oile mele

oile mele

De |2018-10-15T12:55:25+00:0018 noiembrie, 2014|Categorii: lansări și alte evenimente|Etichete: , |15 Comentarii

Mă întorc la oile mele, deşi ecranele televizoarelor sunt încă galben-lămîi de la breichiniuzuri. Pe vremea mea, maică, breichiniuzuse făcea altfel.

Azi e o zi specială pentru mine. Astăzi, răposatul ar fi împlinit 39 de ani. Am scris anul trecut despre asta, aici. Fără intenţie şi fără legătură cu asta, tot astăzi se joacă, în premieră, spectacolul Împreună, după piesa mea, la Sfîntu Gheorghe. De azi dimineaţă am emoţii mari, mari, mari. Năibuţa ştie cum o să mă simt diseară. O să vă povestesc mîine, cu probe de la faţa locului. Nu, piesa nu are nicio legătură cu răposatul sau cu orice din viaţa mea, e ficţiune, o poveste cu patru personaje despre iubire de toate felurile şi alienare.
Pînă atunci, vă mai fac două invitaţii. Prima se adresează bucureştenilor şi celor care se vor întîmpla la tîrgul de carte Gaudeamus sîmbătă, 22 noiembrie, unde va avea loc lansarea volumului „alive”, la ora 14.00. Evenimentul pe facebook se află aici, daţi click şi join dacă aveţi chef să fiţi acolo alături de mine şi invitaţii mei. Da, la tîrg nu e ca la librărie sau în cîrciumă, probabil că după sărbători mă voi învrednici să alcătuiesc un eveniment mai trainic pe rîu în jos, pe Dîmboviţa adică, dar pînă una alta, asta avem, aici vă invit şi vă aştept cu drag.
Pentru braşoveni, Tiuk!, k-aşa avem kef, citim din carte iar. La cenaclul lui Mihail Vakulovski, dumincă, la Rockstadt, de la ora 17.00. Eveniementul pe facebook aici, de asemenea, click şi join dak aveţi şi voi keful nostru. (ăsta e motto-ul Tiuk!, nu m-a apucat scrisul cu k din epoca messenger).
Mai am şi alte anunţuri. Pe 27 noiembrie lansez oficial la Braşov, la Humanitas, alive, în companie aleasă, iar pe 12 decembrie, deşi am zis că stau pe curu-mi pînă după sărbători, nu am putut să refuz invitaţia celor de la Humanitas Sibiu şi mă duc acolo, unde îmi vor fi alături, printre alţii, doi poeţi pe care îi admir mult, Radu Vancu şi Rita Chirian.
Ştiu, iar mă aşteaptă alergătură multă, am obosit numai enumerînd. Ţineţi-ne pumnii diseară!
Și, că uitai să vă zic, încă mai am ceva cărţi pentru cei care vor să le cumpere cu autograf de la mine, comenzile pe contact@petronelarotar.ro.

Despre autor:

Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

15 Comentarii

 1. Mihaels 18 noiembrie 2014 at 10:43 - Răspunde

  Bafta maxima! Zi maxima!

 2. Alexandra D 18 noiembrie 2014 at 10:58 - Răspunde

  Succes!

 3. Mihai 18 noiembrie 2014 at 11:22 - Răspunde

  Dumnezeu, e cu tine!

  • Petronela 18 noiembrie 2014 at 11:26

   ai citat de pe spatele lui Velea? :)))

 4. Oana 18 noiembrie 2014 at 11:45 - Răspunde

  Felicitări! Pentru premiera, pt lansare (abia aștept sa te vad sâmbăta!) si pentru puterea de a merge inainte no matter what!
  Si nu, nu cred ca te lăsa inima sa refuzi invitatia din partea Librariei Humanitas din Sibiu. In afara de faptul ca e o Librarie in adevăratul sens al cuvântului, sunt si niște oameni tare faini acolo. Sa fii fericita îți doresc!

 5. Petronela 18 noiembrie 2014 at 13:07 - Răspunde

  Mulţumesc, sunt sigură că va fi bine, regizoarea e minunată.

 6. paparuz 18 noiembrie 2014 at 13:33 - Răspunde

  Petronela, tu nu porti ingeri pe umarul drept…chiar tu esti un inger pe umerii celor care vin impovarati la poarta inimii tale, sa te citeasca, sa te imbratiseze, sa te auda, sa te priveasca…desigur ca vei avea succes cu premiera de la Sf. Gheorghe si vei avea mereu prin ceea ce esti…
  ……………………………….
  îmi lipseşti

  ca o potecă
  prin jungla sufletului
  bezmeticesc orbeşte
  olog
  m-am rătăcit din nou
  iubito
  dar dacă îmi mai poţi auzi ruga
  strigă-mă
  poate îţi voi regăsi
  răsăritul!

 7. Florin 18 noiembrie 2014 at 14:48 - Răspunde

  Bafta, tinem pumnii! 🙂

 8. Raj 20 noiembrie 2014 at 07:59 - Răspunde

  Dna Petronela, sarumana, picioarele (gurita, nu, desi jinduesc !) si, nu in ultimu rand acea dulce escrescenta de pe chipu dv., in spetza nasucu cel in vant ! Io 1, is sigur ca cantaretu Velea e 1 letopiset, inscrisurile si desenele de pe corpu lui, daca leas studia, miar ridica nivelu de cultura generala din capatana. Raman totusi la ideea cai 1 cocalar, ceea ce o enerveaza la culm pe fimea carel iubeste.

 9. Raj 20 noiembrie 2014 at 08:01 - Răspunde

  Pe 12 dec. a.c. stati pe popoul cel lucrat…

 10. Raj 20 noiembrie 2014 at 08:04 - Răspunde

  Io nui cunosc pe cei 2 poeti la care faceti referire. Sper sa scrie cu rima, caci versurile lu Nechita si ale Sorescului nau rima si ma debusoleaza complect la cap.

 11. Raj 20 noiembrie 2014 at 08:07 - Răspunde

  Io nas merge neam la targu de carte Gaudeamus. Ma duc la targurile culinare si alcolice de unde cumpar pastrama de oae autentica, din oaea noastra mioritica, carnati vio 3 m.l., fara euri si tuica + vin de doaga autentica. Dupa viun litru de tuica inguirgitata, inteleg si versurile Nichitelui si ale Sorescului…

 12. Raj 20 noiembrie 2014 at 08:09 - Răspunde

  Vaz cal alintati si pe dracu, lati denumit „” Naibuta”, ceia ce ma face sa crez ca ma veti alinta si pe mine simi veti spune dacu innainte ” Rajutet”…

 13. Gabriela Damian 3 decembrie 2014 at 18:41 - Răspunde

  Petronela, dupa ce am cautat vreo doua ceasuri pe blogul tau si printre toate mesajele tale , dau acum si de informatia despre comanda cartilor tale, cu autograf, ( ce bucuroasa as fi), sau nu.. sunt foarte bucuroasa si asa. Nu stiu ce-i cu mine de nu reusesc sa mi le comand, aici, in afara tarii. Herbenet are doar optiunea pt. Romania si m-am cam necajit..ca pana al anu´cand oi veni eu acasa la Brasov, e vreme multa. Spuneai tu mai sus ca ti-au mai ramas cateva, daca-i asa , le vreau si eu, te rog. Pe amandoua! Cum facem?

 14. O admiratoare 21 martie 2018 at 18:42 - Răspunde

  frumoase oi 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: