(5 august, Corbu)

(5 august, Corbu)

De | 2017-09-05T20:02:19+00:00 5 septembrie, 2017|Categorii: bucăți din mine|Etichete: , |2 Comentarii

Apusul coboară sub formă de ceață liliachie unde cerul se unește cu linia mării. O mare ca o baltă caldă și calmă. Suprafețe fluide de oțel topit. Oamenii se scaldă, un bebeluș rîde în hohote ori de cîte ori un val mititel îl stropește. O femeie grăsuță cu un colac de înot în jurul taliei înaintează în apa mică ținînd un telefon în mîini cu care filmează tot, de parcă și-ar documenta vacanța. Doi copii care au prins o meduză în găleată au uitat o doză de suc de țărm. Doza se hlizește colorat în nisip. Femeia aia a fost și ea copil cîndva. Tinerii de lîngă mine vor face și ei un copil. Oamenii din apă au fost toți copii și au făcut sau vor face copii. Specia nu e în pericol. Avem grijă de ea.

Din țarcul pescarilor răsare luna.

 

Despre autor:

Clickul pe care îl daţi e fierăstrăul cu care faceţi sternotomia mea. Îmi deschideţi pieptul şi umblaţi pe dinăuntru prin mine. Umblaţi uşor, rogu-vă, că mă doare. Nu atingeţi, nu zgămâiaţi, nu etichetaţi. Nu parcaţi pe aortă, nu scuipaţi. Nu vă urcaţi încălţaţi cu cizmele pline de noroi. Mulţumesc.

2 Comments

  1. Poteci de dor 5 septembrie 2017 at 23:22 - Răspunde

    Cuvintele astea, prea puţine pentru pofta de-a te citi dar cu multă substanţă, mi-au mai alinat dorul de mare. Mulţumesc!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: