dinorfine: peștele balon

1

jurnal, 7 aprilie, 2011

mă uit la ceas. e 3.45. a nuștiucîta noapte în care nu dorm de dureri. sunt ca un pește-balon. am senzația că dacă mă înțep, o să încep să șuier și să zbor prin casă, ca un balon adevărat. asta îmi amintește de o scenă, din far from the madding crowd, cred, cînd oile scapă la lucernă și se umflă cumplit, iar singura soluție ca să le salveze e să le dea cîte o gaură în zona burții, cu o ustensilă, ca să se dezumfle. mi-aș da și eu un cep așa, poate scap de dureri.
mă învîrt în pat de pe o parte pe alta. iau telefonul în mînă. încep să scriu: nu e autocontrol, e altceva… dar apoi șterg. a cîta oara în ultimele doișpe ore?
pun telefonul la loc pe noptieră. îmi dau seama că gîndesc în engleză. fuck. asta mi se întîmplă pt că vorbesc în engleză prea multe ore pe zi. I switch back to romanian. mă foiesc în pat, mă duc la baie, mă întorc în pat. e 4. doare tot.
stomacul e aproape de inimă? îmi aud măruntaiele. vreau să dorm. vreau să uit.
iau iar telefonul. citesc ultimele mesaje. mă gîndesc că o durere mare o poate înlocui pe alta, apoi îmi dau seama că sunt în registre diferite. stau chircită, în poziție fetală. trebuie să dorm. balonul care sunt refuză să coopereze.
sevraj oblige. sunt, cel mai adesea, ca o curcă beată. în rest, doar golită, o carcasă amețită, umblînd de colo colo ca un corp fără cap.
ieri l-am văzut, după multă vreme, pe fratele răposatului. seamănă prea mult cu
el, în vremea cînd era student și avea cam aceeași vîrstă cît are el acum. mi-a
trecut prin minte că era un copil mic cînd a murit fra-su. avea 10 ani.
vorbește sevrajul, nu eu.

nimic. nu mai doare nimic înăuntru, nu mai am așteptări, nu mai proiectez nimic către nimeni.
în general mă doare mult capul și simt nevoia să urlu. azi-noapte a fost lună-plină, aș fi putut să fac asta. să urlu prelung, pe terasă, între văi, să reverbereze pînă acolo unde totul se transformă în nimic.
cînd dragoste nu mai e, nimic nu e?!

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
O admiratoare
O admiratoare
18 martie 2018 09:12

durerile transformate in capodopere – una dintre specialitatile tale. e frumos si trist si emana neputinta, neputinta de a te salva pe tine de atunci de acele chinuri si framantari, care, totusi, iata de literature misto au generat, naiba sa le ia!