watch her disappear

watch her disappear

De |2017-08-16T16:21:19+00:0010 octombrie, 2013|Categorii: de prin cărțile mele|Etichete: , , |5 Comentarii

ascultă versurile. pipăie fiecare cuvînt. să fi rămas doar poezie şi ar fi fost de-ajuns

auzi-i rîsul de şampanie. vezi orhideele-lavandă care o îmbracă. şi simte aerul ud de sunet.

priveşte-o dispărînd.

alteori simt că aş putea să mă îmbrac în cuvinte. să nu port nimic altceva. să mă înfăşor în poeme lungi, în zilele tomnoase. în fraze seci în dimineţile reci, cînd primăvara nu mai vine. să îmi tatuez de-a lungul venelor de pe mîini versuri ca astea. vara să port hai-ku-uri scurte, să îmi lase dezvelite picioarele frumoase şi pline de nerv. să mă împodobesc cu ele, cuvinte-brăţări, cuvinte-colier care ţi se aşază gingaş pe gît, deasupra fosei suprasternale. cuvinte-agrafă, cuvinte care să atîrne cuminte din urechi. aş putea purta şi colaje, uneori, mai mult primăvara. să lipesc peste ele sunete şi imagini, mai ales alb-negru, imaginile, da, alb-negru. desigur, ar fi costumaţia de gală, pe care aş purta-o numai seara, atunci cînd aş ieşi în oraş.

Despre autor:

Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

5 Comentarii

 1. vio 6 iunie 2014 at 13:57 - Răspunde

  De mi-as atarna visele de gat ,s-ar rupe si-ar tisni din mine rauri de regrete ,tanguitoare,urat mirositoare a neputinta si delasare si prostia unei femei care a tot asteptat ….oare ce ?

 2. Dan Popescu 20 iunie 2014 at 23:04 - Răspunde

  Ai fi imbracata chiar de gala/si nu ai fi deloc mai goala/ai fi o aparitie mai ingereasca/ai fi un vis de dimineata/si ai fi si negru si ai fi si alb/ar fi costumul ideal/ai fi o Coco dar mai reusita/oftez, te simt un poco si nefericita/ai fi esenta de feminitate/ai fi cu rochii-n versuri scrise toate/si ai avea tinute imparatesti/din vers si slova /si din ce mai povestesti/ca esti faptura mobilata/cu o gandire mai evoluata/si esti femeie,pur si simplu, minunata/si ai fi si mov in zilele senine/cu aura-ti ce-ti lumineaza/si oameni si uneori ……destine

 3. Ioan 5 iulie 2014 at 19:10 - Răspunde

  Si atunci vrei ca nimeni sa nu te stie asa , negru si alb, doua non-culori…

 4. O admiratoare 22 februarie 2018 at 20:19 - Răspunde

  cred ca se potriveste aici si in general ti se potriveste
  http://youtu.be/Tm2HRG2w5XU

 5. O admiratoare 22 februarie 2018 at 20:26 - Răspunde

  cred ca se potriveste aici si in general ti se potriveste

  „EPHEMEROPTERA ● Ane Brun – To let Myself go (video clip)”

  (o gasesti pe youtube; aici comentariile cu link-uri nu se posteaza dintr-un motiv, care imi scapa)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: