un interviu pe Hyperliteratura

un interviu pe Hyperliteratura

De |2017-08-15T13:54:15+00:0028 mai, 2014|Categorii: de prin cărțile mele|Etichete: , , |6 Comentarii

Volumul meu are mai multe niveluri de lectură, cel puţin aşa sper să fi reuşit. Dezvăluirea eului liric nu are nimic dintr-o dezvăluire de cancan, iar cine se opreşte la suprafaţă nu are nimic de cîştigat din lectură. Cartea mea este o carte despre durere, despre singurătate, în toate formele ei, despre iubire şi iertare, despre moarte şi viaţă şi, foarte important, despre acceptare şi iubire de sine.

Iar toate astea ne sunt comune, cu particularităţi, desigur, însă le simţim cu toţii aproximativ la fel. O să mă ştii de undeva înseamnă mai ales că mă vei şti din tine, dinăuntrul tău, acolo unde te-ai temut, ai sperat, ai iubit, te-a durut.

Restul interviului de pe Hyperliteratura, aici, click. 

Și bonus, cea mai frumoasă recenzie scrisă pînă acum. Desigur, click!

Noi ne vedem diseară la 18.45 la Bookfest, standul editurii Herg Benet.

Despre autor:

Clickul pe care îl daţi e fierăstrăul cu care faceţi sternotomia mea. Îmi deschideţi pieptul şi umblaţi pe dinăuntru prin mine. Umblaţi uşor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeţi, nu zgămâiaţi, nu etichetaţi. Nu parcaţi pe aortă, nu scuipaţi. Nu vă urcaţi încălţaţi cu cizmele pline de noroi. Mulţumesc.

6 Comments

 1. […] devenit pentru Petronela „o întâmplare memorabilă”. Îi scrisesem doar un mic feed-back, să știe că și eu, o oarecare, o citesc. Întâmplător […]

 2. alunelu 28 mai 2014 at 15:53 - Răspunde

  Asa-i, nu poti scrie daca n-ai citit mult la viata ta. Astept cartea de proza scurta, pe prima am citit-o cu nesaţ. Am avut aceeasi impresie ca a lu C.Badulescu…ca dupa ce ai spus atitea in ea nu imi imaginez ce o sa mai spui in urmatoarea, dar…cred ca minuta nu va obosi niciodata. Parca simt in textele mai noi o evolutie, o schimbare dar n-as putea sa o …..imi scapa. Sa iti mearga bine.

  • Petronela 30 mai 2014 at 08:58

   ce fel de schimbare?

  • mihai brad 30 mai 2014 at 10:30

   sa fie o … limpezire a fiintei?
   zic si eu
   daca i alaturi, inteles sa fiu – is pui de drac

 3. alunelu 2 iunie 2014 at 08:51 - Răspunde

  Mi-e greu sa o definesc, ca nu-i palpabila schimbarea, e o parere care imi vine pe senzatii nu pe rational, cumva subconstient sa zicem. Dar pare buna din punctul meu de cititor. Ca sa fac o comparatie, daca inainte textele imi dadeau o senzatie cind de zbor cu parapanta, de exaltare.. cind de zbucium si sfortari de eliberare din genuni fara fund, acum parca totul a devenit mai fluid, mai firesc si amplitudinile si accentele sunt mai reduse. Acuma nu trebe sa si fie asa cum zic io, da asta-i parerea mea, acu.. O-m mai vedea.

 4. O admiratoare 13 martie 2018 at 19:39 - Răspunde

  mi-a placut ce am citit si mi-am si salvat recomandarile tale, multumesc!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: