o carte care rănește

o carte care rănește

De |2018-10-13T17:32:49+00:0014 noiembrie, 2017|Categorii: de prin cărțile mele|Etichete: |7 Comentarii

Așa a spus George Bondor la lansarea de la Iași despre Orbi, că e o carte care rănește. Recitind o parte dintre mesajele și e-mailurile primite de la oameni, îmi dau seama că are dreptate, e o carte care rănește. Nu mi-am propus să mîngîi pe nimeni pe cap, nici pe personaje, nici pe cititori, asta e drept. Iarăși e drept că nu mă așteptam la reacții așa de violente sau de viscerale, plîns, anxietate, senzație de vomă, aruncat cu cartea de pămînt. Și nici la celelalte, la conștientizări, la decizii de a intra în terapie sau a reintra în terapie șamd. Și nici să se vîndă așa din primele două săptămîni nu mă așteptam. Am semnat deja spre 700 de exemplare, o parte le-am trimis eu, pe celelalte le-am semnat pentru libris.ro care mă cheamă aproape zilnic să reînnoiesc stocul de autografe, nu am avut niciodată febră la degete cum am acum, însă sunt foarte bucuroasă de tot ce vine înspre mine din partea asta, de multele ore petrecute cu cititorii la lansări (la Bacău am stat cinci ore și jumătate împreună, de exemplu). Am stabilit și celelalte lansări care urmează, București, 23 noiembrie, la ora 18.00, la Gaudeamus, standul Herg Benet, Oradea pe 7 decembrie, Cluj pe 8 decembrie și Bistrița pe 9. Detalii despre fiecare eveniment voi da curînd, cînd pun totul la punct, deocamdată știu doar că o iau pe mama și fug cu ea în țară, prima noastră excursie împreună. Sunt foarte, foarte bucuroasă, nu-mi încap în piele de bucurie, trebuie să mai comand cîțiva metri, piele jună, să fie elastică, să se întindă cît am nevoie. Las cîteva dintre mesajele primite, zilnic primesc multe, pe toate cu stomacul ghem, scrieți-mi, e foarte important pentru mine, e cel mai important, de fapt.

În continuare voi semna cărți pentru libris.ro, așa că puteți să o comandați de aici cu autograf și transport gratuit. O mai găsiți și pe hergbenet.ro, cu reducere de 10%. Și prin librării, ar cam trebui să fie peste tot deja. Aia de sus din poză sunt eu la a treia tură de autografe, mîine merg la a patra, o să îi pun să-mi plătească ortopedul.

Despre autor:

Click-ul pe care îl dați e fierăstrăul cu care faceți sternotomia mea. Îmi deschideți pieptul și umblați pe dinăuntru prin mine. Umblați ușor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeți, nu zgămîiați, nu etichetați. Nu parcați pe aortă, nu scuipați. Nu vă urcați încălțați cu cizmele pline de noroi. Mulțumesc.

7 Comentarii

 1. magda 15 noiembrie 2017 at 15:44 - Răspunde

  Buna,
  Te urmaresc online si te citesc ori de cate ori am ocazia! Ai fost la mare si am aflat prea tarziu, sa fi ajuns si eu la Barrissimo 🙁
  Inca nu am comandat ,,Orbi„, dar citesc notificarile despre ea.
  Azi am ,,rasfoit„online – ca tot ma ispitea si, ce sa vezi??? ,,GRIZONANT„!!!
  Uff, este o banala litera scrisa gresit, DAR conteaza enorm.
  Pentru ca e in cartea TA!
  Am zis ca poate este doar in editia online… 😉
  Daca vii in Constanta, voi cumpara atunci cartea.
  Sper…

 2. Aad 16 noiembrie 2017 at 03:35 - Răspunde

  Coperta e de nota 10! Un chip imbatranit care-si retine urletul. Urletul unui trup de femeie, coplesit… Genial si bizar.

 3. Adrian Anghel 30 noiembrie 2017 at 18:50 - Răspunde

  Mai este disponibila cartea? Am pus o comanda pe libris.ro (confirmata) pe data de 21.11. Inca nu au livrat cartile…

  • Petronela Rotar 4 decembrie 2017 at 20:06

   va reapărea din nou, după 10 decembrie.

 4. Gelu 11 ianuarie 2018 at 13:37 - Răspunde

  Dragă Petronela,
  (Scuză-mi tonul familiar,dar pîă acum 2-3 ani, obișnuiam să te citesc zilnic pe blog și îmi ești tare dragă, ca un prieten bun.)
  Nu știu de ce toți îți laudă cartea. Eu am rămas cu un gust amar. Cartea ta este prea mică. Da, prima dată când am luat-o în mână am avut privirea unei ibovnice la prima întâlnire cu un bărbat inhibat. Doar atât e?-mi-am zis îmbufnat. No, mică, dar plină. Știam că scrii bine, dar mi-ai depășit orice așteptare.
  Trebuie să îți mărturiresc că te-am citit după ce am citit porcăria numită Fluturi. Nu îmi amintesc să fi citit carte scrisă mai prost. Mă simt furat că am plătit petru o așa porcărie. Am reușit să o citesc doar până la jumătatea celui de al doilea volum. Concitadina ta, dna. Binder, scrie prost de tot. Cartea este plină de contradicții. Tot ce spune personajul principal despe ea, este contrazis de faptele ei. Este o cvasiintelectuală, fără prea multă cultură, egocentrică, sociopată, egoistă si nimfomană. Urâtă carte.
  Dar, cu ajutorul ei mi-am amintit de tine și mi-am dorit să știu cum ești.
  Legătura, pentru că probabil te întrebi asta, este dată doar de orașul vostru comun, Brașov. Mi-am zis că știu pe cineva din Brașov care scrie bine.

  • Petronela Rotar 11 ianuarie 2018 at 13:40

   Mulțumesc pentru dezvăluire. Mă bucur că ți-a plăcut. 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: