dinorfine: altă primăvară

7

jurnal, 7 martie 2011

și ai fi zis că toți salvamontiștii sunt frumoși, înalți, cu pătrățele pe burtă, dar nu. la fel cum ai fi zis că trebuia să fie primăvară deja, lavanda înverzită pe terasă dar ningea al dracu de tare în văgăuna aia de munte, îmi viscolea fix în mufarină în timp ce transmiteam în direct la televizor, toate weekendurile mele arată aproape la fel dar joi seară, mi-au promis, fix pe la ora 7 și 24 de minute, vine primăvara înapoi. mă tot gîndesc unde să o ascund să o știu numai eu fiindcă pare că ninge de cînd m-am născut, pare că e iarnă dintotdeauna, alb gri alb, frig de peșteră din mezolitic, fufe cu UGG-uri și căciuli de blană. primăvara asta durerile de stînga și femeile veninoase trebuie ignorate, mi-e clar acum, poți fi bine, poți fi singură, poți fi. poate că și iarna asta prelungită mi-a amorțit instinctele, mi-e teamă că soarele va dezgheța doar dureri criogenate, doar capete de nervuri irita(n)te, doar respirații oprite ca o lovitură în plexul solar.
aseară i-am spus prima oară celei mari că mi-a salvat viața deși ar fi trebuit să i-o spun mai demult că dacă nu era ea mică și inconștientă în pătuțul cu albăcazăpada și cei 7 pitici eu aș fi murit cînd a murit el. dar sinuciderea nu e opțiune cînd din pătuțul cu zăbrele te privesc doi ochi mici, produs finit.
și în fiecare an mi-e tot mai limpede: primăvara nu e un nou început decît pentru plante.

(acest text face parte din foiletonul depresiei despre care vorbeam aici)

Abonează-te
Notificare pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vio
Vio
2 mai 2014 11:10

Like like like

Diana
2 mai 2014 12:54

Pătuț din acela am avut și eu…

Cred
Cred
2 mai 2014 15:27

Sunt sigur ca exista mult mai multe motive decat cei doi ochi din patut…si tu stii bine asta, cred. acolo undeva in adancul sufletului tau de copil prins in trup de femeie

vaidecapumeu
vaidecapumeu
24 aprilie 2015 09:24

unde naiba să plec când scrii așa.

O admiratoare
O admiratoare
12 martie 2018 22:28

ah…draga

ce il inteleg pe vaidecapumeu! :))