al lor.

dr.oana olson
dr.oana olson
7 aprilie 2014 21:19

Si eu am fost cea frustrata si isterica vreme de 18 ani….si nu mi-a cazut bine citind articolul….Am invatat greu sa am curaj sa traiesc singura desi viata mea de adult a fost petrecut 100% cu cel pe care il „terorizam”. Bine spus, dureros de bine spus…

Daniel V
Daniel V
7 aprilie 2014 21:23

sunt dimineti in care nici nu stii ce joci, ce sa mai vorbim de carti…
eu unul nu am timp sa-mi dau seama de diminetile astea… sunt intr-un permanent simultan sahist cu 4 parteneri „nationali” si inca altii 100 „internationali”. nu e timp nici de rasfaturi, dar nici de tristeturi existentiale… in vacante (cele de vara, ca celelalte-s limitate la 2-3zile) batem tara-n lung si mai ales in inalt se mai schimba registrul, dar si atunci trebuie sa fim atenti sa nu ne dea „mat” bugetul sau sa ne ia adversarul timp vreo „piesa” ce nu trebuia pierduta…

iolanda
iolanda
23 iunie 2015 11:56

Si asa cum a scris, la persoana a doua sg. , parca-i si mai mult
despre mine…. oricat m-as stradui sa fiu status ZERO. nu stiu.
nici nu stiu daca sa-ti multumesc. (desi o meriti)

O admiratoare
O admiratoare
11 martie 2018 23:08

ce bine s-a nimerit fix in clipa asta…cand cineva tocmai m-a facut sa simt ceva cu ce nu ma identific, ceva ce ma mananca pe interior si nu-mi da pace, ceva de ce ma credeam eliberata. ce aiurea e senzatia si ce frumos ai descris-o! telepato!