cum mă fac eu eroină

7

Că-mi place să fac mișcare și sunt sportivă s-au prins pînă și heitării mei. Mai demult, citeam un comentariu pe un blog care mă terfelea, în care un domn ce știa înspăimîntător de multe detalii despre tot ce fac eu pe internet (treabă care trăda un mic stalking sau cel puțin un interes nesănătos) îmi reproșa, printre altele, că îmi etalez brațele și picioarele lucrate. Ce să fac acum, dacă nelucrate nu am? Dacă aveam, mi le etalam pe alea. Dar eu fac sport de cînd mă știu. Și nu atît pentru estetic, cît pentru sănătate și tonus psihic.

De cîteva luni, am lăsat-o mai moale, căci anemia severă pe care am căpătat-o m-a ținut mai mult pe exerciții statice. Nu am mai alergat atît, nu am mai sărit la Kangoo. Așa că mă simt complet neatrenată acum. Iar peste trei săptămîni am de alergat o cursă de 7 kilometri prin pădure, cu obstacole, în calitate de ambasador al proiectului umanitar al celor de la asociația Happy Moms, Brașov Heroes.

Detaliile evenimentului sunt aici. În total sunt 13 proiecte pentru care poate alerga oricine se simte în stare. 7 kilometri sau 4.

Personal, găsesc o treabă foarte mișto cursele care au ca scop proiecte umanitare. Am în jur o mulțime de oameni care trag la maratoane sau semimaratoane, unele pe creste de munte, și pe care îi admir foarte. În urmă cu cîțiva ani, mai exact aproape 10, am băgat și eu așa ceva, în munții Făgăraș, din Valea Sîmbetei pînă pe Moldoveanu și înapoi, greu cu spume. Mă gîndesc că poate de la anul, după ce îmi revin complet, m-aș înscrie și eu măcar la un semimaraton, să îmi forțez un pic limitele.

Pînă atunci, însă, o să ies să mă antrenez puțin pentru cursa din 19 octombrie care se anunță a fi cel puțin fun. Scriu postul ăsta în speranța că voi mai găsi și alți oameni cu chef să facă fapte bune și sport în același timp, alături de mine. Sigur, se poate și doar dona pentru proiectele înscrise, însă nu e păcat să nu alergăm împreună? Prin pădure? 😉

Se știe că fetelor le plac eroii, iar băieților, eroinele!

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ionut
Ionut
30 septembrie 2014 18:27

Ne vedem la start 😉

Peligrad Sorin
Peligrad Sorin
30 septembrie 2014 20:08

Felicitari Petronela! Intr-adevar, este mai mult decat „doar sport”, ci o aliniere a valorilor proprii la valorile comunitatii! Succes tie si cauzei pe care o reprezinti! Esti o eroina, nu? 😉

dojo
1 octombrie 2014 21:20

Nici eu nu am mai facut sport cam de un an, cand am renuntat si la inot, ca nu pusca bine cu sarcina (aparusera niste contractii, care pe mine nu ma deranjau, dar mi s-a zis sa o las moale, ca nu mai am 20 de ani :)). Acum fac ‘sport’ cu fii-mea si ma lucreaza un pic, ca e mereu in miscare. Abia astept sa inceapa sa mearga si atunci iar misc mai mult. Cred ca is singura mama din cartier care e atat de pasionata de miscare, astealalte is disperate ca le tot plimba puradeii 😀

Mihai
Mihai
2 octombrie 2014 22:06

Pacat ca eu stau unde a intarcat baba Vrancioaia iapa , ca as fi venit si eu sa alerg cu voi.Eu de alergat ,alerg oricum pt mine , dar e mai fain sa alergi si pt altii.

Gina Bradea
3 octombrie 2014 09:48

Frumos, Petronela, felicitari pentru tot: si pentru articol, pentru tonusul tau, pentru competitia aceasta..efectiv pentru tot. Tare mi-esti draga!
Daca eram in tara, dadeam o fuga la Brasov si chiar daca nu puteam participa la maraton complet, macar mergeam in ritm cat de cat alert 🙂 .

O admiratoare
O admiratoare
19 martie 2018 15:49

eroinele plac in general 🙂